HobbyZone Champ RTF (2.4GHz DSM2) - pre UPLNEHO zaciatocnika

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
BrAtKo

#1 Příspěvek od BrAtKo »

Ahojte, som uplny novacik v lietani, ak nepocitam hranie sa s helikopterkou MJX F27 a v detstve Strato ci Vazka. K tomuto ma dostal moj kamarat Markeye, ktory sa do tohoto hobby pustil len nedavno a zatial zial viac opravoval ako nalietal. A tak som zacal vela citat o modeloch pre zaciatocnika az som nadabil na model Aeronica Champ a nasiel skvele vlakno o nom na RCGroups.com - az sa mi nechcelo verit, ze co prispevok, to sama chvala. Ake bolo moje prekvapenie, ked hned prvy let naplnil moje ocakavania a vsetko co som si o tomto lietadle precital sa potvrdilo ! Uz na druhy den sme s kamaratom robili loopy. JEDNODUCHO NENORMALNE VHODNE LIETADLO NA UPLNY ZACIATOK. Je to maly akrobat ale dost pomaly na to, aby si si pri tom dal cigaretku ci pivko. Lietadielko krasne bez motora splachti k zemi. Samozrejme start a pristavanie zo zeme je do pohody, zvycajne sme ho hadzali z ruky a pristali do travy. Takze za 89EUR to bola zatial super kupa (kamosovi ale uz aj uletel, mne na neho skocil syn). Vydrzi naozaj vela co sa tyka narazov a havarii. A je mozne na neho prihodit aj pontony na vodu (tak startuje a aj pristava na vode).

Vyrobca: HobbyZone
Vaha: 38g
Rozpatie: 317mm
Dlzka: 365mm
TX/RX: Spektrum 2.4GHz DSM2 (4 kanaly TX, 3 kanaly RX)
Predajca v CZ www.astramodel.cz
Predajca v SK www.rcmodel.sk
Anglicke vlakno s videami, recenziami, opravami a fotkami.

Pozor casto je porovnavany s J3 Cub od ParkZone, ano podobne, ale Champ ma lepsie letove vlastnosti, vhodnejsie pre zaciatocnika. Opravy robim s parnym cisticom.

Obrázek Obrázek Obrázek

Videjko na YouTube, mozno si poviete, ten chlapec to vie, ano vie, ale staci naozaj par dni a zvladnete to. Nie je potrebne si nic cvicit na simulator. Len pozor na vietor, mensi vetrik nie je problem, len neletiet vysoko (a Champ dokaze teda riadne vysoko vystupat a unesie aj keychain kameru).

Milerad zodpoviem otazky a tesim sa na diskusiu, lebo v SK/CZ som na toto lietadlo nenasiel ziadnu temu.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
googie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od googie »

Ahoj, tak vitaj pri lietani, ak sa nenahnevas hned ta trochu opravim. Nie je to akrobat, ale cvicny hornoplosnik a pontony na vodu sa volaju plavaky :D

Ja som ten model tiez videl a naozaj pekne lieta. Tiez som ho doporucoval chalanovi co zacinal.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
BrAtKo

#3 Příspěvek od BrAtKo »

Diky za korekcie, toho akrobata som myslel skor v mojom ponimani.

A pridam par fotiek z opravy po tom, co syn klakol na lietadlo. Pouzil som parny cistit Solac. Lepidlo som pouzil UHU POR. A pre istotu som z ebay objednal nahradne diely. Ale mam ine video, kde mozete vidiet az v akom dezolatnom stave lietadlo stale dokaze lietat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
jag42

#4 Příspěvek od jag42 »

Po přečtení tohoto vlákna a shlédnutí videa, se mi Champ zalíbil tak, že jsem si ho nechal nadělit rodinou k svátku. :lol: s tím, že konečně budu mít něco na večerní poletování z křesílka na zahradě od krbu k první jabloni a pod. Dnes jsem ho šel zálétnout (samozřejmě na volnou louku) a jsem rád , že ho mám. Lítá opravdu skvěle, je to lehounké, na volném prostoru asi nezničitelné a pro začátečníka určitě moc dobrá volba. Až ho dostanu 100% do ruky troufnu si i na tu zahradu, ale co se zdá na louce , že se dá lítat pár metrů do hlavy, už na zahradě cca 40x40m s nějakými překážkami není žádná pohoda.Chce to přece jen trochu víc místa bez pevných překážek. Jinak hezký, dobře udělaný , odolný a létavý model v praktické krabici ,se kterým lze létat prakticky všude. I pro úplného začátečníka nad lánem obilí, nebo vyšší trávou naprosto ideální . Pro nás trochu pokročilejší, kličkování mezi jabloněmi a terasou přináší i slušnou dávku adrenalinu. Ani trochu nelituji této volby.
jag42

#5 Příspěvek od jag42 »

Už mám asi 30 letů a musím zase jen chválit. Už lítám i mezi těmi jabloněmi, přistávám do ruky. Byl jsem s tím i na letišti pro vyzkoušení startů a přistání na podvozek -paráda. Start ze střechy kombíka zvládá naprosto v pohodě, přistát na asfaltu téměř bez řízení , jen srovnání a lehké přitažení při minimu plynu na cca 5m stojí. Když je dost volného prostoru, nevadí tomu ani mírný vítr, naopak, nechá se lítat méně než krokem, nebo i stát na místě. Navečer chodím venčit psa a Champa berem -pokud moc nefouká- psa uhoním, já si zablbnu, prostě dokonalá pohoda.Tužkové baterky v nabíječi jsou ještě pořád původní ! Létání na minimu plynu kolem hlavy - víc než 10 min (ještě jsem je nevybil pod 3,8 V), nabito za asi 15 minut. Prostě v jednoduchosti je síla! Ovládá se to jako každý model,je to obratné a a hlavně lehké, skladné a velmi odolné. Při špatném odhadu přistání narazil čumákem do betonové zídky již na kolech, ale ještě měl slušnou rychlost - naprosto bez jakéhokoliv poškození. :lol:
Mira2506

Re: HobbyZone Champ RTF (2.4GHz DSM2) - pre UPLNEHO zaciatoc

#6 Příspěvek od Mira2506 »

Ahoj,chci se optat praskla mě směrovka dole jak je to pospojené(zeslabené).Je to ten ohyb.Dá se to nějak opravit?
jag42

#7 Příspěvek od jag42 »

Ja bych tam kápnul vteřiňák a a po malé chvlice, až trochu zateče to stříknul aktivátorem a bude to dobré. :wink:
ps. napiš jak se Ti s ním létá, jak ho máš dlouho a pod.
Už se s ním naučila létat i moje žena :lol: , nejdříve s dohledem, ale teď hledá chvíle, kdy jsem něčím zaneprázdněn a utíká létat sama, abych jí do toho nekecal :twisted: . Už rozbila tři modely, ale s tímhle se jí to asi ani nemůže podařit. Pokud je vhodný prostor, tak jediná možnosti problémů, je , že to uletí (ale po zkoušce vypnutí vysílačky se zastavil motor a přistálo to samo), nebo přistání vysoko na stromě. Jiný problém mě nenapadá.
Mira2506

#8 Příspěvek od Mira2506 »

Zdravim,mam otazecku ohledne nastaveni smerovky.Na jednu stranu me zataci vice.Nevim jestli to tak ma byt nebo ne.Kdyz servo taha k sobe tak je dobre ale na druhou stranu jde o dost mene a to nevim jak sladit.
Děkuji předem.
BrAtKo

#9 Příspěvek od BrAtKo »

Miro cau po par mesiacoch iba otazka ci sa ti problem podarilo odstranit ? Ak nepomohlo trimovanie tak este posunit poziciu tiahla v tej plastovej kotve tam su dierky.
jenisej

#10 Příspěvek od jenisej »

Zdravím, pořídil jsem si toto letadélko jako úplný začátečník a jsem velmi spokojen s jeho letovým projevem. Jak bylo napsáno výše - je hodné a odolné.
Dvakrát nebo třikrát mi ale vypadlo řízení (ztráta signálu?) - letělo v posledním nastaveném kursu (samozřejmě ode mě) a na páčky nereagovalo. Po několika vteřinách zase začalo reagovat a nechalo se přivést zpátky. Používám setovou vysílačku. Nevíte někdo, kde by mohl být problém, či jak ho odstranit? Díky
BrAtKo

#11 Příspěvek od BrAtKo »

Ahoj rozhodne doporucujem pouzit vo vysielaci kvalitne baterky napr. Duracell. Toto byval najcastejsi problem.
jenisej

#12 Příspěvek od jenisej »

Jestli je problém jenom v baterkách, tak to je to nejmenší. Určitě vyzkouším je vyměnit. Stejně jsem uvažoval o výměně za nabíjecí. Díky za tip.
beginner99

#13 Příspěvek od beginner99 »

Nemáte lepší si koupit něco většího?
BrAtKo

#14 Příspěvek od BrAtKo »

Nemame :) Toto je rekreacna hracka a staci je travicka medzi panelakmi a pri tom mozes mat pivko v ruke. Primarne sa venujem rc 4x4 expedicii toto mam bokovku. Aspon mne osobne champ staci.
BrAtKo

#15 Příspěvek od BrAtKo »

Nedoporucujem nabijacie, proste 1.5V a duracelky je istota.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“