T-rex 450 Pro - zkušenosti III.
- Kenny McCormick
Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti
...ehm, kupujem niektore aj cinske z ebayu, kvalita zatial velmi dobra, od jedneho dodavatela.
Link na poziadanie do SZ. Ceny ma vecsinou 1,80 za 4ks + 4usd doprava. Kazde dalsie 4ks 1,80 + 0,50 doprava.
Akurat do motora si kupujem bud originalne alebo japonciky alebo do scorpika z ebay hybridkeramicke, zatial funguju dobre aj ked tu niekto pisal ze do motora keramiku nie.
Link na poziadanie do SZ. Ceny ma vecsinou 1,80 za 4ks + 4usd doprava. Kazde dalsie 4ks 1,80 + 0,50 doprava.
Akurat do motora si kupujem bud originalne alebo japonciky alebo do scorpika z ebay hybridkeramicke, zatial funguju dobre aj ked tu niekto pisal ze do motora keramiku nie.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
díky za info
už jsem objevil u nás firmu která se zabývá jenom ložisky a pokud nějaké nemají skladem do týdne dodají. Ty které jsem potřeboval skladem mají díky všem za pomoc.

nevite nekdo velikost lozisek v motorku? (450M) diky
EVIL IS BACK 15.5.2012
pns píše:nevite nekdo velikost lozisek v motorku? (450M) diky
Nalezeno za 5 sekund http://www.helifreak.com/showthread.php?t=249089
front bearing 4x9x4, rear bearing 4x8x3.
psena píše:Nalezeno za 5 sekund http://www.helifreak.com/showthread.php?t=249089
front bearing 4x9x4, rear bearing 4x8x3.
diky
a motorek se rozdelava ze proti sobe pootoci cerny vrsek a spodek, ehm ?
EVIL IS BACK 15.5.2012
Tak dneska jsem provětral zas po dlouhé době rexa, a stala se nemilá věc. Při poslední baterce mě asi na 1s vynechal motor. Po každém lítání nechávám vždycky heli pár minut odpočinout tak aby motor trochu vychladl, takže začínám mít podezření že se hřeje regl. Mám ho umístěnej pod baterkou takže bohužel nemůžu s jistotou říct jestli topí tolik nebo ne ale bočnice kolem něj jsou trošku zahřáté.
Máte s tím někdo zkušenost? Napadlo mě dát regl na bočnici ale to se mi nechce protože mám rád když je to všechno schovaný
Máte s tím někdo zkušenost? Napadlo mě dát regl na bočnici ale to se mi nechce protože mám rád když je to všechno schovaný
Nikdy jsem na procku neprehral regl a to jsem lital jednu baterku za druhou, ale nelital jsem nijak zvlast ostre, Mam regl tam kde ty.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Taky tak. Nikdy s reglem pod baterkou nebyl problem.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- DaveLister
Jetli vypadl na 1s tak bych to spíše tipoval na krátký výpadek signálu nebo napájení. Kdyby se přehříval tak asi zareaguje jinak.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
lítám na 2.4 takže kdyby vypadl signál tak by to bylo na dýl, než by se znova načetl.Nevím čím to je, ale jeto fakt divný 
- DaveLister
A jakej system?
RC mám JR propo xg8 - dmss. Ale výpadek to není určitě, kdyby to byl výbadek tak to nenaběhne takhle rychle. Snižil jsem o něco otáčky a zkrátil o půl minutky čas, a vypadá to že to je snad ok. Možná to nestíhali baterky mám 26C a po lítání byli dost teplí (50°C??)...
- DaveLister
Hmm, tak to je taky mozny, jesli se ti to stalo pri nejakem zaberu tak to byla ochrana proti podvybiti baterek.
Ve vlákně k Microbeastu jsem rozvedl problémy s pohupováním 450, které se objevilo už loni a nikdy jsem nepřišel na to čím to může být. Je tam i odkaz na video ale po dnešním testu to vypadá na úplně jiný směr kde hledat problém. Včera jsem vyměnil desku cykliky, stará s vaklem 5,6mm byla nahrazena novou DC s vůlí 2,8mm.
Po startu to vypadalo že je vyhráno. Trex visel na místě jako přibitej, v letu ani vlnka, nádhera. Okolo druhé minuty od startu se to pohupování ale začalo celkem rychle objevovat znova a už to nezmizelo......... ???????
Sednul jsem, vyměnil baterku ( Nano-tech 2200mAh 45-90C ) a jak jsem vymejšlel co to je, neresetnul jsem timer na vysílači. Druhý let probíhal zcela stejně, zase okolo druhé minuty nástup houpání. Pak si říkám že už lítám docela dlouho, na vysílači 7:30. Bohužel mi nedocvaklo že ho mám v jiném režimu než na 550 kde čas nabíhá od nuly nahoru, kdežto u 450 padá od 5:00 k nule. Takže úvaha že jsem vylítal pět minut a něco v prvním letu a teď to pokračuje byla velmi velmi špatná, ve skutečnosti jsem měl sedm minut. Udělám dalších pár prvků a najednou otáčky dolů, origo RCE-BL35X provozovaný v režimu bez govenoru začal kolísavě ubírat přidávat, takže z dosavadního pohupování byly hupy jako hrom a měl jsem minimum času sednout. Povedlo se, na haldě s hlínou a výmolama je to takovej "skorozázrak"
Baterka makala 8:30 a dostala bohužel co proto, na měřáku Raytronic M6 má po třech hodinách 3% kapacity a rozdíl na článek 0,117V takže se určitě odmění nebo přifoukne. Už takhle ty baterky ( 4 kusy ) jsou dlouho lehounce napumpované, mají 80-90 cyklů ale jinak vcelku OK.
Začal jsem tušit jestli to nedělá baterka nebo regl, takže jsem na další dva lety čekal co udělají Hyperiony 2600mAh, které mám o rok déle a mají 110 resp. 120 cyklů. Lítám je taky v Acromasterovi a Houška tvrdil že do Próčka je to nejlepší ( hodně drahá .... ) volba. Start - super, druhá minuta - OK. Začalo to až po čtvrté minutě s tím, že pohupování bylo s nepatrně menším výkyvem ale zřetelně rychlejší. Druhá hyperionka totéž. Jak to jednou začne tak už to nezmizí .............
Vypadá to nejspíš na regulátor, typ baterek to částečně byť výrazně ovlivní.
Regl je nastavenej v režimu :
Brake disable
Mid timing 6 pole in/outruner motors
Middle cutoff voltage protection
Helicopter 1 - soft start
Quick speed
Co dál, jinej regl ??????? Že je origo bídnej se ví, co lze doporučit ??? Díky za info
Po startu to vypadalo že je vyhráno. Trex visel na místě jako přibitej, v letu ani vlnka, nádhera. Okolo druhé minuty od startu se to pohupování ale začalo celkem rychle objevovat znova a už to nezmizelo......... ???????
Sednul jsem, vyměnil baterku ( Nano-tech 2200mAh 45-90C ) a jak jsem vymejšlel co to je, neresetnul jsem timer na vysílači. Druhý let probíhal zcela stejně, zase okolo druhé minuty nástup houpání. Pak si říkám že už lítám docela dlouho, na vysílači 7:30. Bohužel mi nedocvaklo že ho mám v jiném režimu než na 550 kde čas nabíhá od nuly nahoru, kdežto u 450 padá od 5:00 k nule. Takže úvaha že jsem vylítal pět minut a něco v prvním letu a teď to pokračuje byla velmi velmi špatná, ve skutečnosti jsem měl sedm minut. Udělám dalších pár prvků a najednou otáčky dolů, origo RCE-BL35X provozovaný v režimu bez govenoru začal kolísavě ubírat přidávat, takže z dosavadního pohupování byly hupy jako hrom a měl jsem minimum času sednout. Povedlo se, na haldě s hlínou a výmolama je to takovej "skorozázrak"
Začal jsem tušit jestli to nedělá baterka nebo regl, takže jsem na další dva lety čekal co udělají Hyperiony 2600mAh, které mám o rok déle a mají 110 resp. 120 cyklů. Lítám je taky v Acromasterovi a Houška tvrdil že do Próčka je to nejlepší ( hodně drahá .... ) volba. Start - super, druhá minuta - OK. Začalo to až po čtvrté minutě s tím, že pohupování bylo s nepatrně menším výkyvem ale zřetelně rychlejší. Druhá hyperionka totéž. Jak to jednou začne tak už to nezmizí .............
Vypadá to nejspíš na regulátor, typ baterek to částečně byť výrazně ovlivní.
Regl je nastavenej v režimu :
Brake disable
Mid timing 6 pole in/outruner motors
Middle cutoff voltage protection
Helicopter 1 - soft start
Quick speed
Co dál, jinej regl ??????? Že je origo bídnej se ví, co lze doporučit ??? Díky za info
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
- DaveLister
No, píšeš že ti to dělá spíš ke konci letu, nabízí se jednoduchá odpověď, ze to začně dělat jak klesnou otáčky s vybíjející se baterkou.
A takovou samozřejmou věc jako ladění zisků na bestii si předpokládám zkoušel?
Jak jsou na tom potenciometry serv? Zkus jesli se paky nemaji tendenci se rozkmitat v nějaké poloze(kolem visu), pokud na ně poťukáš.
A takovou samozřejmou věc jako ladění zisků na bestii si předpokládám zkoušel?
Jak jsou na tom potenciometry serv? Zkus jesli se paky nemaji tendenci se rozkmitat v nějaké poloze(kolem visu), pokud na ně poťukáš.