T-rex 450 Pro - zkušenosti III.
Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti
Měl jsem úplně stejný problém. Nakonec jsem rozebral ocas, vse pečlivě očistil a znovu smontoval a kápnul olej na hřídel vrtulky v místě, kde běhá smykátko. Od té doby je ocas ve vzduchu, jak přibitý.
Corvin Vlad.
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
Walkera Creata 400,sdílí RX s
T-Rex 450Pro WK-2801Pro
jojo, diky, bylo to vrtulkou, mel jsem uvolnenej grip..
EVIL IS BACK 15.5.2012
Měl bych dotaz, stavím 450 Pro v2 (ne 3gx) a zjistil jsem, že mám axiální vůli v ocasním domečku v té 3mm tlusté ose (na vrtulku).
Vůle je cca 0,2mm (po složení domečku) což mi přijde docela dost, ale nevím zda to tak čistě náhodou nemá být, jelikož jsem žádnou přesně sestavenou "450 pro" neviděl (mám jen mcpx ....). Vůle v ozubených převodech nějaká být asi má... jenže ...
Zkusil jsem vůli vymezit podložkou, kterou jsem našel ve staré CDROMce u motoru, ta má šířku 0,2mm a díru cca 3mm (je na ose s 3mm průměrem), jenže když ji dám za ten umělohmotný pastorek (dál od vrtulky) k ložisku, tak cítím, že pak ty zuby ozubených kol o sebe "drhnou", když ji dám blíže k vrtuli resp. na druhou stranu domečku k ložisku (blíže k vrtulce) přímo na osu, jak zapadá do ložiska, tak axiální vůle zcela zmizí a kolečka o sebe nedrhnou (mezi zubama koleček nepatrná vůle je, která by tam zase být měla, kvůli tomu, aby se ta ložiska ve kterých je osa uložená nevymlátila).
Teď k mému dotazu, nemám žádné zkušenosti a nevím zda to mohu nechat takto, resp. jak to řešíte vy?
A také odkud by jste brali ty vymezovací podložky, jelikož například 0,1mm podložka snad koupit ani nejde. (s dírou 3+ mm - díra zase nesmí být moc velká, jelikož si to pak nesedne na ložisko)
Vůle je cca 0,2mm (po složení domečku) což mi přijde docela dost, ale nevím zda to tak čistě náhodou nemá být, jelikož jsem žádnou přesně sestavenou "450 pro" neviděl (mám jen mcpx ....). Vůle v ozubených převodech nějaká být asi má... jenže ...
Zkusil jsem vůli vymezit podložkou, kterou jsem našel ve staré CDROMce u motoru, ta má šířku 0,2mm a díru cca 3mm (je na ose s 3mm průměrem), jenže když ji dám za ten umělohmotný pastorek (dál od vrtulky) k ložisku, tak cítím, že pak ty zuby ozubených kol o sebe "drhnou", když ji dám blíže k vrtuli resp. na druhou stranu domečku k ložisku (blíže k vrtulce) přímo na osu, jak zapadá do ložiska, tak axiální vůle zcela zmizí a kolečka o sebe nedrhnou (mezi zubama koleček nepatrná vůle je, která by tam zase být měla, kvůli tomu, aby se ta ložiska ve kterých je osa uložená nevymlátila).
Teď k mému dotazu, nemám žádné zkušenosti a nevím zda to mohu nechat takto, resp. jak to řešíte vy?
A také odkud by jste brali ty vymezovací podložky, jelikož například 0,1mm podložka snad koupit ani nejde. (s dírou 3+ mm - díra zase nesmí být moc velká, jelikož si to pak nesedne na ložisko)
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduse. Podlozku bliz k vrtulce. Pak mas velkou zubovou vuli. No a tu vymezis tim, ze das podlozku mezi pastorek ( to kolo co je v jakoby v trubce ) a lozisko. Podlozka staci klidne i papirova. Proste ten pastorek trosicku vysunes ven. Opravdu na to staci papir. Pokud chci mit jo jistotu, tak ten papir proleju ridkym vterinakem. Ale funguje to i bez nej.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- Kenny McCormick
daju sa kupit aj origo podlozky na tu volu, o ktorej pise peter:
http://www.ac-rc.com/product_info.php?c ... tjl4lp9g54
super vec - pouzivam - odporucam.
http://www.ac-rc.com/product_info.php?c ... tjl4lp9g54
super vec - pouzivam - odporucam.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
No vidis, ani jsem netusil, ze neco takoveho existuje. Papir tam ale fakt vydrzi bez problemu. Mam to bohate vyzkouseno.
ahoj tak když už se tu řešej ty vůle, zjistil jsem že hlavní hřídel má cca 2mm vůly nahorů-dolů, mám to řešit?
- Kenny McCormick
...jasne to je vela. Ako mohla vzniknut taka velka?
Najlepsie je ziadna.
Ked to iba to pruzi na tych podlozkach, co sa davaju v baleni s oskou.
Najlepsie je ziadna.
Ked to iba to pruzi na tych podlozkach, co sa davaju v baleni s oskou.
Mas tam tu zlatou podlozku nad hlavnim kolem? (snad si to umisteni nepletu)
Nejdříve bych rád poděkoval kotěti (doufám, že jsem tím neurazil) a kennymu za užitečné rady, papírová podložka mě fakt dostala, už jí kutím ... je to děsná piplačka, nicméně, ta druhá tj. tu co člověk dá na tu osu, to ta papírová nevím jestli je dostatečná .. no asi doufejme pro priste, že ano, teď je tam ta z té cdromky.
horpak: ty jo, 2mm to je docela nášup, jestli si neděláš srandu, tak máš máš můj obdiv, jelikož ovládat něco takového vyžaduje míru zručnosti, kterou vládne jen omezené množství lidí, ale beru to jen podle maličkého mcpx, tam i v poměru takovéhle vůle znamená, že jakékoliv jedovaté a nečekané události nabírají neuvěřitelný směr a především rychlost nechtěné změny, rozměrů nad kterýma se i rozum pozastaví o vibracích ani nemluvě (u mě následky, asi netřeba popisovat do detailů). Jinak jestli to je spíše 0.x mm, tak to lze poměrně snadno řešit vymezovacíma podložkama, které jsou součástí stavebnice, případně náhradní hřídele a umísťují se mezi cykliku a posazením do těla vrtulníku (ta horní kovová část s ložiskem, kam se připevňují serva v těle vrtulníku) . Omlouvám se za slovník, ale jsem fakt začátečník.
horpak: ty jo, 2mm to je docela nášup, jestli si neděláš srandu, tak máš máš můj obdiv, jelikož ovládat něco takového vyžaduje míru zručnosti, kterou vládne jen omezené množství lidí, ale beru to jen podle maličkého mcpx, tam i v poměru takovéhle vůle znamená, že jakékoliv jedovaté a nečekané události nabírají neuvěřitelný směr a především rychlost nechtěné změny, rozměrů nad kterýma se i rozum pozastaví o vibracích ani nemluvě (u mě následky, asi netřeba popisovat do detailů). Jinak jestli to je spíše 0.x mm, tak to lze poměrně snadno řešit vymezovacíma podložkama, které jsou součástí stavebnice, případně náhradní hřídele a umísťují se mezi cykliku a posazením do těla vrtulníku (ta horní kovová část s ložiskem, kam se připevňují serva v těle vrtulníku) . Omlouvám se za slovník, ale jsem fakt začátečník.
- DaveLister
horpak píše:ahoj tak když už se tu řešej ty vůle, zjistil jsem že hlavní hřídel má cca 2mm vůly nahorů-dolů, mám to řešit?
A nemas ji opacne? Logo align ma bejt dolu.
A ja bych to tedy rozhodne resil, 2mm je strasne moc a musi se to znacne projevit na ovladani kolektivu.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
jj mrknu na to,
tak jsem se na to mrknul a trošku jsem to asi s odhadem přehnal (no jo rybář se pozna
). Ale každopádně vůle tam kolem 1/2mm tam je. Logo mám dolů správně. Na tu podložku teda ještě musím mrknout až bude čas...
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
mosaic píše:Nejdříve bych rád poděkoval kotěti (doufám, že jsem tím neurazil) a kennymu za užitečné rady, papírová podložka mě fakt dostala, už jí kutím ... je to děsná piplačka, nicméně, ta druhá tj. tu co člověk dá na tu osu, to ta papírová nevím jestli je dostatečná .. no asi doufejme pro priste, že ano, teď je tam ta z té cdromky.
Na osu vrtulky samozrejme kovovou podlozku. Papirovou mezi kuzelovy pastorek a lozisko.
- Kenny McCormick
...PROcko si uz vela nezalieta co?psena píše:Mas tam tu zlatou podlozku nad hlavnim kolem? (snad si to umisteni nepletu)
Kedy si s nim letel naposledy?
Umiestnenie si nepleties, ale na volu osky zlata podlozka vplyv nema, je tam na to aby nahon nebehal po naboji hore dole a tym nespadol zo zubov nahonu vrtulky. Tolko si sa nasrobikoval a ako rychlo si na to zabudol
Ale necudujem sa, ked si clovek raz sadne na Hondu1000, tazko ho bude bavit jazda na mopede