Harmony - aneb moje prvni F3B elektra - "stavba"

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Harmony - aneb moje prvni F3B elektra - "stavba"

#91 Příspěvek od RiMr »

Tragédie... Tragédie je, když někomu bouchnou lipolky v přední kapse kalhot u "vercajku" :)
Tohle jako tragédii nevidím. Ale rozhodně by smutné bylo, kdybych si s tím nezalítal. To, že to nebude mít výkony jako vaše nové brusy pro mě osobně tragédie nebude :)
Ty kulaté accu - to je jen eventualita. Zippy Compacta 2,2Ah co budu mít od Milana, by se tam vlézt měly relativně ochotně, 2x kousky 2,2Ah co mi dnes přišly tam s trochou přesvědčování na rozích vlezou taky, koneckonců ta rozevřená 2,6Ah co tam mám teď tam taky je (i když je to s ní cca o 150g těžší) a ty kulaté, to mě spíš zajímá, jak se to bude chovat za provozu - zahřívání, nafukování, schopnost dodat proud, jak tomu bude padat napětí atd.
Uvidí se. Zálet se blíží a po něm budu chytřejší (nebo smutnější) :)

Nevíte, jestli se někde v Praze dá koupit USB kabel ke Castle regům? Objednal jsem si jeden po telefonu, ale zdá se, že blablabla - nic nepřijde. Ještě že jsem to neplatil předem.
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od kratas »

ST píše:V zásadě se mi nelíbí ta kýlovka. Už od pohledu je dodělávaná a musí tam být dost gramů, řekl bych desítek gramů navíc. Prostě všechno špatně. Prvně by mě zajímalo před koupí jak to měl předchozí majitel vymyšlené s tou elektrifikací. Co jsem zaslechl, tak to snad i jako elektro původně lítalo.
Jako nezlob se na mě, ale ten trup je tragédie sama o sobě. Ale držím Ti palce ať to zmákneš s těma válcovýma LiPo.

Ty toho nakecáš. Spousta z nás lítá se starými kompozity a lítá to nádherně. Ono je to na naší úrovní hlavně o rukách než o novém éru. Bohatě stačí příklad třebas Filipa Kalenského (malinko jiná kategorie), který minulý rok dostal hromadu nějakých dílů na F3K, snad to nebyl ani jeden model. Složil to nějak a jelikož on má zlaté ruce a neuvěřitelný cit, tak si jen tak odjel na F3K závody a stál na bedně. Harmony poletí, ale RiMr do toho bude muset dát více srdce (což on zvládne skvěle) za to Ti druzí zalítají to samé nebo hůř jen díky tomu, že budou mít něco nového, nepokřiveného a podobně. Stejně lehké éro neletí, tak si to bude aspoň užívat. Co jsme viděl posledně na svahu, tak nás přelítával v Koblih v termice se svým 6m Swiftem 15kg. Richarde, to poletí skvěle, uvidíš. Ono ty kompozity lítají všechny.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od ST »

Já netvrdím, že to RiMr nezvládne. Držím mu palce. Ale, ale já si např. koupil kompozit F3J ENJOY létaný 4 roky závodně. Ležel v jinu na prodej skoro půl roku a pak jsem ho nechal od kamaráda stáhnout pro sebe protože ho nemohl udat. Když jsem si pro něj jel, tak jsem taky čekal průser, ale skutečnost byla taková , že jsem byl mile překvapen. Já mám kámoše kousek od baráku co toho ENJOY vyrábí a tak mám trochu jiný pohled na tyhle éra. Takže trochu deformace. Bude to prostě těžký a nemotorný na motor. To je můj názor.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od RiMr »

Tak se mi tam po nějakém tom přemlouvání podařilo dostat hned za motor a regulátor aku 2200mAh4S, tady tento:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14312
Přijímačovky jsem dal hned za tento aku (před těžištěm). Protože je ale tento LiPolaccu lehčí než 2,6Ah co jsem tam měl, stejně musím dovážit cca 150g (pod reg).
Pak jsem cca na 2880g, nejsem hodinář, tedy na 2,9kg (na psychologický pocit že 2880g ještě není 2,9kg nehraju :) )
A níž to prostě nepůjde. A takhle to v sobotu ráno zalítnu.

EDIT: teď jsem ještě dělal nějaké pokusy - bez dovažování by to s 1/4kg accu šlo, kdybych trup protáhnul asi o délku motoru, tedy o 7-8cm. Pak by se všechno posunulo dopředu a byl bych tedy na nějakých 2750g. Ale kvůli úspoře 5% letovky se mi do toho moc nechce...

Nechám jak je.
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Milan Nes »

mno ja to komentovat nebudu, ta evidentne dodelavana smerovka je dodelavana z vyroby a tyhle era litaly nekolik let zavody, teda sestra toho meho kusu,
ten "muj" byl akorat upraven pro zastavbu elektro motorem a v teto kombinaci letal minimalne 2 roky a model puvodne pochazi od jednoho PANA modelare co sam i vyrabi kompozity od nuly - maloseriovky atypickych letadel co u nas ani nejdou na trh, ale aby tady zase nekdo nehledal hnidy tak jeho jmeno nezverejnim ...

jinak je to proste stara koncepce, ja mel uz nekolik kompozitu, co mely smerovku takhle resenou ...

to rimr ... castle link mam budto ja, pokud bys neco rychle potreboval doladit, nebo Vanouch ho ma skladem ... vem si rovnou verzi co ma i desku na nastavovani na letisti ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od ST »

Já jsem jen upozornil, kde je možný problém a proč musí RiMr cpát olovo do špice.
Franko

#97 Příspěvek od Franko »

Harmony mam doma(motyl). Lita krasne a umi se pekne rozbehnout (pak svisti jako "fujara")

Bez termiky 30 min(3 kg vaha) 8O
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od RiMr »

DObrá zpráva :)
A jaké tam máš accu a kde máš prosím tě těžiště?
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od JirkaA »

Rimre upozornuju te na to, ze paralelnim razenim 15C baterek nedosahnes 30C ale porad jen tech 15C. Neni to dobra volba.
OK2WY
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od RiMr »

No jo, ted mi to doslo... Bude z toho accu 4S2P 2400mah 15C... A to je malo... Ale neva, ty 2200mah 30C co tam ted mam vypadaji dobre....
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od RiMr »

TOž jsem to dneska s pomocí Yarousche vrhače zalítnul.
Éro jelo jak po kolejích, po prvním seznamovacím letu v trvání asi 10 minut kdy jsem to vytrimoval, jsem si to na svůj druhý let s Harmony už hodil sám a z toho je následné video.
Musím ještě dořešit některé věci, ale to už jsou muchy.
Na moje skromné poměry se mi zdá, že to na tu "tragédii" léce skvěle, jsem moc spokojen :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b-dcD6Ui5Q8[/youtube]

#102 Příspěvek od Dzordzik »

Gratulace :) Nechceš se vrátit ke kořenům a přijet si zalétat na Čmeláka? Aspoň ti po letech budu moct potřepat končetinama prolít hrdlem několik více xxxxlitrů nějakého dobrého moku :)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Milan Nes »

parada, tak sem moc rad ye si spokojen a lita krasne, ten redliner tomu dooost pomohl
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od ST »

Kolik je na tom REDLINERU s a jakýma baterkama motorovýho času ? Měřil jsi to ? Jaká tam je vrtule ?
Jinak slušný ,gratulace k záletu.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od RiMr »

Dzordzik píše:Gratulace :) Nechceš se vrátit ke kořenům a přijet si zalétat na Čmeláka? Aspoň ti po letech budu moct potřepat končetinama prolít hrdlem několik více xxxxlitrů nějakého dobrého moku :)

Vitaj Jirko! :)
Děkuji za pozvání, ale než budu mít nové rádio tak se s takovými modely s "tédevinou" nikde ocasit nebudu. Čekám na palcovku JETI. Ale kurňa rád bych se tam s váma zase někdy setkal. Pozdravuj Michala Hrbáčka! :)

Milan Nes píše:parada, tak sem moc rad ye si spokojen a lita krasne, ten redliner tomu dooost pomohl

Jojo, start je nakonec bezproblémovější než u některých malých "mrch" :) Zatím mi tento výkon BOHATĚ stačí. Stejně mě baví kravit v bezmotorovém letu - na to budu muset zvětšit výchylky výškovky, hlavně na tlačení, při letu na zádech se to dá odtlačit maximálně do skoro horizontu, trochu jsem se při jednom letu na zádech nízko a nad traktorem trochu zapotil... :) Naštěstí se mi tam ten půlvýkrut ještě "vešel" :) D8le musím pořešit do dovážení - dovážil jsem to na polohu těžiště cca 103mm od náběžky (140g olova pod reg) ale při prvním letu to dost houpalo, tak jsem tam zkusmo na druhý let ještě 80g přidal a hodně se to zlepšilo. Jsem z toho trochu zmatený. pokud pozice toho "pevného centroplánu výškovky" na kýlovce značí nulovou pozici výškovky, tak prostě musím buď takto dovažovat, nebo trimovat-tlačit. Zkusím "dive test".
Jo a ještě musím vyměnit jednu samičku v křídle, chodí tam jeden pin. A vyřešit připevnění krytu baterky... ale to jsou fakt muchy.

ST píše:Kolik je na tom REDLINERU s a jakýma baterkama motorovýho času ? Měřil jsi to ? Jaká tam je vrtule ?
Jinak slušný ,gratulace k záletu.

Jojo. 2,2Ah 4S 30C, Aeronaut 12x8", přes dvě minuty.

Zpět na „Elektrovětroně“