heli začátek - Mini Titan E325 SE super combo
heli začátek - Mini Titan E325 SE super combo
Ahoj myslíte že je to dobra koupě za ty peníze do začátku? http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=64432#1
nebo radši vzít jiného. díky vysílačku mam dx6i
nebo radši vzít jiného. díky vysílačku mam dx6i
DX6i DSMX, Phoenix 3,0, minititan325, blade msrx, blade cx2, sky surfer 1400, e-revo 2.0
Re: heli začátek - Mini Titan E325 SE super combo
Mám tento vrtulník kupovaný jako combo stavebnici a jsem spokojený.
Levněji zřejmě kvalitní vrtulník třídy 450 nepořídíš.
Neznám ta jejich serva, ale pro klasické létání by měla stačit.
Levněji zřejmě kvalitní vrtulník třídy 450 nepořídíš.
Neznám ta jejich serva, ale pro klasické létání by měla stačit.
Přidám se s dotazem,
je pro začátečníka lepší kovová SE verze nebo plast? Nikdy jsem helikopotvoru neměl, na simulátoru je zvládám, tak bych chtěl letadlům pořídit splašenýho kolegu. Pokukuju právě po MT, ale ty kovový části ve mě moc důvěry nebudí, jak je to s jejich opotřebováním, výdrží a "houževnatostí" oproti plastu? Předpokládám, že cena ND taky hovoří pro plast..
je pro začátečníka lepší kovová SE verze nebo plast? Nikdy jsem helikopotvoru neměl, na simulátoru je zvládám, tak bych chtěl letadlům pořídit splašenýho kolegu. Pokukuju právě po MT, ale ty kovový části ve mě moc důvěry nebudí, jak je to s jejich opotřebováním, výdrží a "houževnatostí" oproti plastu? Předpokládám, že cena ND taky hovoří pro plast..
- vylizplech
ahoj,právě to sestavuji,dnes jsem dodělal holý drak a zítra snad začnu s elektronikou,nečekal jsem že to bude tak rozebrané do mrtě,ale vše je v manuálu dobře popsané,pytlíky rozdělené a označené,horší to bude s napípáním do vysílačky,tam u mně začnou problémy 
ondra1402: Výdrží bych se vůbec netrápil. Dnes nám paveld na letisku povídal o počtu hodin nalétaných na jednom z jeho MT. Pravda, lítám malinko riskantněji, ale pořád mám desetinový čas od nového kitu k totálce než on k opotřebení libovolné komponenty 
Tom
Plastové díly jsou mnohem levnější (pády), a co se týče opotřebení běžným létáním -
během 70 hodin provozu jsem vyměnil serva a motor.
Následkem pádu hlavní kolo, listy a drát padel.
Plastová verze se chová měkčeji a kultivovaněji. SE je ostřejší a vhodnější na 3D.
Většina dílů plast a kov je vzájemně zaměnitelná.
Mám obě verze současně v provozu, protože plast už měl být dávno out, "ale stále
kvoká". Dnes, při ceně u Pelikána ve zlevněném zboží, bych volil verzi SE.
Případnou výměnu dílů po pádech bych řešil dle ceny, atd... plast nebo kov.
během 70 hodin provozu jsem vyměnil serva a motor.
Následkem pádu hlavní kolo, listy a drát padel.
Plastová verze se chová měkčeji a kultivovaněji. SE je ostřejší a vhodnější na 3D.
Většina dílů plast a kov je vzájemně zaměnitelná.
Mám obě verze současně v provozu, protože plast už měl být dávno out, "ale stále
kvoká". Dnes, při ceně u Pelikána ve zlevněném zboží, bych volil verzi SE.
Případnou výměnu dílů po pádech bych řešil dle ceny, atd... plast nebo kov.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
MiniTitanaSE jsem miloval. Můj první pořádnej vrtulník a vůbec koupě nelituju. Minimálně rok posloužil výborně. Kov je dražší, jeden pád jsem zničil grip a bylo to o dost dražší než v plastu. Ten design stříbrných rotorů a červený kabinky je pořád šmrnc a MT se mi stále moc líbí. Jestli to gyro a serva za něco stojí, tak je to fakt super koupě pro začátek. Jen motor asi časem vyměníš...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Plasty na Minititanu jsu kvalitnější než hliník na HK apod. Rozdíl mezi plast verzí a SE je z pohledu letového projevu mnohem menší, než rozdíl mezi dvěma piloty a začátečník jej těžko vůbec rozezná. Setový motor zahodit hned, není to ve skutečnosti motor, ale odporové topidlo. V dnešních cenách ideální stroj pro rekresční lítání. Ceny kovových dílů jsou silně přemrštěné, některé je dokonce lepší vůbec nemontovat, protože plast na správném místě splní úlohu deformační zóny.
Jak psáno výše, nějaké opotřebení dílů provozerm nemá cenu řešit, protože se něčeho takového málokdy dožijí vcelku. Já osobně moc nevěřím tomu, že je moc lidí, co nalítají vrtulníkem tř. 450 více než 30 hodin mezi nehodami. A když jo, tak jsou to buď vyjímečné talenty, nebo už 3 rok opatrně visí ocasem k sobě a říkají tomu lítat s vrtulníkem
Jak psáno výše, nějaké opotřebení dílů provozerm nemá cenu řešit, protože se něčeho takového málokdy dožijí vcelku. Já osobně moc nevěřím tomu, že je moc lidí, co nalítají vrtulníkem tř. 450 více než 30 hodin mezi nehodami. A když jo, tak jsou to buď vyjímečné talenty, nebo už 3 rok opatrně visí ocasem k sobě a říkají tomu lítat s vrtulníkem
No cest vyjimkam, Paveld mezi ne zrovna patri...ale jinak je to jak pise Mikelo se 450 na zacatku se proste řeže 
- vylizplech
Mikelo,prosím tě a jaký motor by jsi radil,jako alternativní náhradu,za ten setový?
- JosefSvejk
Něco takového: http://www.scorpionsystem.com/catalog/m ... HK-2221-8/
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- vylizplech
http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... 1-8-3595KV našel jsem ho i u nás,ale 2 tisíce za motor je dost peněz,ikdyž kvalita bude určitě dobrá.
Scorpion souhlasím, ale zbytečné točky na ložiskách, které jsou jejich slabinou. Lítám tento: http://eshop.satria.cz/satria/eshop/3-1 ... -10-3000KV napájení 3S Li-pol 30C Zippy, Turnigy, pastorek pro začátky 13z, později více. Životnost původních ložisek do 40 hodin, vezmou s sebou i hřídel. Takže se vyplatí motor hned z obchodu rozebrat a aplikovat kvalitu. Pak je škorpík bezproblémový a s rezervou účinnosti. Někdy doporučované mazání ložisek olejem je absolutní pitomost, která je zničí. Ložiska ve vrtulníku jsou v MT stavebnici lepší jak Trex a není je třeba měnit. Kdybys chtěl být extra pečlivka, tak snad ty 4 za které tahá řemínek, ale jednou jsem vyměnil všechna zatíženější za Japan a nic co bych poznal se nedostavilo a po první ráně byla ta trefená vymáčklá stejně jak chíňany. Takže jen zabrečela šrajtofle.
Nezapomeň trochu pilovat a posunout domek ocasní trubky v centroplánu dopředu. Jinak bude zubová vůle pohonu vrtulky moc velká, síla se přenáší pouze přes špičky zubů. Jednoho dne je to přestane náhle a bez varování bavit. Taky jej nestáhni nadměrně, ohne to šrouby a plast se jen zbytečně tahá (i když to přežije).
Jinak nemám výtek, tenhle stroj funguje jak má, takový jak jej splácneš z krabice dle návodu. Spíš je to luxus, třeba nastavení zubové vůle motoru a přístup k servům. Konstruktér u práce zjevně myslel hlavou. Škoda, že místo navázání na MT výrobce vyplodil paskvil Innovator a pro jistotu pak ještě MT zprasil do verze 2. Asi chtěli snížit tržby
Tak mě ještě napadá, mám troje dřevěné MT listy ještě zabalené. Pro začátek je s nima lítání krásně vláčné. Už je neužiju, nechcete někdo?
Nezapomeň trochu pilovat a posunout domek ocasní trubky v centroplánu dopředu. Jinak bude zubová vůle pohonu vrtulky moc velká, síla se přenáší pouze přes špičky zubů. Jednoho dne je to přestane náhle a bez varování bavit. Taky jej nestáhni nadměrně, ohne to šrouby a plast se jen zbytečně tahá (i když to přežije).
Jinak nemám výtek, tenhle stroj funguje jak má, takový jak jej splácneš z krabice dle návodu. Spíš je to luxus, třeba nastavení zubové vůle motoru a přístup k servům. Konstruktér u práce zjevně myslel hlavou. Škoda, že místo navázání na MT výrobce vyplodil paskvil Innovator a pro jistotu pak ještě MT zprasil do verze 2. Asi chtěli snížit tržby
Tak mě ještě napadá, mám troje dřevěné MT listy ještě zabalené. Pro začátek je s nima lítání krásně vláčné. Už je neužiju, nechcete někdo?
Dva tisice za motor na 450ku jsou takovy standard
Alternativou by mohl byt Align 450M nebo jeho novejsi a lepsi verze, 450MX.
Pripadne pak nahradit cinou. Sam jsem nejaky cas lital Typhoon 450H 2215H 3550kv, ktery na zacatky fungoval a byl vcelku efektivni. Dobre reference jsou i na H2218 3550K (ten vyzkouseny nemam).
Scorpiony litam bez potizi, ale prvni vec co udelam po vytazeni z krabice je nahrada lozisek kvalitnimi japonskymi z Tobexu.
Pripadne pak nahradit cinou. Sam jsem nejaky cas lital Typhoon 450H 2215H 3550kv, ktery na zacatky fungoval a byl vcelku efektivni. Dobre reference jsou i na H2218 3550K (ten vyzkouseny nemam).
Scorpiony litam bez potizi, ale prvni vec co udelam po vytazeni z krabice je nahrada lozisek kvalitnimi japonskymi z Tobexu.
Tom
- vylizplech
Díky všem za tipy,zatím to zkusím s tím setovým motorem a mezitím objednám nějakou náhradu,s těma servama je to opravdu dobré,že je k nim takový přístup,ale nejsou taky víc náchylná na poškození při pádu?Přeci jen u HK 450 byly hezky schovaná uvnitř rámu a nějaký ten pád co jsem absolvoval,tak servům se nikdy nic nestalo a ten poslední pád byl hodně drastický,než jsem se toho zbavil.