Napadlo mě, že by bylo fajn nabíjet baterky a nebýt závislý na síti 220V, nebo na autobaterii..takové nabíjení kdekoliv a kdykoliv....Setová nabíječka potřebuje 6V, tak jsem řešil jak je do ní dostat. Původní plán byl vzít LiPo, koupit UBEC 6V a šlapalo by to. Pak jsem si ale řekl, že to je takové nouzové řešení, které nebudu využívat každý den, tak mi bylo líto i těch pár stovek co by to stálo.
Kouknul jsem co mám doma a našel 10A ESC z HK. Mno 6V neumí, ale možná by to šlapalo i na 5V....tak jsem se do toho pustil a zkusil to zapojit
Rozebral jsem setovou nabíječku, připájil + a - kabely z réglu, co jdou obvykle do přijímače na input nabíječky, připojil ESC k baterce a dal na servisní konektory Battery Monitor....no a ejhle...svítilo to...a za pár minut byla baterka nabitá....

Vůbec se mi nelíbilo jak ze všeho trčely dráty, tak jsem vzal širokou bužírku, a co šlo skrýt, tak jsem do ní skryl, dal jsem do ní i ten battery monitor....

Bohužel doma nebyl žádný nefunkční zdroj, ze kterého bych ustříhnul konektor do nabíječky, tak jsem udělal v boku otovor do kterého jsem si dal svůj konektor pro připojení regulátoru k nabíječce.

No a takhle to vypadá když se nabíjí...

Pro většinu lidí asi tohle řešení nabíjení nebude mít žádný význam...pro někoho se to může stát zajímavým řešením....to už je na Vás...