Letiště Milovice - Mladá - změna režimu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zao

Re: Letiště Milovice - Mladá - změna režimu

#181 Příspěvek od Zao »

Čau pánové, nevíte jak se aktuálně v milovicich lita? Byl jsem tam před dvouma mesicema a bylo mi řečeno, ze uz ne z drahy u Ž pneumatiky (již tam není), ale naproti z pojizdecky. Diky moc za info. Zao
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Lark

#182 Příspěvek od Lark »

Už je to jen pro členy klubu "LMK MiLySe" a člen může vzít sebou jednoho "hosta". V příloze jsou podmínky a plánky. Roční poplatek 1000 Kč. Předseda Ing. Nekolný tel.: 737 271 583
Už se jezdí tím vjezdem od Milovic a jsou tam dvě závory.
Přílohy
LMK MiLySe novy prostor pro modelare od Dubna 2012.pdf
(454.88 KiB) Staženo 172 x
tengler

#183 Příspěvek od tengler »

Larkovi diky za info, zrovna jsem si rikal, ze pujdu po letech vyhnat pavouky z motoru.. a jdu hledat "LMK MiLySe" :-)

A sakra, většina prostoru je jižně od jižní pojižděčky, tedy většinu času proti slunci a se stromy :-( a nad nudlí severně od pojížděčky se bude blbě odhadovat vzdálenost aby člověk nezaletěl nad hlavní VPD :-(

Ten asfaltový plac je zjevně místo kam chodili (a možná chodí) místní tuningáři pálit gumy. Když jsme se o situaci před lety zajímali, tak to byl jeden argument proč tam ne, a další byl právě, že je nebezpečí špatného odhadu vzdálenosti a zalétnutí nad hlavní VPD :-) Proto jsme spíš uvažovali o zachování bývalého placu s prostorem nad travnatým pásem mezi hlavní VPD a severní pojéžděčkou.
Lark

#184 Příspěvek od Lark »

to tengler: Taky z toho prostoru nemám moc dobrej pocit. Na jižní okraj asfaltu pod stromy dáváme auta a osobně lítám zády ke stromům "ksichtem" k hlavní dráze, takže sluníčko pořád v zádech. To mi vyhovuje nejvíc. On ten asfalt je široký 55m + 15m pojížděčka + 20m trávy, takže to není tak hrozný. Dlouhý je 300m. Horší je, že na bocích toho asfaltu jsou docela vysoký stromy možná už 10m a do konce vegetačního období je nesmíme porazit. Beton na pojížděčce je rozsekanej a travnatý pás zatím na přistávání taky nic moc. Takže na příští rok už by to mělo být OK. Chce to přesnější rozpočet na přistání, nebo si radši dát repete kolečko :lol: a dá se to zvládnout. Jinak je tam celkem klid, protože už je tam zase trvalý dozor zprávce.
Na hlavní dráhu už nás v žádném případu nepustí a z druhého rohu severní pojížděčky (severo-východní konec) nás vykousali (přeplatili) autaři. Jezděj tam řádit se sporťákama. Nechápu, že jim těch aut neni na tom betónu líto. Myslím že to tam ale bylo horší než tady. Hodně rozbitej beton a lítalo se proti úlům a taky stromy hned za pojížděčkou.
tengler

#185 Příspěvek od tengler »

Jinak je tam celkem klid, protože už je tam zase trvalý dozor zprávce.

Spravce? V te bunce u vjezdu na severni pojizdecku nebo kde?
Lark

#186 Příspěvek od Lark »

Jo, napravo od hlavního vjezdu, za prvním úlem (pan Nosek). Sice tam trvale bydlí, ale někdy je problém ho zastihnout. Včera jsem zjistil, že u 1. závory (našeho vjezdu) je vyměněný zámek, tak jsem to musel objet ale Noska jsem nenašel. Navíc jsem zjistil, že na "našem" asfaltu zase řádili motorkáři a je tam plno "cucků" z pneumatik, tak bych s ním chtěl mluvit co s tím chtějí dělat.
Jinak zrovna se tam chystám, dokud nefouká :D tak zkusím Noska najít.
Lark

#187 Příspěvek od Lark »

Tak jsem si krásně polítal, ale po poledni jsem kvůli vedru a začínajícímu větru ujel. V pauzáh jsem posbíral většinu bordelu po motorkářích a pokecal i s p.Noskem. Prý se s tím dá těžko něco dělat, protože i když zavolá policajty, přijedou za dvě hodiny. Má tam sice kamery, ale na tu dálku se žádná SPZ nedá přečíst. Možná by pomohlo je nafotit, nebo natočit, a když by měli SPZetky, možná by s tím něco mohli udělat. Osobně jsem se tam s nima nikdy nesetka. Jinak ohledně nového klíče to asi bude dík dovoleným asi chvíli trvat, protože je to vecí města (je to příjezdová cesta pro záchranný systém). Není ale problém jezdit hlavním vjezdem, jak jsme byli zvyklí. Snad pojedu lítat v neděli, tak se ukaž :mrgreen:
Předseda klubu je až do srpna mimo republiku.
tengler

#188 Příspěvek od tengler »

Zdar, dneska jsem se tam byl kolem devate vecer mrknout a vypada to pouzitelne :-) Sice na pojizdecku bych se neodvazil sednout a ty stromy taky nic moc (ale pri startu/sednuti diagonalne na plac to bude ok), ale jinak dobry.
Na place stala dve nebo tri auta a v lufte byly nejaky elektrovehikly. V nedeli se mozna mihnu kolem, mam okolo letiste nejaky geocachingovy resty..
zizzi

#189 Příspěvek od zizzi »

Jaké jsou podnímky pro používání letiště v Milovicích? Chtěl bych si tam v budoucnu jezdit lítat, budeli to možné. Dost často se vyskytuji přímo v Milovicích. Nebo je-li tu v Milovicích nějaký spolek modářů? Jednou jsem zahlédl auto, které vyjíždělo z ulice Slepá a měl na zadním sedadle éra.. :)
Lark

#190 Příspěvek od Lark »

Dnes jsem si byl letos prvně skočit a bylo nás tam asi 8. Milovický klub p.Nekolný "rozpustil", a tak jsem se zastavil u p. Nedomy (majitel pilotní školy, který tam má dohled) a prý jednají s nymburským modelářským klubem, ale zatím žádný výsledek. Létání nám ale dovolil, tak uvidíme co se z toho vyklube. Létáme na východním konci severní pojezdovky, ale chtěl by nás radši na tom placu hned u vjezdu, aby nás měl na očích, ale je tam problém s možností rušení na 2,4GHz. Má tam totiž na boudě v těsnén sousedství spoustu antén pro sítě a kamery a údajně už tam někdo kvůli tomu spadnul. Tak nás zatím nechává lítat vzadu na té pojezdovce.
Naposledy upravil(a) Lark dne stř 01.05.2013 19:33, celkem upraveno 1 x.
zizzi

#191 Příspěvek od zizzi »

Jaká jsou teda pravidla pro to, když si budu chtít ject zalítat na letiště? Zatím to tam teda vůbec neznám, jen přístupovou cestu od Milovic. Jednou jsem se tam byl pěšky podívat.
Dneska jsem si našel plácek kousek od baráku, kde by to mohlo jít s épepákem, pokud se na večír uklidní výtr vyzkouším to. Co Hakenův stadion, tam modeláři občas nezajdou?
Moc fóra nesleduji, ale to už spadlo pár modelů na rušení v 2,4GHz??
Lark

#192 Příspěvek od Lark »

Zatím se nic nevyřešilo a začínám mít pocit, že nás chtějí vystrnadit. V příloze je žlutě označený prostor, kde zatím ještě létáme. Červeně jsou označené nabízené prostory. 1. oblast nemáme šanci zaplatit nájem. 2. oblast u vjezdu je nebezpečná z důvodu velkého provozu aut, kolařů i turistů. Navíc je tam to nebezpečí zarušení na 2,4GHz, protože v těsném sousedství je stožár, na kterém je několik směrových antén datových linek na 2,4GHz. 3. oblast je obrostlá stromy ze tří stran, jsou tam velké problémy s turbulencí při přistání a navíc se létá směrem k hlavní dráze, což může být nebezpečné s odhadem vzdálenosti a možností vlétnutí nad hlavní dráhu.
Nakonec nám navrhují modře označenou spojovačku, kolmou na hlavní dráhu :?: Je široká 18m a dlouhá 175m s tím, že převažuje boční vítr, což je pro větší modely dost "těsné". Hlavní dráha prý bude sice zkrácená zhruba na polovinu (1200m) z východní strany a letadla při startu a příletu prý budou v "dostatečné" výšce. Docela by mě zajímalo, jestli takové uspořádání vůbec neporušuje letový řád. Na tom místě co létáme nás zkrátka nechtějí nechat, protože prý na nás chce vidět. Přitom je to místo, kde nehrozí žádné kolize, je tam perfektní rozhled na všechny strany a minimální provoz.
Mám z toho špatný dojem, takže na zálet Čmeláka 2,2m začínám hledat jiné letiště.
Přílohy
Letiste_upr.png
zizzi

#193 Příspěvek od zizzi »

Vůbec by mě nenapadlo, že u takhle velkého letiště, které je v podstatě ve výslužbě se nenajde přijatelný plac pro modeláře.. Ta kolmá plocha je úplná hloupost.. Navíc, když se má to letiště krátit.. proč nezůstat v tom "žlutém" sektoru.. To letiště je bráno jako soukromé? Když tam pojedu, můžou mě od tama kdykoli vyhodit? Myslím, že by se tu v okolí mohla najít solidní opuštěná cesta s plání pro lítání. Ono, když je to letiště aktivní, vždycky budou ve vzduchu sváry. Doposavaď jsem létal pouze na opuštěném /nouzovém/ letišti a bylo to prima. Na druhou stranu si tam může jezdit kdo chce a dělat si tam "co chce.." ale živo tam nikdy moc nebylo.
Lark

#194 Příspěvek od Lark »

On tam provoz je a dnes už kromě UL i sportovní, ale na tom konci právě nikomu nepřekážíme. Jenže to letiště není úplně rovné, ale klenuté, s vrcholem zhuba uprostřed a provozovatel letecké školy trvá na tom, že na nás chce vidět. Až tam pojedu, tak se schválně zastavím u té spojovačky, jestli je z ní vidět ta jeho bouda, protože ta spojovačka už je taky za vrcholem dráhy. Letiště není soukromé, ale má ho v nájmu Mladá RP s.r.o. V příloze je loňský provozní řád pro modeláře, který už ale neplatí.
Přílohy
LMK_MiLySe.pdf
(722.69 KiB) Staženo 103 x
Naposledy upravil(a) Lark dne čtv 02.05.2013 18:26, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od JirkaA »

to ma snadne technicke reseni, kus kabelu, kameru a monitor ;)
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“