Walkera V200D01 FL, 2.4Ghz, RTF
Re: Walkera V200D01 FL, 2.4Ghz, RTF
Napadla mě hříšná myšlenka. Porovnávám, jak se chová Walkera V200D01 a CopterX 450 při nechtěném kontaktu vrtule třeba s trávou: u walkery lítají zuby hlavního kola u CX lítá tráva. Zuby drží. Asi je to dáno mimo jiné velikostí a energiema, nic méně, nezkoušeli jste třeba do walkery dolů nabastlit ta ozubená kola dvě nad sebe? Pastorek je vysoký dost, třeba by to vydrželo o hodně déle.... Zkusím, třeba to nebude tak hloupý nápad, jak to na první pohled vypadá.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Stal jsem se novým majitelem Walkera V200D01.Jsem začátečník a už řeším problém s omletými zuby.Hned po vybalení jsem dal nabýt baterii protože na prodejně se vrtulník sice roztočil ale málo a nevzlétl.Po nabytí jsem mněl problém stejný ale po chvilce jsem přišel na to že je stažený výkon na vysílačce na minimum (asi záměr prodejce) a výkon jsem zvedl,roztočil se mne rotor a vrtulník se lehce vznesl.Protože nemám moc zkušeností tak jsem ho okamžitě vrátil na zem aby se nepoškodil a již při dotáčení jsem slyšel divné cvakání.Asi 3 zuby v háji.Prodejna nebyla daleko a tak jsem ho dal do reklamace.Okamžitě mne napadlo dát dvě ozubená kola na sebe.
Zkusil to někdo z vás?
Zkusil to někdo z vás?
Vřele doporučuju motor odšroubovat, utřít olejovou loužičku, vrazit pod něj něco, aby se neposunoval (kov-plast vcelku klouže) a dobře (ale ne moc) utáhnout a samozřejmně nastavit (vrazit kanclpapír mezi převody a dotlačit, pak papír vytáhnout). Já jsem tam dal jemný šmirgl (200). Při přidání plynu by to opravdu trhat zuby nemělo. A celé si to seřídit. Z obchodu to seřízené opravdu není. Víc viz co jsem psal výš a jiní jinde. Případně mi napiš. Pokud jsi z Brna, tak někde v restauraci za pivo pořešíme. 
Díky za radu.Jsem opravdu začátečník.Před tímhle vrtulníkem jsem lítal a ještě snad budu s Double Horse 9104.Moc jsem sním nenalétal.První kousek hned po startu vyrazil vysokou rychlostí bokem vpravo a dopředu nebo do zadu letět neuměl. Šel do reklamace a znova to samý.Vyměnili ho a ten zase asi dvakrát zničehonic začal klesat i když mněl být ve vzduchu nebo i stoupat a pak se zastavil hlavní rotor a byl z toho docela ošklivý pád na zem.Vrťas zrušenej a zjistil jsem že odešel motor a možná i přijímač.Teď to je zase v reklamaci.S tou V200D01 mám strach jít ven potom co tu čtu.Uvidíme.
Bohužel jsem z Hronova a do Brna to mám asi 160km.
Bohužel jsem z Hronova a do Brna to mám asi 160km.
Tak jsem byl už párkrát venku ale nedopadlo to moc dobře.Ze zemně se odlepí hezky i let docela obstoji ale problém je při přistání.Vždy když chci klesat tak se vrtulník otočí čumákem směrem k zemí a je z toho dost ošklivý pád hlavně když se začnu snažit s tím něco udělat,třeba přidat plyn.Chtěl jsem se zeptat co s tím může být nebo co dělám špatně?Dik. 
Divné, tohle se mi nestává. Lidi tu psali, že to má občas divnou elektroniku.
Asi bych postupně zkusil několik věcí:
- zkontrolovat, jestli je před startem (nulové otáčky) deska cykliky rovně
- zapínat vrtulník na co možná nejvodorovnější podložce - experimentálně jsem zjistil, že se v té době kalibrují gyroskopy a dělá to pak neplechu.
- vytahat a zastrkat zpátky konektory všeho v ekektronice (špatný kontakt, úbytky napětí, ..)
- naladit zisky gyroskopů (tohle je individuální a trochu šamanina), osobně mám gyra na NR (nosný rotor) asi na 40-45%
Přistávání se děje v jaké fázi? Dopředný let? Osobně po "letu" přejdu do visu a po ubrání plynu vrtulník tak nějak normálně klesne a přistane.
Asi bych postupně zkusil několik věcí:
- zkontrolovat, jestli je před startem (nulové otáčky) deska cykliky rovně
- zapínat vrtulník na co možná nejvodorovnější podložce - experimentálně jsem zjistil, že se v té době kalibrují gyroskopy a dělá to pak neplechu.
- vytahat a zastrkat zpátky konektory všeho v ekektronice (špatný kontakt, úbytky napětí, ..)
- naladit zisky gyroskopů (tohle je individuální a trochu šamanina), osobně mám gyra na NR (nosný rotor) asi na 40-45%
Přistávání se děje v jaké fázi? Dopředný let? Osobně po "letu" přejdu do visu a po ubrání plynu vrtulník tak nějak normálně klesne a přistane.
Tak jsem zkoušel ty dvě kola na sebe. Jako první pokus jsem zkusil přibastlit ne úplně nové kolečko. Stručně: Foukalo, takže nebyl problém s tím párkrát řiznul o zem. Letový projev je opravdu kouzelný. 
Nic méně se mi opravdu zdá, že to vydrží 2x tolik. I tak je to ale pořát bláto. Několik fotek:
Nic méně se mi opravdu zdá, že to vydrží 2x tolik. I tak je to ale pořát bláto. Několik fotek:
Přemýšlím, jestli ještě objednat nějaké ND (kdybyste chtěli, něco přibalím) nebo to nechat dolítat a ze zbytku udělat lodičku....
Hlavní ozubená kolečka mají shruba po $5 i s poštovným, kdybyste někdo chtěli...
Hlavní ozubená kolečka mají shruba po $5 i s poštovným, kdybyste někdo chtěli...
Pokud by někdo z Liberecka tuhle hydru chtěl na náhradní díly, tak vyvolávací cena je jedno pivo a osobní převzetí. Byla by to mechanika bez regulátoru (osadil jsem Plushem - nechal bych si ho) s řídící jednotkou, servama, motorem ... kardan má vyrasovaný zuby (někde mám náhradní) a hlavní kolo už taky dostalo paradentózu. Elektronice hrabe ... tříosý gyro si dělá co chce. serva fungujou. Rádio si chci nechat k simulátoru.
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel
Je možné, že nepředvídatelné škubání může zapřičiňovat servo? Poslední konec letu (s tvrdším přistáním do jahod) byl evidentně tím, že se zbláznilo servo a zuřivě tahalo na jednu stranu, nic s tím nešlo udělat. Po rozebrání jsem konstatoval, že odešla elektronika. Nemohly předchozí letové projevy naznačovat nemocné servo? Nepamatuju si, že by se něco takového dělo s druhým servem a klonění se chovalo mravně.
..to prikrylm
Stále si vydržel u Walkery ? Já svoji V370D01 poslal dál. Věčné problémy s elektronikou. Dobil jsem aku, seřídil a prodal..... Možná už je v pekle, do nebe se todle asi nedostane....
Stále si vydržel u Walkery ? Já svoji V370D01 poslal dál. Věčné problémy s elektronikou. Dobil jsem aku, seřídil a prodal..... Možná už je v pekle, do nebe se todle asi nedostane....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
vlkodlak: vydržel se nedá říct, nikdo ji nechce, tak s ní občas praštím o zem. Jinak už jsem praštil i s Cx450. Proti té walkeře se chová neuvěřitelně předvídavě. 
Ale náhodou ta walkera visí pěkně. Nelítá, ale visí...
Přej i takové potvoře nebe. Ona se nechová škaredě protože by chtěla, ale protože je holt kapku hůř udělaná. Ona se určitě snaží....
Přej i takové potvoře nebe. Ona se nechová škaredě protože by chtěla, ale protože je holt kapku hůř udělaná. Ona se určitě snaží....
Jenže za ty peníze a na tu její složitost a materálovou náročnost je to hodně velká ostuda.prikrylm píše:...
Esky HB V2 je jednodušší a lacinější, při pohledu na mechnaiku vzbuzuje až smích.
Jenže on opravdu lítá, a točí krásný pravý i levý kruhy...
.
prikrylm píše:Je možné, že nepředvídatelné škubání může zapřičiňovat servo? Poslední konec letu (s tvrdším přistáním do jahod) byl evidentně tím, že se zbláznilo servo a zuřivě tahalo na jednu stranu, nic s tím nešlo udělat. Po rozebrání jsem konstatoval, že odešla elektronika. Nemohly předchozí letové projevy naznačovat nemocné servo? Nepamatuju si, že by se něco takového dělo s druhým servem a klonění se chovalo mravně.
Měl jsem podobný problém,v půlce letu se servo zbláznilo,pak zas nic,další den třeba znova-škubání tam a sem. Rozebral jsem ho a destička s ploš. spoji se dotýkala motůrku-zkrat,byl tam jako izolace takový papírek-prodřený,tak jsem tam dal izolačku a servo do dnes šlape jako nové.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Tak, a šla trápit někoho jiného...