Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
michalll
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1276 Příspěvek od michalll »

Díky! Jdu na to.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
michalll
Kontaktovat uživatele:

#1277 Příspěvek od michalll »

Fertig, pasuje to krásně, akorát jsem zjistil, že když koupím 3 mm uhlík, tak to ještě neznamená, že bude mít 3 mm. Moje je tenčí a ozubené kolo se protáčí... Past vedle pasti :D
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
RadekCe

#1278 Příspěvek od RadekCe »

Tak můj origo má 2.96mm a plný 2.94mm. Já zas vyřezávám a brousím kostru na stř. motor ... taky pěkná drbačka :-) ... ale už mám hotovo :wink:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
EvzEn

#1279 Příspěvek od EvzEn »

Používáte ty baterky turingy nanotech z HK ?? Já si jich pár koupil a musím říct, že se z nich docela nadšenej :)
Kolik C se smí nabíjet?? Já mám ještě Hyperiony a ty maj 5C, tak bych to nerad přeháněl..

A ještě me napadlo pokud nabíjím 0.7A šest baterekna paralelním kablíku, znamená to, že se každá nabíjí proudem 0.7A/ 6 ??
gasolin

Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1280 Příspěvek od gasolin »

EvzEn píše:Používáte ty baterky turingy nanotech z HK ?? Já si jich pár koupil a musím říct, že se z nich docela nadšenej :)
Kolik C se smí nabíjet?? Já mám ještě Hyperiony a ty maj 5C, tak bych to nerad přeháněl..

A ještě me napadlo pokud nabíjím 0.7A šest baterekna paralelním kablíku, znamená to, že se každá nabíjí proudem 0.7A/ 6 ??

JJ, mam je a jsou super, taky jsem hledal kolika C se da nabijet ale na baterce info chybi...na helifreak je typek zkousel nabijet 10C...osm baterek 150cyklu a baterky mu stale slapou v pohode bez ztraty vykonu...samozrejme bude jistejsi je nabijet 2C ale vzhledem k cene baterek bych se obcasneho mlaceni stavy hlava nehlava nebal...

A s tim nabijenim paralelnim...uz toho tu padlo mnoho...je to na prd, lepsi predelat na seriove nabijeni a nabijet to jako 3s nebo 6s.

Odpoved na tvou otazku je, ano, pri paralelnim nabijeni se A deli poctem baterek.
EvzEn

#1281 Příspěvek od EvzEn »

Díky za info ;) Tam o tech 10C jsem to taky četl, ale zdá sem i trošku přehnaný, i když, co já vím :)
seltino

#1282 Příspěvek od seltino »

Já ty nanotechy 300MAh z hobykingu používal asi cca 10 kusů. Ze začátku jsem byl nadšený výkonem, nicméně po zhruba 20 cyklech výkon rapidně poklesl u všech baterek, takže jsem byl nakonec sklamán. nabíjel jsme je proudem 0,7 A
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
EvzEn

#1283 Příspěvek od EvzEn »

Já ted nabíjím 4 kusy na paralelním kabelu na setovce proudem 0.7A takže jsem zvědavej kolik cyklů vydržej..

Hyperiony jsou porad dobrý a to už maj za sebou fakt hodně..
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od prochel »

EvzEn píše:Já ted nabíjím 4 kusy na paralelním kabelu na setovce proudem 0.7A takže jsem zvědavej kolik cyklů vydržej..

Hyperiony jsou porad dobrý a to už maj za sebou fakt hodně..
0.7A srabe :D 1.5A to je ta pravá štáva tím nabíjím i setovky
EvzEn

#1285 Příspěvek od EvzEn »

Ty jo, bych se trochu bál, že se z ních stane popcorn :D
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1286 Příspěvek od prochel »

EvzEn píše:Ty jo, bych se trochu bál, že se z ních stane popcorn :D
zatím nestal, je pravda že v tělocvičně se na to ostatní chodily koukat a kroutily hlavou a řikali mi že je nemám rád
no a je to baterka za pár kaček a když má dávat nějakej proud tak se musí i pořádným ládovat
je sice pravda že dost záleží na nabíječce když se podívám na graf nabíjení tak 2/3 času nabíjení to láduje 1,5A a pak proud rapidně klesá a pak už to jen nabíjí 0,3A taky se mi stalo že jsem do baterky která má kapacitu 250 nacpal 290
většinou nabíjím baterky když vnich neni už nic někdy nebíječka ukáže i 0%
EvzEn

#1287 Příspěvek od EvzEn »

Ty jo, kolik je ukončovací napětí, pokud to ukazuje o 40mAh víc ?? To musí bejt aspon 4.22V, ne ?? Nebo já tomu nějak nerozumím :D
Já to zatím mastím setovkou, ale pak si poridim Equlibrum 3.5, pokud budeš mít skladem :) Tak jsem zvědavej, jak se nabíjení zlepší..
Momentálně mám ty Turingy z HK, prootže ty další Hyperionky nejak nejsou k dostání, tak jsem zvědavej, kolik mi toho vydrzej..
Zkoušel si ty Turringy 300mAh taky nějak víc ládovat a nabíjet většim proudem ? :)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1288 Příspěvek od prochel »

EvzEn píše:Ty jo, kolik je ukončovací napětí, pokud to ukazuje o 40mAh víc ?? To musí bejt aspon 4.22V, ne ??
koncový napětí je takový jaký má být jinak by nabíječka hlásila alarm a nabíjení by ukončila
fakt dost záleží na programu nabíječky já to nabíjím přes hyperion eos duo
jestli to budete někdo zkoušet nabíjet 1,5A tak baterku nespouštějte z dohledu aby nedošlo k balónkovýmu efektu a nedej bůh požáru :!: :!: :!: :!:
mosaic

#1289 Příspěvek od mosaic »

Stalo se někomu, že po ráně cca ze 3 metrů na zem (vyletěla baterka utrhla černý drát - ten jsem znova naletoval a pak se ještě při tom pádu ulomil jeden držák kabinky), řídící jednotka po opětovém zapnutí jen rozbliká a mcpx nereaguje? (mcpx je až na vyměněný ocas za tyčku v bez modifikací)

Jediné co je slyšet, když ho nakloním tak zaševelí serva, takže částečně hádám funguje.
Zkoušel jsem znova napárovat s DX7s, ale bez úspěchu. Po zapojení baterky, dioda jednou kratce problikne a po chvilce začne rychle blikat a pak už nic, jen pořád bliká.
Zkusil jsem odpojit postupně úplně vše od řídící jednotky, ale bez efektu.
Stalo se někomu něco podobného? Co bych mohl ještě vyzkoušet, než si pořídím brášku ve formě nové BNF?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1290 Příspěvek od prochel »

mosaic píše:Stalo se někomu, že po ráně cca ze 3 metrů na zem (vyletěla baterka utrhla černý drát - ten jsem znova naletoval a pak se ještě při tom pádu ulomil jeden držák kabinky), řídící jednotka po opětovém zapnutí jen rozbliká a mcpx nereaguje? (mcpx je až na vyměněný ocas za tyčku v bez modifikací)

Jediné co je slyšet, když ho nakloním tak zaševelí serva, takže částečně hádám funguje.
Zkoušel jsem znova napárovat s DX7s, ale bez úspěchu. Po zapojení baterky, dioda jednou kratce problikne a po chvilce začne rychle blikat a pak už nic, jen pořád bliká.
Zkusil jsem odpojit postupně úplně vše od řídící jednotky, ale bez efektu.
Stalo se někomu něco podobného? Co bych mohl ještě vyzkoušet, než si pořídím brášku ve formě nové BNF?
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“