T-rex 450 Pro - zkušenosti III.
Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti
no jasny, ale tohle uz vsechno jsem zkousel... ja se proto tady ptam, protoze si myslim ze jsem tu kdysi cetl, ze vibrace, ikdyz bez listu nejsou a s listama jsou, nemusi byt nutne od listu, ze kdyz se heli roztoci s listim tak se hodne veci zacne chovat jinak nez bez "zateze" od listu... ale treba je to blbost...
pns: Pricna hridel je rovna? Stopa listu neni rozhozena?
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
jo jo ....
Také jsem se s tímto potkal
Základ je opravdu rovná hřídel, nová vytažená z pitkíku
Ne taková co leží doma z dřívjejšího tuknutí nebo takněco
Potom hlava, jestli není nakřivo binec a tak, ikdyž si čllověk myslí že to nejde dát jinak než rovně tak se plete
Stopa listů to musí sedět, samozřejmostí jsou dobré listy, jedny jsem třeba vůbec nedoladil a jiné sice běžely rovně ale při pohledu na gripy byly i o 1.5mm pootočené
Pak pádla jestli máš samozřejmostí je stejná délka a sermízení
A pak vyvážení listů, taky velice důlezité!
To co jsem poisoval jsem zažil na opravě asi 6sti Walker 450
po nějakém šikulovy.
Ale jeden z problémů můžeš mít také.
Jestli je ohlá hřídel tak listy tu vybraci umocní
Na vyvážení listů chce postupovat opravdu pečlivě
Také koukni na vrtulku zda není štíplá nebo jestli ti při výmněně trubky neuteklo ložisko na kardanu.
Základ je opravdu rovná hřídel, nová vytažená z pitkíku
Ne taková co leží doma z dřívjejšího tuknutí nebo takněco
Potom hlava, jestli není nakřivo binec a tak, ikdyž si čllověk myslí že to nejde dát jinak než rovně tak se plete
Stopa listů to musí sedět, samozřejmostí jsou dobré listy, jedny jsem třeba vůbec nedoladil a jiné sice běžely rovně ale při pohledu na gripy byly i o 1.5mm pootočené
Pak pádla jestli máš samozřejmostí je stejná délka a sermízení
A pak vyvážení listů, taky velice důlezité!
To co jsem poisoval jsem zažil na opravě asi 6sti Walker 450
po nějakém šikulovy.
Ale jeden z problémů můžeš mít také.
Jestli je ohlá hřídel tak listy tu vybraci umocní
Na vyvážení listů chce postupovat opravdu pečlivě
Také koukni na vrtulku zda není štíplá nebo jestli ti při výmněně trubky neuteklo ložisko na kardanu.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
diky za podnety.. jeste da se nejak zjistit aniz bych provadel vymenu, ze hazi hlavni kolecka, jak prevod na kardan tak prevod z motorku, nebo by se to projevilo i bez listu?
Šišaté by být neměla, jestli se na ně díváš z boju a oni jezdí nahoru a dolu tak do 1mm tak to je v celku normální.
Je to prostě měký plast, musel bys koupit nějaké jiné
Když jsem koupil nové přímo Align tak taky šmajdaj.
Dá se to trochu narovnat rukou.
Ale to nezpůsobí vybrace.
Je to prostě měký plast, musel bys koupit nějaké jiné
Když jsem koupil nové přímo Align tak taky šmajdaj.
Dá se to trochu narovnat rukou.
Ale to nezpůsobí vybrace.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Zazil jsem listy co sedely v nule. I mechanika byla v nule. Krasna stopa. Ve visu uz ale byla najednou stopa rozjeta o centimetr a vibrace byly na svete. Jeden list byl proste mekci a s tim nic udelat nelze. A nebyly to listy z HK.....
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
diky, no ja stopu listu vetsinou serizuju az po prvnim vzlitnuti, ve visu si to zkontroluju a pak rovnam , tak tim to snad neni... koupim nove listy, ale obavam se ze to nepomuze a pak nevim, navic tam mam "mb" a ten jak jsem se docetl je na vibrace uchylnej, tak se mi s tim litat moc nezamlouva... kupovat pulku heli a vse vymenovat se mi nechce, sakris...
myslite, kdyby to bylo ocasni casti, myslim tim od nahonu kardanu az po ocas, ze by vrtulnik poskakoval po roztoceni i bez hlavniho rotoru?
myslite, kdyby to bylo ocasni casti, myslim tim od nahonu kardanu az po ocas, ze by vrtulnik poskakoval po roztoceni i bez hlavniho rotoru?
MB náchylnej na vibrace ? To se mi nějak vyhnulo, zlobilo mě 3G a to hrozivě, MB je jako beránek. Houpalo se to ale to byly z 80% moc utažené listy, zbytek gumy a axiály, přesnějš nevím, Tak mohl bych listy utáhnout na fest jako dřív a vidělo by se ale když to tak pěkně letí ......
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
myslite, kdyby to bylo ocasni casti, myslim tim od nahonu kardanu az po ocas, ze by vrtulnik poskakoval po roztoceni i bez hlavniho rotoru ?
A co myslis ty ? Jakakoliv nevyvazenost to klidne zpusobi. Dokud mi heli nebezi naprosto hladce tak, ze pokud dam prsty na ram a nic necitim, nezkousim jit vubec do vzduchu.
A Beast umi byt pekna bestie na vibrace. On toho dost vydrzi, ale pak da plna prava kridelka a vubec se s tebou nebavi.
A co myslis ty ? Jakakoliv nevyvazenost to klidne zpusobi. Dokud mi heli nebezi naprosto hladce tak, ze pokud dam prsty na ram a nic necitim, nezkousim jit vubec do vzduchu.
A Beast umi byt pekna bestie na vibrace. On toho dost vydrzi, ale pak da plna prava kridelka a vubec se s tebou nebavi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Vibrace jsem řešil taky sice u jiné heli,ale když jsem všechno povyměnoval a 100x seřídil,zjistil jsem že mám prasklý rám draku,skoro neviditelná trhlina u horního ložiska,a tak jsem dal nový a hle,bylo po vibracích. Bez listů to taky nevibrovalo.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
- josef kraček
Zdar páni jak se vám vtomto vedru hřejí regly? Mě Hrozně až je to cítit jen se divím že ještě drží
Regl je v pohodě ale baterky mám jak buřty na ohni.
Zippy z loňského jara ale zatím ještě drží.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
- josef kraček
Nojo s baterkama to mám na stejno.Před týdnem jsem koupil maketový trup osadil rexe a dva lety po třech minutách to mohlo zhořet. Jak to ty chlapi maketáci chladěj. Tak jsem to zase odstrojil a jen se na ni dívám.
Měl jsem Augustu A 109 a Hughese. Pokud tam nebyly výplně skel vše ok. Po nalepení tak jak píšeš. Obrovský problém. Pravdou je , že v zimě super 
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba