Blade mSR - škubání ocasní části vrtulníku
Blade mSR - škubání ocasní části vrtulníku
Ahoj všichni,
potřeboval by radu.
Koupil jsem vrtulník E-flite Blade MSR. Při letu při jakém koliv pohybu do strany nebo dopředu/dozadu hodně škubá ocasní část - jakoby byla špatně seřízená atd.
Zkoušel jsem měnit několik vrtulek, ale nepomáhá to.
Nevíte, prosím, někdo co se s tím dá dělat?
Děkuji za rady.
potřeboval by radu.
Koupil jsem vrtulník E-flite Blade MSR. Při letu při jakém koliv pohybu do strany nebo dopředu/dozadu hodně škubá ocasní část - jakoby byla špatně seřízená atd.
Zkoušel jsem měnit několik vrtulek, ale nepomáhá to.
Nevíte, prosím, někdo co se s tím dá dělat?
Děkuji za rady.
Re: Blade mSR - škubání ocasní části vrtulníku
Jak to myslíš škube.
Neumim si to představit.
no vždycky když se začne pohybovat do strany nebo dopředu, dozadu, tak hodně vibruje ta ocasní část - a vrtulník se třepe. Myslím si, že je to zadní vrtulkou, ale už jsem zkoušel 3 a pořád to dělá. Vrtulník jsem koupil včera nový a dělá to od začátku.
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
křivá ocasní hřídelka?
Myslíte ocasní vrtulku? Tu jsem zkoušel měnit, zkoušel jsem asi 3 i z mého MSRX a pořád to dělá. Ten let je vždycky takový trhaný, MSRX je krásně plynulé.
Poradíte?
Děkuji.
Poradíte?
Děkuji.
Je to mikrovrtulníček?? není třeba poškozen moturek?? může být ohnuta ta tyčka na vrtulku. Nebo může být špatně uchycen motor. Nekvrdlá se moturek??
Nic není uvolněné ani ohnuté. Nechápu, proč to tak dělá:-(
Ale to může způsobi horní uchit listů mě se to taky stalo nejde to z ocasu ale z hlavního rotoru. Tedy jestli to je hodně nestabilní tak to je zlomené ale jestli se to kvrdlá nepatrně tak to může byt buť nalomené nebo špatně vyrobené.
Díval jsem se detailně, ale zlomené ani nalomené to nikde není.
Vrtulník jsem koupil včera, mám ho jít vrátit?
Vrtulník jsem koupil včera, mám ho jít vrátit?
Určitě to reklamuj. Ale hlavně do toho neštourej at ti to uznaj
Mam ho take asi 2 roky. Pokud jsem s nim spatne pristal nebo zejmena jsem s nim plesknul za letu o zed a spadnul, motorek zacal "mutovat". Da se to cele koupit ( motorek s vrtulkou, uhlikova tycka s kablikem a konektorem )...uz mam treti a je pokoj. Let je opet stabilni.
sumik píše:Mam ho take asi 2 roky. Pokud jsem s nim spatne pristal nebo zejmena jsem s nim plesknul za letu o zed a spadnul, motorek zacal "mutovat". Da se to cele koupit ( motorek s vrtulkou, uhlikova tycka s kablikem a konektorem )...uz mam treti a je pokoj. Let je opet stabilni.
Myslím že je lepší to reklamovat pokavat za to může prodejce. Ja bych teda nekupoval nic za co bych nemohl.
TheDawe píše:Určitě to reklamuj. Ale hlavně do toho neštourej at ti to uznaj
No a taky by to měl prodejce předvést v letu. Problém je, že pokud ten vrtulník převezmeš, tak se tyhle věci špatně reklamují, protože neprokážeš, že jsi s tím nesekl.
To třepání jede hlavně z hlavního rotoru, takže pokud neporadí prodejce:
1 - pomocí červeného bazmeku dotlačit ozubené kolo tak aby nebyla žádná axiální vůle
2 - zkontrolovat utažení listů - oba musí být dotaženy stejně, ne moc pevně, ale nesmí být volné
3 - u msr se rády po ráně vylomí úchyty na tom rámečku co drží listy. moc to není vidět, ale dělá to paseku.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Zkus se podívat jestli nemáš povytažený nebo volný konektor zadního motorku.Pokud to nebude tímto tak podrž vrťas v ruce za lyžiny a dej plnej sleduj ocasní motor jestli kolísá tak je asi v háji.Tyhle motorky prd vydržej.Sám jsem spotřeboval asi čtyři.Padesát baterek bez větší rány a je v háji.
http://tox232.webnode.cz