Jak se stat opravdickym pilotem?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.

Chteli byste letat i s opravdovym letadlem?

Je to muj sen a jednou si chci udelat pilotni prukaz.
32
40%
Bylo by to fain, ale je to moc drahe.
22
27%
To me nebere. Uplne mi staci modely.
16
20%
Ja uz pilot jsem a davno letam!
11
14%

Celkem hlasů: 81

Zpráva
Autor
Radek T.
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Radek T. »

sreklich1:
Ahoj, no jestli uz mas nasetreno 30000, tak ti to na vetrone staci uplne bohate :wink: . Ja jsem delal pilotak pred 3 lety a pilotak mi vysel asi na 12 000. Teda zalezi jakou litas osnovu. Jestli navijakovou a nebo aerovlekovou, ktera je podstatne drazsi.. Ja lital tu navijakovou. A toho veku bych se taky nebal. Pilotak muzes mit uz od 16ti let. :)
_George_
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od _George_ »

http://www.skyshops.org/wt9PRICE.htm

Dynamic wt 9 stoji 63 000 euro tak si ti prepocitaj :wink: .
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
bohumil

#18 Příspěvek od bohumil »

prave zacinam s paraglidingem je to bomba casem hodim motorovou krosnu na záda a budu si poletovat po okolí
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od miglosch »

ja se vozim letadlama docela casto protoze z nich skacu :twisted: ale dost casto premejslim jak se dostat nezavisle do vzduchu a jak premejslim at premejslim nejlip a nejlevnejs mi porad vychazi glajd s motorovou krosnou protoze si clovek vzdy polita podle nalady, nemusi si nic porad pucovat a platit obrovsky prachy, litat se da kdekoliv a zavislost je pouze na pocasi.. 8)
diablotin

#20 Příspěvek od diablotin »

pp-dalsi co se chce zabit co?????jinak na nauceni je nejlepsi nejaky motorovy vetron nebo pomalej hornoplosnik to by si mnel vedet i z modelu a jinak pokud nenalitas alespon 200 hodin tak litat neumis a rychlej a vykonej dolnoplosnik je ta nejlepsi cesta jak se zabit.bouzel obcas ssebou vezmes i nekoho dalsiho :( :( :( :(
Naděje umírá až po nás.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Vzduchoplavec »

No ja bych rozhodne zacinal na necem jednoduchem = hornoplisnik typu Cesna nebo treba i ten vetron.

Paraglidingu se bojim. Prijde mi to rozdil asi jako motorka vs auto. Auta mam rad, ale na motorku proste nesednu. Jinak Aviatik lita na padaku a doma ma i motorovy:

http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=8

Libuje si to, ale zacina take pokukovat spise po letadle.
pp
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pp »

diablotin píše:pp-dalsi co se chce zabit co?????jinak na nauceni je nejlepsi nejaky motorovy vetron nebo pomalej hornoplosnik to by si mnel vedet i z modelu a jinak pokud nenalitas alespon 200 hodin tak litat neumis a rychlej a vykonej dolnoplosnik je ta nejlepsi cesta jak se zabit.bouzel obcas ssebou vezmes i nekoho dalsiho :( :( :( :(

Nemyslím, že bych se chtěl zabít. Naopak si myslím, že ta představa je celkem reálná. K létání jako takovému nevede cesta za měsíc či dva. Samozřejmě, že si člověk nekoupí olétané éro a má představu, že to poletí samo. Tohle je spíš na osobní vysvětlování a věř mi, že se lidí co mají ULL vyptávám dost podrobně. Ale do piloťáku nepůjdu se 100.000 v kapse, tak naivní nejsem, nehodlám být pilot s nalétanýma pár hodinama ročně jen abych si udržel licenci a balancovat na hraně finančních možností - to je cesta jak se zabít. Takže buďto létat hodně a na stroji v rozumné kvalitě a nebo vůbec. Co se týká druhého sedadla - máš pravdu že občas se to neštěstí stane. Ale řekni mi - kam posadíš instruktora v jednomístném letadle, když celou zimu nelítáš a potřebuješ se na jaře rozlétat? Jak jsem řekl - je to na delší povídání, možná jsem všechno možné, ale abych "zítra" kupoval výkonného dolnoplocha, tak tak blbej zase nejsem.

Vlastně se názory lidí dělí na dvě poloviny - jedni volili cestu přes větroně, hornoplošníky a pak na dolnoplochy, ta druhá půlka volí moderní ULL bez hodin nalétaných s větroni a hornoplochy, s instruktorem vedle sebe. Ti druzí se na ty první dívají jako na starou školu a ti první zase čekají kdy se někomu z té druhé poloviny něco přihodí. Asi tak. Ale zatím života užívají všichni... Nějak tak cítím, že to není o schématu jak se má postupovat, ale je to o tom, nakolik je člověk rozumný. Opět je to na delší povídání. Ale tvůj příspěvek jsem si pročetl velmi pozorně, vážím si ho a je vidět že o tom už něco víš.
pp
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pp »

na youtube jsou pekna videa od King School
zacit muzete zde a hodne toho je i zde
diablotin

#24 Příspěvek od diablotin »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
joooooo tak to prvni mi taky ukazovaly na teori.krasna vzpominka
Naděje umírá až po nás.
Terry
#25 Příspěvek od Terry »

Mě už se tenhle sen v mládí málem splnil.Ještě těsně před vojnou jsem si udělal kurs na větroně.Bohužel vojnu(para) jsem ze zdravot.důvodů ukončil o 2 měsíce dřív.Ty problémy byly zásadní i pro kariéru pilota.STOP.Moc mě to mrzelo a mrzí.
PS-tenkrát ten kurs ve svazarmu byl dá se říct za hubičku.Stačilo jenom mít odvahu.Bohužel dnešní ceny nejsou lidové.
zelda

#26 Příspěvek od zelda »

chlapi a jak je to s cenama a ,,ridicakam" na paraglight??tohle je zase jeden muj velky sen, jen tak volne si poletovat...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Abu »

zelda píše:chlapi a jak je to s cenama a ,,ridicakam" na paraglight??

Ridicak na PG je vpohode, udelas si kurz, nalitas par hodin a mas papiry, cenove to je za par tisic (urcite do 10ti). Zrovna tam u vas v Beskydech se hodne lita, kolega z prace tam delal kurs.
zelda

#28 Příspěvek od zelda »

vim ze se tu hodne lita proto me to laka bo je tu kupa kopcu...nemel bys nejake odkazy treba na skoly a tak? a za kolik se tak da sehnat padak?
tks
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od tks »

diablotin

#30 Příspěvek od diablotin »

jinak padak sezenes treba tady : www.skyfly.cz
Naděje umírá až po nás.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“