Maxi Swift
Re: Maxi Swift
Tak jsem prave pripravil maxika na zalet, pokud se trochu uklidni vitr tak ho vecer zalitam. Tim budu mit vsechny tri velikosti.
- MS COMPOSIT
- Kontaktovat uživatele:
Tchor píše:Tak jsem prave pripravil maxika na zalet, pokud se trochu uklidni vitr tak ho vecer zalitam. Tim budu mit vsechny tri velikosti.
Ještě se začal dělat Micro Swift
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
MS COMPOSIT píše:Ještě se začal dělat Micro Swift
Tak ten by byl pro mne asi uz opravdu moc malej ten mini je dost hranicni.
MS COMPOSIT píše:Tchor píše:Tak jsem prave pripravil maxika na zalet, pokud se trochu uklidni vitr tak ho vecer zalitam. Tim budu mit vsechny tri velikosti.
Mě by zajímalo, jakou mají hmotnost výřezy holého nebarveného Micro Swifta??? Kdyby byl dostatečně lehký, nabízí se pohon 1S Li-Po.... Prostě rád experimentuji v této oblasti
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Prosím o doporučenie pohonu pre môjho nového Maxa. Doporučovaný motor od výrobcu AXI 2808/24 sa mi zdá trochu drahý. Pozeral som niečo od dualsky, ray alebo foxy, ale fakt netušim ktorý! či vyššie otáčky na volt alebo vyšší výkon na menej otáčok... prosim žiaden hobyking. MAXIK by mal nosiť kameru o hmotnosti 200 gr. tak aby z neho nebol celkom lenivec. A poprípade prosim doporučiť aj nejake to servo. HS-81 je tu docela zavrhované...
Ďakujem.
Ďakujem.
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
- MS COMPOSIT
- Kontaktovat uživatele:
Boberts píše:Prosím o doporučenie pohonu pre môjho nového Maxa. Doporučovaný motor od výrobcu AXI 2808/24 sa mi zdá trochu drahý. Pozeral som niečo od dualsky, ray alebo foxy, ale fakt netušim ktorý! či vyššie otáčky na volt alebo vyšší výkon na menej otáčok... prosim žiaden hobyking. MAXIK by mal nosiť kameru o hmotnosti 200 gr. tak aby z neho nebol celkom lenivec. A poprípade prosim doporučiť aj nejake to servo. HS-81 je tu docela zavrhované...
Ďakujem.
http://www.mscomposit.com/modely-letade ... ml?lang=cz
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
- MS COMPOSIT
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
Mě by zajímalo, jakou mají hmotnost výřezy holého nebarveného Micro Swifta??? Kdyby byl dostatečně lehký, nabízí se pohon 1S Li-Po.... Prostě rád experimentuji v této oblasti
[/quote]
17-19 g bez bižuterie
17-19 g bez bižuterie
MS COMPOSIT píše:Ještě se začal dělat Micro Swift
17-19 g bez bižuterie[/quote]
17-19gramů??? Docela velké rozmezí hmotnosti... čím to???
Ale každopádně je to o 3-5g míň, než mám teď jedno křídlo v plánu osadit, ale zase to bude dáno menším rozpětím...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím mám takový problém s MAXISWIFTEM je to moje první samokřídlo.Moc se mu nechce chytat termiku
Tak jsem se chtěl optat jestli to nemůže být že mám těžiště úplně na zadním rozmezí.Když ho pošlu do testu tak maže pořád dolů ve stejném ůhlu 
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
ak je ťažisko "viac vzadu" tak lietadlo by malo podávať vyššie výkony, ale je to podmienené náročnejšou pilotážou...
Na začiatok sa odporúča viac dopredu, pretože v dive teste sa to bude vyrovnávať rýchlejšie a teda lepšie plachtiť /so začiatočníckou pilotážou/ s ťažiskom vzadu to bude plachtiť ešte lepšie ale je to už podmienené pokročilejšou - neustálou pilotážou
- pri ťažisku vpredu to bude začiatočníkovi pekne plachtiť, ale budú horšie výkony ako pri ťažisku viac vzadu a pokročilejšom pilotovi.
Ťažisko vpredu viac pomáha zrovnať chyby začiatočníkovi...
Na začiatok sa odporúča viac dopredu, pretože v dive teste sa to bude vyrovnávať rýchlejšie a teda lepšie plachtiť /so začiatočníckou pilotážou/ s ťažiskom vzadu to bude plachtiť ešte lepšie ale je to už podmienené pokročilejšou - neustálou pilotážou
- pri ťažisku vpredu to bude začiatočníkovi pekne plachtiť, ale budú horšie výkony ako pri ťažisku viac vzadu a pokročilejšom pilotovi.
Ťažisko vpredu viac pomáha zrovnať chyby začiatočníkovi...
Podľa mojich skúseností je MaxiSwift vo vyššej rýchlosti a strmhlavom lete (dive test) neovládatelný.Prejavuje sa aj flutter na krídelkách.Z tohoto problému sa dá dostať pomerne jednoducho stiahnutím plynu kde Maxik spomalí prirodzeným odporom a ustáli sa jeho let.
Napadla ma ešte jedna triviálna vec. Nemáš ho iba málo "natiahnutého" ?
Teda koľmo mm má dvihnuté elevony v neutrále ??
PS: maxíka by som si nikdy nedovolil rozbehnúť k zemi s motorom.... motor používam iba smerom od zeme hore.
Teda koľmo mm má dvihnuté elevony v neutrále ??
PS: maxíka by som si nikdy nedovolil rozbehnúť k zemi s motorom.... motor používam iba smerom od zeme hore.
- hlavataci
- Kontaktovat uživatele:
Motor používám taky jen nahoru ale přeměřoval jsem těžiště a měl jsem ho ještě v zaději než je podle návodu
Dal jsem ho k přední hranici tak uvidím
Elevony se mě právě zdají až přetažené
Odzkouším a dám vědět . Zatím děkuji 
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
Maxi Swift
Ahoj. Mi se s Maxem povedlo chytit termiku jen jednou. Bylo to supr. Teziste mam ale hodne vpredu. Pro plachteni mam na prepinac udelany mod, kdy se mi obe kridelka zvednou nahoru a max pak plachti krasne pomalu a dlouho. Myslim ze na termiku je to taky optimalni reseni. Akorat v mistech kde litam termika moc neni (male pole mezi lesy).
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb