Horkovzdušná pistole z Lidlu
Horkovzdušná pistole z Lidlu
Ahoj, před nedávnem jsem si koupil horkovzdušnou pistoli z lidlu. Po asi týdnu jsem ji pučil mladšímu bráchovi a on s tím tavil olovo v plechovce, tak že předek pistole strčil do plechovky. Po chvilce za mnou doletěl že se mu taví předek (plast) pistole, protože to měl strčené v té plechovce tak se ten horký vzduch vracel zpět směrem k pistoli. rychle sem vzal pistoli a z vnější strany polél vodou, tak aby to nezasáhlo elektroniku. Když plast trochu stuhl odříznul jsem ho a zkusil jestli pistole funguje. Pak jsem to nechal chládnou a z pistole trochu kouřilo jen malinko. (kouřilo se z ní už po první zkoušce). Po naprostém vychladnutí pistole jsem ji zkusil a nefungovala. Pak jsem ji rozdělal ale žádné známky spálení nebyly. Ještě změřím motor a diody jestli nejsou spálené. Ale ani spirály nefungují. Nerozdělávali jste tuto pistoli někdo?
Díky za rady.
Díky za rady.
- Pišta
- Kontaktovat uživatele:
Re: horkovzdušná pistole z lidlu
Vem milého bratra, za 250 kč mu nakop do pr..... zadku, ať ti koupí novou a ten zbytek zahoď, to nemá cenu opravovat.
Protože, když nad tím mávneš rukou, tak se to příště může opakovat třeba s vrtačkou za 2500, nebo i hůř a projde li mu
to jednou, proč ne podruhé. Oni dnešní puberťáci totiž nemají vůbec žádnou představu o hodnotě peněz, kolik tě to třeba
stojí fyzických sil, než těch 2 a půl sta vyděláš. Netvrdím, že to udělal schválně, ale očividně nepřemýšlel. A když ho donutíš
k nápravě, možná už se příště zamyslí.
Protože, když nad tím mávneš rukou, tak se to příště může opakovat třeba s vrtačkou za 2500, nebo i hůř a projde li mu
to jednou, proč ne podruhé. Oni dnešní puberťáci totiž nemají vůbec žádnou představu o hodnotě peněz, kolik tě to třeba
stojí fyzických sil, než těch 2 a půl sta vyděláš. Netvrdím, že to udělal schválně, ale očividně nepřemýšlel. A když ho donutíš
k nápravě, možná už se příště zamyslí.
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM
jo ale nejak to spravit přece přece pude ne ? elektriky tam moc neni.
nepůjde, spálila se mi spirála i na Boshce..šla do koše a i ty to tak udělej..je mrtvá.
Všechno jde, když se chce - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight= , jde jen o to, zda se to za na pistoli za tři stovky vyplatí. Radek
ICQ 638556901
Jedině ji zkusit rozebrat, odpojit topné těleso od ventilátoru a vyzkoušet každé zvlášť. Teď si ale nejsem jistý, jestli to není dělané jako dnešní moderní fény na vlasy. Tam už většinou bývá malý stejnosměrný motorek, napájený z odbočky na topném telese přes diodu, popř. diody. Jestli tomu tak ale je, tak topné těleso by tak samostatně mohlo fungovat a motorek jestli je malý stejnosměrný, tak napojit na stejnosměrné napětí, třeba 12V a vyzkoušet.
Jestli to je ale horkovzdušná pistole za 250,- kč, tak bych to neřešil, vyhodil do kontejneru a koupil novou.
Jestli to je ale horkovzdušná pistole za 250,- kč, tak bych to neřešil, vyhodil do kontejneru a koupil novou.
- Earl
- Kontaktovat uživatele:
Re: Horkovzdušná pistole z Lidlu
To myslíš vážně??
To tedy musí být koumák, příště ať to olovo strčí do mikrovlnky
Už chápu proč, když dávají v televizi nějakou ptákovinu říkají děti tohle doma nezkoušejte. Říkám si, že tohle by udělal jenom debil
a ono je to tam kvůli takovým lidem jako je tvůj brácha

A to olovo roztavil? Ja myslel ze na olovo je potreba plynovy horak.
Ahoj,možná je přerušená nevratná tepelná pojistka částka asi 10kč.Zkus proměřit.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Všechno jde, když se chce - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight= , jde jen o to, zda se to za na pistoli za tři stovky vyplatí. Radek
To jsem psal ja!
Jinak to previnuti je prace na hodku a kanthalu za par korun.
Jirka
Já vím že jsi to byl ty. A taky říkám že u drahý horkovzdušky bych se o to pokusil - u týhle se to asi nevyplatí. Ale pokud chce může to zkusit - proměřit spirály - kouknout na pojistku a uvidí se kde je zakopaný pes. Radek
ICQ 638556901
No jo no lidi, vám se to řekne vyděláváte 20 000 za měsíc já max. 500 když se podaří sehnat
brigáda.
Ano je tam malý stejnosměrný motůrek.
To olovo roztavil
Pojistku to nemá, jen nějaký kondenzátor na začátku
na tištěném spoji jsou diody a 2 malé cívky.
Motůrek funguje, a spirála je taky vcelku ještě je tam uvnitř nějaká el. součástka a je na tom napsané ANDE BAILE Tf 100´C. 250V. 10A. Elektronik nejsem takže se v tom nevyznám, jen nevím co dělá tam u spirály.
brigáda.
Ano je tam malý stejnosměrný motůrek.
To olovo roztavil
Pojistku to nemá, jen nějaký kondenzátor na začátku
na tištěném spoji jsou diody a 2 malé cívky.
Motůrek funguje, a spirála je taky vcelku ještě je tam uvnitř nějaká el. součástka a je na tom napsané ANDE BAILE Tf 100´C. 250V. 10A. Elektronik nejsem takže se v tom nevyznám, jen nevím co dělá tam u spirály.
Myslíme tepelnou pojistku - tohle by mohlo být ono- můžeš ten pajšl nějak nafotit ? Radek
ICQ 638556901
paplik píše:... ještě je tam uvnitř nějaká el. součástka ................... jen nevím co dělá tam u spirály.
http://www.ges.cz/cz/tepelna-nevratna-p ... listType=1
hlida spiralu proti prehrati.
jinak tyhle ofukovacky, feny - obvykle vsechno stejny zaklad. Odporova spirala je zaroven predradny odpor pro napajeni maleho DC elektromotoru, diody pro nej napeti usmernuji a kondiky a tlumivky (civky) se snazi to odrusit.
Diky temhle vyrobkum jsme mohli pouzivat ty slavne plechovky - Mabuchi a spol. Pro modelare by to nikdo nevyrabel ... :-)
jyrry.webnode.cz
jo vypadá to stejně jako píše jyrry
jenom nevím proč to přestalo fungovat až po vychladnutí
koupím tu pojistku zkusím vyměnit a uvidíme
jenom nevím proč to přestalo fungovat až po vychladnutí
koupím tu pojistku zkusím vyměnit a uvidíme
Naposledy upravil(a) paplik dne sob 21.07.2012 14:45, celkem upraveno 1 x.