Chcípnutí motoru u MC 19

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
krucoun
Kontaktovat uživatele:

Chcípnutí motoru u MC 19

#1 Příspěvek od krucoun »

Prosím poraďte, mám novou MC 19, celkem uspěšně jsem se popral s nastavením serv a mixů u větronů, ale ořišek je pro mě chcípnutí motoru.Mám nastavený plný plyn, volnoběh, ale nedokážu nastavit chcípnutí motoru na přepínač (konkrétně přepínač č.3). poraďte jak dám chcípnutí motoru na přepínač. V návodu to určitě je, ale já to z toho nevyčetl a už jsem v koncích.
Díky předem.
PS: potřebuji to říci velice polopaticky
jwolf

#2 Příspěvek od jwolf »

Tak, jsem se na to díval, i když jsem to zatím nikdy nepotřeboval. Jediná možnost jak zhasnout motor, která je uvedena v návodu, je trimem plynu.
V českém návodu na str. 25(Popis vypínacího trimu K1). Je možné, že to jde i jinak(přepínačem), ale já na to nepřišel.
wolf
stavitel0

#3 Příspěvek od stavitel0 »

Resim stejnej problem na MX16. Jsem to ale uz videl nastavene, takze to jde, jenze jsem se zapomnel dotycneho zeptat. :(
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Resilo se to nedavno zde:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6856&highlight=engine

Z vysledku sjem moc nadseny nebyl, ale snad to nejak pujde...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Vzduchoplavec píše:Z vysledku sjem moc nadseny nebyl, ale snad to nejak pujde...

Klidek, to popsane reseni pomoci volneho mixu je vpohode, ne ze bych to zkousel, ale verim ze na Mc-19 i Mx-16 to bude chodit.
jwolf

#6 Příspěvek od jwolf »

Tak jsem vyzkoušel tento postup a je to O.K.:

Zhasnutí motoru tlačítkem

Mám MC-19 a tam to lze provést tak, že v menu vlezeš do editace volných mixů a v prázdném řádku nastavíš následující :

1) vstup na "S" (spínač)
2) výstup na kanál plynu (C1)
3) přiřazení spínače nejlépe na přepínač SW3. Pokud se přiřazení provede kliknutím, chová se tlačítko jako přepínač (chcípání kliknutím, poté je nutné kliknout znovu pro návrat plynu do původní polohy).
4) průběh nastavit symetricky na +150% a offset na +100% (offset nutno dostat na +100% oním tlačítkem SW3)
wolf
krucoun
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od krucoun »

Vyřešeno volným mixem S na C1 a přiřazeno k vybranému přepínači, funguje bez problémů. Díky pánové.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“