Allesak píše:Viděl jsem Goblina když byl boZZda v Brně. Co má podle Tebe za mouchy? Mně se ta helina fakt líbí, hlavně ta zelená a lítá moc hezky.
Značné opotrebenie toho pastorku pozorujem aj ja a to mám približne iba 35 letov.
Allesak píše:Viděl jsem Goblina když byl boZZda v Brně. Co má podle Tebe za mouchy? Mně se ta helina fakt líbí, hlavně ta zelená a lítá moc hezky.
kuro99 píše:Timo ~ tie suciastky ide sab menit za ocelove nie ? Nepytal si sa "dodavatela" ?
Howking píše:- jakákoli ne - dnes na Trnávce frajer pohřbil 4m větroně (řídil cizího, zatím co ten jeho havaroval) - baterky na sračku - na lístečky, ale nehořely - ani nevím, co to bylo za značku, ale asi značka. (fotka baterek po ráně ve vlákně Heliholics Ostrava)psena píše:Po padu muze horet jakakoliv baterka...
http://img41.imageshack.us/img41/3120/2 ... 184326.jpg
psena píše:Kazdej pad je unikum a neda se porovnavat, ale libi se me jak dokazes propagovat za kazde situace
Na druhou stranu chapu, ze hledas i v negativu pozitivum...taky to tak delam.
HC3 je tak nachylny na vitr pri vzletu? V poslednich dnech a tydnech se bez vetru ani litat neda, takze litame v sile kolem 10m/s s narazy i do 15 m/s a neco takovyho jsem ani nepozoroval. Kdyz se me to nejak naklanelo, tak jsem spis zjistoval ze jsem bezpadlu chtel pomoct sam... kdyz to necham na nem tak bez problemu.
boZZda píše:Tak Goblin má za sebou první pochroumání.
boZZda píše:psena píše:Kazdej pad je unikum a neda se porovnavat, ale libi se me jak dokazes propagovat za kazde situace
Na druhou stranu chapu, ze hledas i v negativu pozitivum...taky to tak delam.
HC3 je tak nachylny na vitr pri vzletu? V poslednich dnech a tydnech se bez vetru ani litat neda, takze litame v sile kolem 10m/s s narazy i do 15 m/s a neco takovyho jsem ani nepozoroval. Kdyz se me to nejak naklanelo, tak jsem spis zjistoval ze jsem bezpadlu chtel pomoct sam... kdyz to necham na nem tak bez problemu.
Ach jo. Myslím, že tohle vůbec nebylo nutné!!!
S Rexem i s Goblinem jsem spadl na stejném letišti, ze stejné výšky a přímo na podvozek. V podstatě na úplně stejné místo +-5m. Proto si troufám tyto dva pády porovnávat. Jinak je mi jasné, že co pád, to unikát.
Já jen, že jsem se setkal s názorem, že opravit Goblina mě vycucá peněženku. No, tak jsem napsal kolik tento pád stál. Nic víc jsem nenapsal. Prostě report pádu a porovnání. Podle mě jsou to celkem objektivní díly, které by odešly i kdybychom to brali čistě jen teoreticky.
Co se týče proč se to převrátilo, tak to nevím a ani nikdy na 100% nezjistím.
Goblin má tvrdý podvozek a na tom hladkém asfaltu co tam máme to mohlo dostat klidně nějakou rezonanci od toho větru či co a ten tvrdý a hladký podvozek to rozvibroval. Roztočil jsem to na 1800 a potom to roztočil na 2000. Že by ta změna otáček + nárazový vítr + tvrdý podvozek + nový asfalt?
Nárazový vítr na Sobínce je něco jiného než tam u vás. Sobínka je na vršku kopečka a dráha je přímo vystavená nárazovému větru, který umí být hodně zrádný a hodně silný. Kdo zná Sobínku ví, o čem mluvím.
S HC3 jsem udělal několik set letů (doslova) v různých větrnostních podmínkách a nikdy jsem neměl problém, že by se vrtulník měl tendenci převrátit. Tohle byla podle mě shoda okolností. Neboj, kdybych si myslel, že to byl problém HC3, tak to tady ani nereportuji a řeším to s výrobcem HC3.
Abych to uzavřel.
Reportuji tady pád a co a jak bylo zničeno a kolik mě ten pád stál. V porovnání jsem dal podobný pád s Rexem a rozdíl v cenách. Když jsme tak u toho, tak Goblin i Rex lítám a propaguji je stejně. Nemám důvod ani jeden z těchto vrtulníků protěžovat vůči druhému.
Kua lidi to opravdu na sebe musíme takhle reagovat? Já tady pláču a vy si do mě kopnete
- ale to nebylo propagační - prostě se chtěl pochválit, s tím že dobře zvolil a že je helina na rány levná. Já udělal s LA to samý a taky to nebylo míněno jako propagace prodeje LA, ale jen, že jsem rád, že to tak je. Rex je prostě na rány drahá helina. Chápu, že pro rexáky je tato zpráva červeným praporkem.krtek2k píše:Jenže ty jsi ten první příspěvek o tom pádu napsal hodně propagačně, to se prostě musí sepsout.
Příště nepropaguj a budeš mít klid, i když seš třeba platící zákazník rcmanie , holt propagace něco stojí.
Co zejtra ten Děčín?