Helináři Praha 6, Praha 17

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
ddmm

Helináři Praha 6, Praha 17

#1 Příspěvek od ddmm »

Zdravím všechny, chtěl jsem se pozeptat, zda se tu nenajdou nadšenci, kteří lítají v okolí Prahy 6 nebo Prahy 17. Vždycky mě vrtulníky přitahovaly, ale za mého mládí nebyla možnost se k němu dostat, takže jsem skončil u letadel, kde jsem dosáhl na upoutance se spalovacím motorem. Ale jak jsem nedávno zjistil tak se možnosti změnily a na trh se dostalo spoustu „dostupných modelu (jak jsem zde zjistil tak dostupných hraček :( )“. Impuls jsem dostal nedávno kdy mi manželka k narozeninám koupila Avatar Z008, pár pádu a hele já lítám. Tak jsem začal prohledávat net jaké jsou možnosti a narazil jsem na MJX F-45, 4ch, RTF 2.4GHz dle propagace na netu http://www.youtube.com/watch?v=lteqfNoaFSo&feature=player_embedded koukaní na videa a přečtení pár názorů jsem usoudil paráda to půjde a druhý den jsem ho měl doma. Mám ho asi měsíc létám skoro každý den (pokud to dovolí počasí), začátek byl krušnější ale vrtulník je až na pár šrámů stále funkční. Jenže jsem brzy zjistil, že se od tohoto stroje (hračky) nedá moc očekávat tak vzlétnout popoletět udělat otočku když to stabilizace dovolí, prostě se moc pere a do ničemu se mu moc nechce. Tak jsem si říkal ještě to vydrž s lítej s tím co máš a neprovokuj manželku o koupi něčeho lepšího. A zde vzniká problém asi jako u všech začátečníku a to o peníze. Opět jsem začal sbírat informace na internetu a narazil na vaše fórum, kde mě vaše články pěkně usadily na zadek, měl jsem vybranou Walkera V400D02, RTF, 6ch kde opět na videích http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-klasicke/6304-walkera-v400d02-rtf-6ch.html vše znělo v pohodě a pak jsem se tu začetl a slyšel jen špatné věci, že to jsou krámy a že takhle začínat je nesmysl atd. Ale jak teda začít když nemám k dispozici pro start takový balík peněz abych si mohl dovolit např. T-Rex 450 + DX6i + BAT + nabíječku …

Teď mam v hlavě zmatek a jsem naštvanej že jsem si k vrtulníku (hračce) vůbec čuchnul. A zatím mam jen pocit že je to stále koníček pro bohaté a že pro nás jsou jen obyčejné hračky za 5000 Kč které ani vlastně nejsou vrtulníky (porovnání kolo a tříkolka)

Proto prosím nenašel by se nějaký zkušeny vrtulníkář z Prahy 6 nebo 17 se kterým bych se mohl sejit a pokecat mrknout na jeho mašinky na lítaní, pokecat …

Děkuji a omlouvám se za ten předchozí životopis.
Naposledy upravil(a) ddmm dne ned 20.05.2012 12:50, celkem upraveno 2 x.
MJX F-45 - Avatar Z008 - Phoenix R/C 4.0.k - T-rex 500, Graupner mx-12
kolaCZek

Re: Helináři Praha 6, Praha 17 (urovnání myšlenek)

#2 Příspěvek od kolaCZek »

Rozumne litat se da uz za sedmicku: Tarot 450 Pro Super Combo :wink: Plus projedes bazace a poridis nejakou levnou vysilajdu, prijimac a nabijecku. Ve vysledku je to neco okolo deseti tisic. :wink:
Jinak se pohybuju okolo Prahy 4. Jenom nevim, jestli je na mem letani a vrtasu neco k videni. :D
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
oplu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od oplu »

anebo taky neco letaneho :-) i kdyz tam uz je asi potreba mit nekoho zkuseneho kdo to s tebou prevezme a zkontroluje... aby jsi nebyl neprijemne prekvapeny :-)
ddmm

#4 Příspěvek od ddmm »

proto sháním někoho zkušeného v okolí abych nasál co nejvíc informaci a zkušeností :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od OPR »

A jak to spěchá? Pokud by Ti nevailo, že musíš chvilku počkat, eventuálně něco našetřit ...... třeba by to šlo? Ovšem počítej s tím, že muže přijít havárka, která bude totální, a minimálně cenu celého vrtulníku, abys mohl znova létat, budeš muset vypláznout. :(
O tom abys po ráně šetřil 4 měsíce na to abys udělal tři lety před tím než bude zima a definitivně po sezoně, to opravdu není.

Nevím co bys musel všechno pořizovat ....... důležitý je jestli máš rádio (jaký) a nabíječku/zdroj.

Pokud bys začínal od nuli, bude to drahé. Ale psal jsi, žes lítal s érama, takže alespoň nějakou výbavu máš..... ne? :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Abu »

Modelarske letiste mas temer za barakem - http://www.sobinka.eu
Zastav se tam nekdy o vikendu nebo v podvecer, urcite tam bude i nekdo s helinou.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kolaCZek

#7 Příspěvek od kolaCZek »

Tak, tak... Koupi heliny to vsechno teprve zacina... A pak uz je to neustalej odliv financi. :D Zalezi na sikovnosti kazdeho soudruha. Ale dobry zacatek je poridit radio a simulator. Nez nasetris na helinu, tak muzes trenovat na simu. Usetri ti to dost zacatecnickych padu. :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
OPR
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od OPR »

Abu píše:Modelarske letiste mas temer za barakem - http://www.sobinka.eu
Zastav se tam nekdy o vikendu nebo v podvecer, urcite tam bude i nekdo s helinou.

Když je hezké počasí, obvykle tam někdo s vrtulníkem bývá. :D
ddmm

#9 Příspěvek od ddmm »

no sice létal, ale na modelech které se tahali na sňuře kde byl mechanický časovač, tím jsem myslel že mám vztah k létaní, takže bych musel nakupovat vše od začátku.

Jinak díky za typ na to letiště.
kolaCZek

#10 Příspěvek od kolaCZek »

ddmm: Tak na zacatku je to docela nepekna palka... :? Kdyz jsem si to nedavno spocital, kolik uz jsem do tohohle konicku vrazil, tak se mi protocily panenky. A to jsem s modelarenim zacal teprve letos. :D

Ale kdyz projedes treba modelbazar.cz, tak tam narazis na slusny vybaveni za rozumnou cenu. :wink: Zacal bych vysilackou (at si muzes blbnout aspon v simulatoru), pak nasavat informace a postupne dokupoval vsechno, co je treba... :wink:
Spektrum DX8, PhoenixRC
ddmm

#11 Příspěvek od ddmm »

Na to jsem už během pročítaní příspěvků zde taky pochopil takže začnu šetřit na vysílačku (Spektrum DX6i) a sim PHOENIX.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pkotatko »

Ano, to bude nejrozumnejsi volba. Nejdriv vysilac a simulator. Sice to moc nebavi, ale usetri to dost penez. A bylo by dobre i nastaveni simulatoru uz konzultovat s nekym znalym. Aby jsi se neucil treba s vrtulkou obracene a tak.
Pak treba i klidne neco bazaroveho. Obcas se objevi slusna heli. A zase, vzit sebou nekoho, kdo vi na co se podivat.
Na Sobince, verim ze se te nekdo ujme a poradi.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:..
Na Sobince, verim ze se te nekdo ujme a poradi.

Také tomu věřím :idea:

PS: Jak psal pkotatko ..... smysl směrového řízení (vrtulky) je odvozen od pohybu kabinky. Tedy chceš li zatočit do prava a letíš dopředu, ocasem musíš naopak otočit do leva ...... ale výchylka páčky kniplu je ve směru zamýšleném .... tedy také doprava.
ddmm

#14 Příspěvek od ddmm »

OPR píše:PS: Jak psal pkotatko ..... smysl směrového řízení (vrtulky) je odvozen od pohybu kabinky. Tedy chceš li zatočit do prava a letíš dopředu, ocasem musíš naopak otočit do leva ...... ale výchylka páčky kniplu je ve směru zamýšleném .... tedy také doprava.

Asi základy letu s heli asi snad mam z MJX F-45, pokud se to tak dá brát i když je to "hračka" ale princip by mohl být aspoň podobný jako u "opravdové RC heli".
Dáva

#15 Příspěvek od Dáva »

ddmm píše:... Tak jsem začal prohledávat net jaké jsou možnosti a narazil jsem na MJX F-45, 4ch, RTF 2.4GHz dle propagace na netu http://www.youtube.com/watch?v=lteqfNoaFSo&feature=player_embedded koukaní na videa a přečtení pár názorů jsem usoudil paráda to půjde a druhý den jsem ho měl doma. Mám ho asi měsíc létám skoro každý den (pokud to dovolí počasí), začátek byl krušnější ale vrtulník je až na pár šrámů stále funkční. Jenže jsem brzy zjistil, že se od tohoto stroje (hračky) nedá moc očekávat tak vzlétnout popoletět udělat otočku když to stabilizace dovolí, prostě se moc pere a do ničemu se mu moc nechce...

Dočítám se tady i na jiném foru,že se s F-45 nedá lítat,že špatně zatáčí,je přestabilizovaný atd.Jenže většinou to je v lidech a ne až tak vrtulníkem.A vim o čem mluvim F-45 neni můj první 4kanál s flybarem 45 stupňú.Je jasný,že "z krabice" to lítá na prd,ale přitom stačí změnit nastavení vysílačky a pár úprav na vrtulníku(které nestojí téměř nic) a F-45 lítá v poho zatáčky s náklonem a vše normálně.
1.zmenšit reakci zadní vrtulky(vysílačka)
2.odstranit vůle na rotorové hlavě a listech
3.zkráti a odlehčit flybar(4g závaží)
4.naučit se páčkovat!!!
Zkritizovat něco je strašně jednoduché,ale něco pro to udělat,přijít tomu na kloub je věc druhá...
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“