Optic 6 Sport

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Black
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Black »

Pribi píše:Chtěl jsem se zeptat, jak moc velkej rozdíl kromě ceny je v porovnání s klasickým Opticem 6? Tady je sice srovnání http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... zbozi=1895 ale nejsem stavu jako začátečník kvalifikovaně posoudit, za jak dlouho a jestli vůbec bych litoval, že jsem nepřiplatil 1000 Kč a nekoupil si klasickej Optic 6? Zatím lítám větroně, ale do budoucna je možný všechno :wink:
Já myslím,že litovat rozhodně nebudeš a funkcí má i takhle tolik,že Ti z toho i tak půjde hlava kolem :D .Snad možná jednou v budoucnu jak píše Abu,jestli Tě větroně chytnou natolik,tak Ti tam nějakej ten kanál chybět třeba bude,ale to nezachrání ani klasickej Optic a v tom případe budeš muset zainvestovat podstatně víc.Ale jestliže začínáš,tak asi nemá moc význam investovat hned tolik peněz do něčeho co třeba ani nevyužiješ.Já jsem s Opticem Sport moc spokojenej.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od j3nda »

mas pravdu mpx cockpit sx ac byl stvoren za nadvlady hitecu je cistokrevny multiplex, ale vzhledem k tomu, ze hitec zacina u mpx opisovat (viz 6 baterek u Optic sport), vypada to, ze uz nic noveho nevymysli

jinak zrovna cockpit sx je pro vetrone celkem vhodny, nebot podporuje jak letove rezimy, tak 4 serva v kridle a dovezt se da i pod 5000,-
Pribi

#33 Příspěvek od Pribi »

Vím, že těch 6 kanálů může být časem málo, ale mě to rozhodně na pár let ještě stačit bude a nejvyšší investice, kterou jsem ochotnej udělat je tak těch 4600 Kč, čímž je kvalita daná, navíc znám plno lidí co lítají na Opticu 6, takže to taky mluví pro něj (pomoc v programování atp.). Jde mi o to, že pokud budu moct ušetřit ještě 1000 Kč a nelitovat toho, tak je to jedině plus, čili budu se ptát konkrétně na jednotlivý položky z výše odkazované tabulky pro srovnání "sportu" a "nesportu". Lítat budu na letadlech typu Easy Glider a nějakej menší elektro akrobat:

V sportu chybí:

1) modulace QPCM
2) přiřaditelnost přepináčů
3) provozní doba
4) 1 časomíra
5) výškovka na 2 serva
6) trim klapek
7) přistávací konfigurace
8) otočné ovladače/trimy
9) programovatelný mix má jen jeden s trimem

Rád bych věděl význam jednotlivých funkcí a jejich využitelnost.

Díky
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od j3nda »

1) modulace QPCM
k dispozici je pouze jeden PCM prijimac a ten uz se stejne neda sehnat - takze naprd
2) přiřaditelnost přepináčů
tuto funkci jsem nikdy nepouzil - zvykl jsem si na puvodni
3) provozní doba
ted mam mpx cockpit sx - take sesticlanek 1500mAh, s provozni dobou jsem spokojen
4) 1 časomíra
pokud umi pocitat motorovy cas - tak staci
5) výškovka na 2 serva
da se vyresit i volnym mixem
6) trim klapek
je dulezite mit k dispozici volny potenciometr pro ovladani dalsiho kanalu a minimalne jeden prepinac pro dalsi kanal aby byl pouzitelny jako sestikanal
7) přistávací konfigurace
hodi se
8) otočné ovladače/trimy
viz bod 6.
9) programovatelný mix má jen jeden s trimem
hodi se minimalne dva

nevim jestli se vyplati setrit a vzit verzi sport - zalezi na tom o kolik je levnejsi - ja bych o ni uvazoval hlavne z duvodu, ze nema vymeny vf modul a ten se me neco natrapil (proto jsem ho dal pryc)
Pribi

#35 Příspěvek od Pribi »

Je levnější o cca 1000 Kč. Ten VF modul zlobí často nebo to byla vyjímka a ostatní s tím problém nemají?
georg
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od georg »

Hele někomu zlobí někomu ne to se tak říct nedá jo a s tim přijímačem PCM ten sehnat asi pude.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od j3nda »

Pribi píše:Je levnější o cca 1000 Kč. Ten VF modul zlobí často nebo to byla vyjímka a ostatní s tím problém nemají?

vyjimka to rozhodne neni, projevilo se to uz vice lidem (vim o 4 v mem okoli) a je par dalsich, kteri maji podobne problemy, ale nepripousteji si, ze je to tim modulem

2georg - a zkousel jsi ten pcm prijimac sehnat? ja ho mel sveho casu 2mesice objednanej a nic...
georg
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od georg »

ne ne nezkoušel, ale poptám se pokud by si ještě chtěl. Jinak mě se líbí ale ted fakt 2500 za to nedám mám dost tich FM tedy PPM modulací. Jinak co třeba z ciziny:?
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od j3nda »

me uz je to fuk - optic sel z domu kuli vf modulu
takze jsem vlastne rad, ze nebyl k sehnani
Vita_1

#40 Příspěvek od Vita_1 »

Ja si myslim, ze Optic sport je pro zacatecnika celkem dobra volba. Jsou na nem sice orezany nektery funkce, ale zkuste poridit tak levnej sestikanal. Pokud litas s nejakym Easy gliderem a uvazujes o malym akrobatu bude Ti urcite stacit. Pak sam uvidis jaky radio si poridis dal. V teto chvili je asi zbytecny uvazovat o finesach jako je ctyrservovy kridlo na vetroni, nebo mixovani vyskovky na dve serva. Do PCM bych se taky zatim nehnal. Neni to takovej zazrak. Hodne havarii, ktere jsem videl a o kterych dotycny tvrdil, ze to bylo ruseni bylo rukama.
Pribi

#41 Příspěvek od Pribi »

Ok, tak to asi vyhraje Optic 6 Sport. Jestli ho budete mít někdo dřív, tak sem můžete dát svý zkušenosti (dílenský zpracování atp.).
Pribi

#42 Příspěvek od Pribi »

Teď ještě jakou variantu Sportu vybrat - pro Glidera - MiKro, STANDARD nebo tu vyšší? Kde je kvalitnější přijímač?
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od bezmozek »

HFD-08RO bude z nich nejlepší, zbylý dva jsou SC, takže jestli budeš lítat vysoko a daleko tak ten. Jinak HFS05-MS je fakt na plackolet a lítání kolem hlavy. Sice prej dosah 500m, ale do velkýho modelu bych ho asi nedal.
Jinak k tomu opticu sport, nemít eclipsu, tak jdu do něj, je to fešák, tak ať slouží :wink:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od j3nda »

souhlasim, mam nekolik jejich predchudcu - hfd08rd a jsou to nejlepsi prijimace co mam, a to jsem zkousel i fujtabu
uz je cpu i do metrovyho eppaka - tech par usetrenejch gramu za to nestoji

jedine prijimace s jednoduchym smesovanim co se mi osvedcili jsou ipd scan prijimace od multiplexu
Pribi

#45 Příspěvek od Pribi »

Takže pro Glidera je nejlepší verze Standard s přijímačem HFD-08RO.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“