Sab goblin 700

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Timo

Re: sab goblin 700

#331 Příspěvek od Timo »

Allesak píše:Viděl jsem Goblina když byl boZZda v Brně. Co má podle Tebe za mouchy? Mně se ta helina fakt líbí, hlavně ta zelená a lítá moc hezky.

Značné opotrebenie toho pastorku pozorujem aj ja a to mám približne iba 35 letov. :(
Agile 7.2, Vbar Control.
kuro99

#332 Příspěvek od kuro99 »

Howking ~ ak spravne vidim chalan mal v tom goblinovi KDE XF => 10kW, nuz podla mna skratka vyzmykal lipo, tu by lahla podla mna aj znackova s adekvatnym C.
Suhlasim, ze setril na nespravnom mieste, ale zippy nie su zle. Ak sa pouziju spravne. Len tolko.
No a nechcem byt xenofobny ale je to amik so vsetkym co ku tomu patri. Este si cupne ku horiacej lipo a nataca channel 5 news.

Timo ~ tie suciastky ide sab menit za ocelove nie ? Nepytal si sa "dodavatela" ?
TDR + NEO
Timo

#333 Příspěvek od Timo »

kuro99 píše:Timo ~ tie suciastky ide sab menit za ocelove nie ? Nepytal si sa "dodavatela" ?

Neviem o tom, čítal si to niekde?
Agile 7.2, Vbar Control.
eco

#334 Příspěvek od eco »

Howking píše:
psena píše:Po padu muze horet jakakoliv baterka...
- jakákoli ne - dnes na Trnávce frajer pohřbil 4m větroně (řídil cizího, zatím co ten jeho havaroval) - baterky na sračku - na lístečky, ale nehořely - ani nevím, co to bylo za značku, ale asi značka. (fotka baterek po ráně ve vlákně Heliholics Ostrava)
http://img41.imageshack.us/img41/3120/2 ... 184326.jpg

Mluvil jsem s ním, měl 4roky staré Kokamy...
boZZda

#335 Příspěvek od boZZda »

Tak Goblin má za sebou první pochroumání. Startoval jsem na asfaltu za docela silného nárazového větru (jsem si říkal vyse* se na to) a holt se mi převrátil :( Já jsem to chtěl zachránit a chtěl to rychle zvednout, ale cyklika byla rychlejší a tak se zničily listy o asfalt, já to sice zvedl, ale vlastně bez listů, jen s takovými klacíky. No a tak se vrtulník v piruetách zkácel ze 3m na asfalt. Ten pád z těch 3m byl nejhorší. Kdybych to nechal pomlátit na zemi, tak by to asi tak strašné nebylo. Ono 5kg v piruetách ze 3m na tvrdou zem je slušná šlupka.

Škody Goblina

- bočnice 2100,-
- podvozek 800,-
- výztuže podvozku 330,-
- hliníkové držáky podvozku 500,-
- směrovka 430,-

Bez listů jsem v tom za cca 4.200,-
Na to jak to vypadalo jsem dopadl ještě velmi dobře. Kdyby jste viděli jak se to od zěmě vmrštilo v piruetách do 3m, tak bych očekával škody minimálně 2x tak velké.

V porovnání takto vypadala škoda na TRex 700E, kterou jsem před nedávnem měl. Pád vypadal hodně podobně a tak si myslím, že to mohu srovnat s tímto pádem goblina. Minimálně díly jsem měnil takřka stejné. Dokonce si myslím, že OPR byl u obou pádů a tak by mohl potvrdit, že vypadaly hodně podobně.

- bočnice 3500,-
- spodní karbonové plato 540,-
- hliníkové držáky bočnic 390,-
- podvozek 300,-
- trubka 420,-
- podpěry trubky 330,-
- převody kardanu 330,-
- směrovka 500,-

Celkem za díly na Rexe 6.300,-

Goblin z toho na náhradních dílech vychází výrazně lépe jak Rex. Tušil jsem něco podobného, ale takový rozdíl jsem fakt nečekal :roll:
I kdyby náhodou praskla na Goblinovi trubka, jak se někteří obávají, tak bych na tom byl pořád lépe. Krom toho ta trubka je 3mm čistý karbon, takže to jen tak neprdne. :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
krtek2k

#336 Příspěvek od krtek2k »

Na tom videu s hořícíma baterkama prdla jak nic.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Allesak

#337 Příspěvek od Allesak »

Panečku, to je mě líto. Co hlava, hřídel, táhla? To všechno bez úhony? Když už to muselo přijít, tak lepší dúvod vítr, než jak v tom videu od Howka, pád s ohýnkem.
psena
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od psena »

Kazdej pad je unikum a neda se porovnavat, ale libi se me jak dokazes propagovat za kazde situace :mrgreen:
Na druhou stranu chapu, ze hledas i v negativu pozitivum...taky to tak delam.
HC3 je tak nachylny na vitr pri vzletu? V poslednich dnech a tydnech se bez vetru ani litat neda, takze litame v sile kolem 10m/s s narazy i do 15 m/s a neco takovyho jsem ani nepozoroval. Kdyz se me to nejak naklanelo, tak jsem spis zjistoval ze jsem bezpadlu chtel pomoct sam... kdyz to necham na nem tak bez problemu.
krtek2k

#339 Příspěvek od krtek2k »

Pšena , ty umíš poslední dobou rejpat už skoro jako já :)
Frsky X10S Carbon
boZZda

#340 Příspěvek od boZZda »

psena píše:Kazdej pad je unikum a neda se porovnavat, ale libi se me jak dokazes propagovat za kazde situace :mrgreen:
HC3 je tak nachylny na vitr pri vzletu? V poslednich dnech a tydnech se bez vetru ani litat neda, takze litame v sile kolem 10m/s s narazy i do 15 m/s a neco takovyho jsem ani nepozoroval. Kdyz se me to nejak naklanelo, tak jsem spis zjistoval ze jsem bezpadlu chtel pomoct sam... kdyz to necham na nem tak bez problemu.

Ach jo. Myslím, že tohle vůbec nebylo nutné!!!

S Rexem i s Goblinem jsem spadl na stejném letišti, ze stejné výšky a přímo na podvozek. V podstatě na úplně stejné místo +-5m. Proto si troufám tyto dva pády porovnávat. Jinak je mi jasné, že co pád, to unikát.

Já jen, že jsem se setkal s názorem, že opravit Goblina mě vycucá peněženku. No, tak jsem napsal kolik tento pád stál. Nic víc jsem nenapsal. Prostě report pádu a porovnání. Podle mě jsou to celkem objektivní díly, které by odešly i kdybychom to brali čistě jen teoreticky.

Co se týče proč se to převrátilo, tak to nevím a ani nikdy na 100% nezjistím.
Goblin má tvrdý podvozek a na tom hladkém asfaltu co tam máme to mohlo dostat klidně nějakou rezonanci od toho větru či co a ten tvrdý a hladký podvozek to rozvibroval. Roztočil jsem to na 1800 a potom to roztočil na 2000. Že by ta změna otáček + nárazový vítr + tvrdý podvozek + nový asfalt?
Nárazový vítr na Sobínce je něco jiného než tam u vás. Sobínka je na vršku kopečka a dráha je přímo vystavená nárazovému větru, který umí být hodně zrádný a hodně silný. Kdo zná Sobínku ví, o čem mluvím.

S HC3 jsem udělal několik set letů (doslova) v různých větrnostních podmínkách a nikdy jsem neměl problém, že by se vrtulník měl tendenci převrátit. Tohle byla podle mě shoda okolností. Neboj, kdybych si myslel, že to byl problém HC3, tak to tady ani nereportuji a řeším to s výrobcem HC3.

Abych to uzavřel.
Reportuji tady pád a co a jak bylo zničeno a kolik mě ten pád stál. V porovnání jsem dal podobný pád s Rexem a rozdíl v cenách. Když jsme tak u toho, tak Goblin i Rex lítám a propaguji je stejně. Nemám důvod ani jeden z těchto vrtulníků protěžovat vůči druhému.

Kua lidi to opravdu na sebe musíme takhle reagovat? Já tady pláču a vy si do mě kopnete :cry:
bavarianDemon 3X a 3SX
Howking
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od Howking »

boZZda píše:Tak Goblin má za sebou první pochroumání.

To je škoda. :-(
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Relax

#342 Příspěvek od Relax »

Koukám že jsem Ti Goblina vyfotit nestihnul ..... po rychlé opravě bude ale stejně hezčí :-) S těma hřídelema mě to taky napadlo že snad nemůžou být úplně OK ale v porovnání s dalšíma komponentama je to přece jenom detail......

Už jsem s HC3SX taky lítal párkrát v hodně silném větru, dokonce tolik že mi to uprostřed letu sestřelilo celkem festovně nasazenou kšiltovku a to jsem se fakt obával jestli a jak sednu. Na Sobínce umí fučet občas hrozivě což má pro mě ale dvě výhody. Za prvé 550 s tímhle gyrem snese neskutečně dost a především, v takovém počasí si tam skoro nikdo netroufne jít do vzduchu takže je tam vyjímečně volno. Maximálně pár lidí kteří čekají až přestane.

HC3Sx v týdnu opět zabodovalo, na třech sériích po šesti baterkách zaměřených na nácvik couvání mě tutově jednou zachránilo heli od masakru, dvakrát jsem váhal to cvaknout. Jo to se to snadno učí když má člověk záchrannou brzdu. Couvám už obstojně ale hlavně díky HCX :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
krtek2k

#343 Příspěvek od krtek2k »

boZZda píše:
psena píše:Kazdej pad je unikum a neda se porovnavat, ale libi se me jak dokazes propagovat za kazde situace :mrgreen:

Ach jo. Myslím, že tohle vůbec nebylo nutné!!!

S Rexem i s Goblinem jsem spadl na stejném letišti, ze stejné výšky a přímo na podvozek. V podstatě na úplně stejné místo +-5m. Proto si troufám tyto dva pády porovnávat. Jinak je mi jasné, že co pád, to unikát.

Já jen, že jsem se setkal s názorem, že opravit Goblina mě vycucá peněženku. No, tak jsem napsal kolik tento pád stál. Nic víc jsem nenapsal. Prostě report pádu a porovnání. Podle mě jsou to celkem objektivní díly, které by odešly i kdybychom to brali čistě jen teoreticky.

Co se týče proč se to převrátilo, tak to nevím a ani nikdy na 100% nezjistím.
Goblin má tvrdý podvozek a na tom hladkém asfaltu co tam máme to mohlo dostat klidně nějakou rezonanci od toho větru či co a ten tvrdý a hladký podvozek to rozvibroval. Roztočil jsem to na 1800 a potom to roztočil na 2000. Že by ta změna otáček + nárazový vítr + tvrdý podvozek + nový asfalt?
Nárazový vítr na Sobínce je něco jiného než tam u vás. Sobínka je na vršku kopečka a dráha je přímo vystavená nárazovému větru, který umí být hodně zrádný a hodně silný. Kdo zná Sobínku ví, o čem mluvím.

S HC3 jsem udělal několik set letů (doslova) v různých větrnostních podmínkách a nikdy jsem neměl problém, že by se vrtulník měl tendenci převrátit. Tohle byla podle mě shoda okolností. Neboj, kdybych si myslel, že to byl problém HC3, tak to tady ani nereportuji a řeším to s výrobcem HC3.

Abych to uzavřel.
Reportuji tady pád a co a jak bylo zničeno a kolik mě ten pád stál. V porovnání jsem dal podobný pád s Rexem a rozdíl v cenách. Když jsme tak u toho, tak Goblin i Rex lítám a propaguji je stejně. Nemám důvod ani jeden z těchto vrtulníků protěžovat vůči druhému.

Kua lidi to opravdu na sebe musíme takhle reagovat? Já tady pláču a vy si do mě kopnete :cry:

Jenže ty jsi ten první příspěvek o tom pádu napsal hodně propagačně, to se prostě musí sepsout.
Příště nepropaguj a budeš mít klid, i když seš třeba platící zákazník rcmanie , holt propagace něco stojí.
Co zejtra ten Děčín?
Frsky X10S Carbon
Howking
Kontaktovat uživatele:

#344 Příspěvek od Howking »

krtek2k píše:Jenže ty jsi ten první příspěvek o tom pádu napsal hodně propagačně, to se prostě musí sepsout.
Příště nepropaguj a budeš mít klid, i když seš třeba platící zákazník rcmanie , holt propagace něco stojí.
Co zejtra ten Děčín?
- ale to nebylo propagační - prostě se chtěl pochválit, s tím že dobře zvolil a že je helina na rány levná. Já udělal s LA to samý a taky to nebylo míněno jako propagace prodeje LA, ale jen, že jsem rád, že to tak je. Rex je prostě na rány drahá helina. Chápu, že pro rexáky je tato zpráva červeným praporkem.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
boZZda

#345 Příspěvek od boZZda »

To nebyla proboha žádná propagace! Prostě jsem jen vyreportoval pád a porovnal ho s náhradními díly nejrozšířenějšího vrtulníku stejné třídy.

Chtěl jsem ukázat, že nic není tak černobílé jak se na první pohled zdá.
bavarianDemon 3X a 3SX
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“