Horkovzdušná pistole z Lidlu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
paplik

Horkovzdušná pistole z Lidlu

#1 Příspěvek od paplik »

Ahoj, před nedávnem jsem si koupil horkovzdušnou pistoli z lidlu. Po asi týdnu jsem ji pučil mladšímu bráchovi a on s tím tavil olovo v plechovce, tak že předek pistole strčil do plechovky. Po chvilce za mnou doletěl že se mu taví předek (plast) pistole, protože to měl strčené v té plechovce tak se ten horký vzduch vracel zpět směrem k pistoli. rychle sem vzal pistoli a z vnější strany polél vodou, tak aby to nezasáhlo elektroniku. Když plast trochu stuhl odříznul jsem ho a zkusil jestli pistole funguje. Pak jsem to nechal chládnou a z pistole trochu kouřilo jen malinko. (kouřilo se z ní už po první zkoušce). Po naprostém vychladnutí pistole jsem ji zkusil a nefungovala. Pak jsem ji rozdělal ale žádné známky spálení nebyly. Ještě změřím motor a diody jestli nejsou spálené. Ale ani spirály nefungují. Nerozdělávali jste tuto pistoli někdo?
Díky za rady.
Pišta
Kontaktovat uživatele:

Re: horkovzdušná pistole z lidlu

#2 Příspěvek od Pišta »

Vem milého bratra, za 250 kč mu nakop do pr..... zadku, ať ti koupí novou a ten zbytek zahoď, to nemá cenu opravovat.
Protože, když nad tím mávneš rukou, tak se to příště může opakovat třeba s vrtačkou za 2500, nebo i hůř a projde li mu
to jednou, proč ne podruhé. Oni dnešní puberťáci totiž nemají vůbec žádnou představu o hodnotě peněz, kolik tě to třeba
stojí fyzických sil, než těch 2 a půl sta vyděláš. Netvrdím, že to udělal schválně, ale očividně nepřemýšlel. A když ho donutíš
k nápravě, možná už se příště zamyslí.
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM
paplik

#3 Příspěvek od paplik »

jo ale nejak to spravit přece přece pude ne ? elektriky tam moc neni.
dokken

#4 Příspěvek od dokken »

nepůjde, spálila se mi spirála i na Boshce..šla do koše a i ty to tak udělej..je mrtvá.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Všechno jde, když se chce - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight= , jde jen o to, zda se to za na pistoli za tři stovky vyplatí. Radek
ICQ 638556901
varok

#6 Příspěvek od varok »

Jedině ji zkusit rozebrat, odpojit topné těleso od ventilátoru a vyzkoušet každé zvlášť. Teď si ale nejsem jistý, jestli to není dělané jako dnešní moderní fény na vlasy. Tam už většinou bývá malý stejnosměrný motorek, napájený z odbočky na topném telese přes diodu, popř. diody. Jestli tomu tak ale je, tak topné těleso by tak samostatně mohlo fungovat a motorek jestli je malý stejnosměrný, tak napojit na stejnosměrné napětí, třeba 12V a vyzkoušet.
Jestli to je ale horkovzdušná pistole za 250,- kč, tak bych to neřešil, vyhodil do kontejneru a koupil novou.
Earl
Kontaktovat uživatele:

Re: Horkovzdušná pistole z Lidlu

#7 Příspěvek od Earl »

To myslíš vážně?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To tedy musí být koumák, příště ať to olovo strčí do mikrovlnky :lol: :lol: :lol: Už chápu proč, když dávají v televizi nějakou ptákovinu říkají děti tohle doma nezkoušejte. Říkám si, že tohle by udělal jenom debil :lol: :lol: :lol: :lol: a ono je to tam kvůli takovým lidem jako je tvůj brácha :lol: :lol: :lol:
Ticcino

#8 Příspěvek od Ticcino »

A to olovo roztavil? Ja myslel ze na olovo je potreba plynovy horak.
KARE

#9 Příspěvek od KARE »

Ahoj,možná je přerušená nevratná tepelná pojistka částka asi 10kč.Zkus proměřit.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

arda1 píše:Všechno jde, když se chce - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight= , jde jen o to, zda se to za na pistoli za tři stovky vyplatí. Radek

To jsem psal ja! :) Nojo, ale to byla Steinellka za dvojku. Tam se to vyplati. Jinak jsem taky prisel na to, proc odesla. Chvili pred prerusenim spiraly jsem kanibalizoval z plosaku nejaky dost drahy a vzacny svaby. Proste se zespoda fouka az se roztavi pajka a zezhora se svab vytahne. Delam to celkem casto ale ted mi do opalovacky odkapnula pajka, spadla do spiraly a ta se zkratovala ci neco podobnyho a rupla.
Jinak to previnuti je prace na hodku a kanthalu za par korun.
Jirka
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

Já vím že jsi to byl ty. A taky říkám že u drahý horkovzdušky bych se o to pokusil - u týhle se to asi nevyplatí. Ale pokud chce může to zkusit - proměřit spirály - kouknout na pojistku a uvidí se kde je zakopaný pes. Radek
ICQ 638556901
paplik

#12 Příspěvek od paplik »

No jo no lidi, vám se to řekne vyděláváte 20 000 za měsíc já max. 500 když se podaří sehnat
brigáda.

Ano je tam malý stejnosměrný motůrek.

To olovo roztavil :)

Pojistku to nemá, jen nějaký kondenzátor na začátku
na tištěném spoji jsou diody a 2 malé cívky.

Motůrek funguje, a spirála je taky vcelku ještě je tam uvnitř nějaká el. součástka a je na tom napsané ANDE BAILE Tf 100´C. 250V. 10A. Elektronik nejsem takže se v tom nevyznám, jen nevím co dělá tam u spirály.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Myslíme tepelnou pojistku - tohle by mohlo být ono- můžeš ten pajšl nějak nafotit ? Radek
ICQ 638556901
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jyrry »

paplik píše:... ještě je tam uvnitř nějaká el. součástka ................... jen nevím co dělá tam u spirály.

http://www.ges.cz/cz/tepelna-nevratna-p ... listType=1
hlida spiralu proti prehrati.

jinak tyhle ofukovacky, feny - obvykle vsechno stejny zaklad. Odporova spirala je zaroven predradny odpor pro napajeni maleho DC elektromotoru, diody pro nej napeti usmernuji a kondiky a tlumivky (civky) se snazi to odrusit.
Diky temhle vyrobkum jsme mohli pouzivat ty slavne plechovky - Mabuchi a spol. Pro modelare by to nikdo nevyrabel ... :-)
jyrry.webnode.cz
paplik

#15 Příspěvek od paplik »

jo vypadá to stejně jako píše jyrry

jenom nevím proč to přestalo fungovat až po vychladnutí

koupím tu pojistku zkusím vyměnit a uvidíme
Naposledy upravil(a) paplik dne sob 21.07.2012 14:45, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“