Podvodník Julius Konya zase řádí
- kulisek751
Re: Podvodník Julius Konya zase řádí
J.Konya je klasický podvodník, už jsem před časem na něho podával trestní oznámení na Policii v Kolíně a nějak se to s ním už řeší, jelikož on je ze Slovenska tak to je na delší čas
Všichni kdo mu naletěli, tak se máte možnost se připojit k trest.oznámení ať je nás víc. Informace podám po tel. 603290760
- kulisek751
Jindra_S píše:Problém je, jak se takový přestupek řeší. V podstatě jsme ve společnosti postavili přestupek na rovinu beztrestnosti - je to něco, co je nevymáhatelné a stěžovat si můžete leda na lampárnu.
Na Slovensku prý platí, třikrát přestupek a jdeš sedět.
kulisek751 píše:Na Slovensku prý platí, třikrát přestupek a jdeš sedět.
Podobná úprava se připravuje v ČR a pokud ji poslanci schválí pak by to mohlo začít platit v ČR od roku 2013 viz tento odkaz.
Na Slovensku platí jiná úprava ve smyslu "třikrát a dost", a to "doživotí za tři zločiny závažnějšího charakteru" viz tento odkaz.
Pokud by na Slovensku již nyní platila zásada, která se teprve připravuje v ČR tj. mimo jiné tři přestupky majetkového charakteru = zločin pak by u dotyčného výtečníka ze Slovenska mělo význam to řešit jednotlivě, a to i když by se jednalo jen o přestupky. Tři přestupky majetkového charakteru by při tom jeho řádění nasbíral celkem rychle. Jenže podle toho vyjádření od policie SR tomu tak zřejmě není tj. na Slovensku zatím neplatí tři přestupky majetkového charakteru = zločin.
Nicméně ať už by to bylo řešeno jako přestupky nebo jako trestný čin, podstatné by bylo zda by se policii podařilo prokázat úmysl tedy, že např. dotyčný podával inzeráty už v vědomím, že například přijme platbu a jím nabízenou věc nepošle apod. Může se ovšem také stát i to, že se úmysl prokázat nepodaří a pak to nebude ani přestupek ani trestný čin a policie to odloží s tím, že se jedná o dluh a věřitelé mohou dluh vymáhat soudní cestou.
- kulisek751
Milan Nes píše:to je mi lito ale nechapu ze mu policie nezatala tipec, dyt uz to sou desitky okradenejch lidi
mozna klidne uz i padesat podle toho jenom co se dostalo na verejnost
Je top dáno asi tím že na něj ještě nikdo (kromě mě a jednoho kolegy, který se přidal) nepodal trestní oznámení, policie ČR to zjišťovala a prý jsme jediný kdo to podal. Dnes mi policie volala, že se k podvodu přiznal a mám tam jít podepsat nějaké papíry.
- kulisek751
Drondys píše:kulisek751 píše:Na Slovensku prý platí, třikrát přestupek a jdeš sedět.
Podobná úprava se připravuje v ČR a pokud ji poslanci schválí pak by to mohlo začít platit v ČR od roku 2013 viz tento odkaz.
Na Slovensku platí jiná úprava ve smyslu "třikrát a dost", a to "doživotí za tři zločiny závažnějšího charakteru" viz tento odkaz.
Pokud by na Slovensku již nyní platila zásada, která se teprve připravuje v ČR tj. mimo jiné tři přestupky majetkového charakteru = zločin pak by u dotyčného výtečníka ze Slovenska mělo význam to řešit jednotlivě, a to i když by se jednalo jen o přestupky. Tři přestupky majetkového charakteru by při tom jeho řádění nasbíral celkem rychle. Jenže podle toho vyjádření od policie SR tomu tak zřejmě není tj. na Slovensku zatím neplatí tři přestupky majetkového charakteru = zločin.
Podle vyjádření Slovenské policie se kterou jsem to probíral, tak tomu prý tak je.
Třikrát stejný přestupek = trestní čin. Ale to by na něho muselo víc lidí podat trestní oznámení.
Na Slovensku sa to riešilo tiež tu odkaz,http://www.rcportal.sk/uzivatel-rcmodel-julius-konya-ft6475
kulisek751 píše:Jindra_S píše:Problém je, jak se takový přestupek řeší. V podstatě jsme ve společnosti postavili přestupek na rovinu beztrestnosti - je to něco, co je nevymáhatelné a stěžovat si můžete leda na lampárnu.
Na Slovensku prý platí, třikrát přestupek a jdeš sedět.
.... neplatí, aspoň v praxi nie, to by tu nebehalo pol milióna údenáčov...