Nafouklé li-po
Re: Nafouklé li-po
Kolik máš na ní letů a jakým způsobem lítáš. To je taky důležité.
Minimálně bych ji přechovával u sousedů na balkóně
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
honzis píše:Kolik máš na ní letů a jakým způsobem lítáš. To je taky důležité.
Takovou baterku bych dal tchýni pod stromek,doma ani náhodou
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Kdybych vyhodil každou trochu přifouklou baterku tak bych za chvíli lítal na tužkáče z lídlu . Chce to použít rozum - sledovat co dělá hlavně při nabíjení , a při vybití v letadle(zahřátí) a skladovat raději odděleně od ostatních třebas v hrnci(nevěřím že sama bafne ale pro jistotu). Radek
ICQ 638556901
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Takže myslíte,když mám Turnigy 2200 a ta je mírně nafouklá
skoro od začátku,při nabíjení je studená,a při vybíjení
v EDF taky a ,,dává'' uplně stejně jako nenafouklá tak
se nemusim moc znepokojovat?
skoro od začátku,při nabíjení je studená,a při vybíjení
v EDF taky a ,,dává'' uplně stejně jako nenafouklá tak
se nemusim moc znepokojovat?
- zero_ozero
Dám jí do nějaký plechový krabice pro jistotu.
Lítám jí v toru, kde jedu furt na plnej rendlik. Asi ji teda hodim na balkon...
Lítám jí v toru, kde jedu furt na plnej rendlik. Asi ji teda hodim na balkon...
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
arda1 píše:Kdybych vyhodil každou trochu přifouklou baterku tak bych za chvíli lítal na tužkáče z lídlu . Chce to použít rozum - sledovat co dělá hlavně při nabíjení , a při vybití v letadle(zahřátí) a skladovat raději odděleně od ostatních třebas v hrnci(nevěřím že sama bafne ale pro jistotu). Radek
Taky bych to takhle viděl,nehledě na to že řápnout může klidně i nová baterie aniž by to člověk tušil,nikdo neví z čeho to tam do toho namíchaly,každá baterie je uplně jiná.
Zkrátka hlídat jako normálně,sledovat čas,sledovat nabíječku atd.. skladovatelnost je to samé může se po nová i stará bezpečnost je třeba dodržovat u všech..a podle mě sama od sebe taky neodejde,musela by být zapojená a nebo při opravdové smůle se skratnout nějak +- v baterii
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Zdravím, mam s baterkou stejnej problém. Napadlo mě, co kdybych ten obal propíchl špendlíkem, plyn z toho vypustil a zase tu dírku zalepil. Ublížím tím té baterce?
takhle se to dělalo před několika lety, když lipolky začali a stály hodně tisíc. Propíchlo se to a rychle zakáplo vteřinákem s aktivátorem. A jestli to k něčemu bylo si fakt už nevzpomínám, myslím,že jen proto, že to nevypadalo jako začínající válec....dnes bych to vyhodil a dále neřešil.
Geban píše:Zdravím, mam s baterkou stejnej problém. Napadlo mě, co kdybych ten obal propíchl špendlíkem, plyn z toho vypustil a zase tu dírku zalepil. Ublížím tím té baterce?
Případné propichování je velmi riskantní. Při propíchnutí může dojít k malému narušení vrstvy některého článku což se nemusí projevit hned, ale až po čase může článek přejít až do prudké reakce a začít i hořet. Takže rozhodně nedoporučuji obal propichovat. Při malém nafouknutí věnovat packu zvýšenou pozornost a při větším prostě ukončit jeho používání a odevzdat ho k ekologické likvidaci. Míru mezi malým a větším nafouknutím si musí každý stanovit sám.
Spíš je vhodné se snažit co nejvíce nafukování zmírňovat tím, že nebudete při vybíjení používat více než cca 3/4 jmenovité kapacity ani více než cca 3/4 výrobcem definovaného stálého maximálního vybíjecího faktoru a pokud možno tak pack při vybíjení co nejlépe chladit tj. umožnit proudění vzduchu okolo jeho povrchu.
Moc díky, za odpovědi. Jsem v RC lítání začátečník a vrtulník mám rok a lítám v sezóně tak 3-4 do tejdne a baterka už je na odpis.
Pokud je ta baterka dimenzovaná správně, kolik tak cyklů vydrží?
na to ti asi nikdo přesně neodpoví, ale vem to tak, že prvním nabitím v té baterce začne chemický cyklus její degradace až do její smrti, jsou modeláři co řeknou,že jí mají tři roky a furt je v pohodě, někdo jí má pár měsíců a má to za sebou.......je to hodně individuální........osobně když se oni "starám" jak se teoreticky má, tak při dobré sezoně/ t.j. dlouhé/ jde v zimě do odpadu
Geban píše:...Pokud je ta baterka dimenzovaná správně, kolik tak cyklů vydrží?
Se štěstím i několik set a se smůlou třeba jen několik desítek.
- Mar
- Kontaktovat uživatele:
Mám také Turnigy 2200 mAh 3S 20C a tahám z ní do edf cca 30A přes 40A regl. Při nabíjení je samozřejmě studená, při vybití, což představuje v mém letadle cca 10 minut letu se trochu zahřeje, ale nenafoukne. Trochu se mi již nafoukla druhá, kterou mám již od loňska, ale ta nová je stále ještě "placatá".
Před těmito Turnigami jsem tam měl dvě NONAME, ale ty dostávaly při jejich parametrech 1300 mAh 3S 15C takovou "čočku", že nejen že byly jak válce, které se nedaly udržet horkem v ruce, ale nepřežily ani jednu sezonu. A to je dávají výrobci do setů a tvrdí, že to s nimi bude létat. Ono létá, ale jen krátce.
Kolega modelář (já se za modeláře nepovažuji) je na baterky docela odborník a ten tvrdí, že lipolky vydrží bez ohledu, zda se s nimi lítá nebo ne cca 2 roky, možná 3. Pokud je prý chcete nějakou dobu skladovat, tak zhruba na 2/3 nabití, nikdy ne zcela nabité nebo vybité. Jak jsem koupil, tak prodávám a já mu věřím.
Mně se ta jedna (starší) Turniga také nenafoukla během sezony, ale na podzim byla ještě rovná, na jaře, když jsem ji vyndal ze skříně již byla mírně nafouklá.
Když je obě nabíjím, mají vždy zatím všechny 3 články u obou baterií rovných 4,20 V (článek) a i když jsou vybité, občas je měřím a naměřím např. 3,75 V jednotlivě na všech článcích s rozdílem max. 0,02 V, což je snad dobré, když přihlédnu k tomu, že jsem za jednu baterku dal na netu cca 350 Kč.
Před těmito Turnigami jsem tam měl dvě NONAME, ale ty dostávaly při jejich parametrech 1300 mAh 3S 15C takovou "čočku", že nejen že byly jak válce, které se nedaly udržet horkem v ruce, ale nepřežily ani jednu sezonu. A to je dávají výrobci do setů a tvrdí, že to s nimi bude létat. Ono létá, ale jen krátce.
Kolega modelář (já se za modeláře nepovažuji) je na baterky docela odborník a ten tvrdí, že lipolky vydrží bez ohledu, zda se s nimi lítá nebo ne cca 2 roky, možná 3. Pokud je prý chcete nějakou dobu skladovat, tak zhruba na 2/3 nabití, nikdy ne zcela nabité nebo vybité. Jak jsem koupil, tak prodávám a já mu věřím.
Mně se ta jedna (starší) Turniga také nenafoukla během sezony, ale na podzim byla ještě rovná, na jaře, když jsem ji vyndal ze skříně již byla mírně nafouklá.
Když je obě nabíjím, mají vždy zatím všechny 3 články u obou baterií rovných 4,20 V (článek) a i když jsou vybité, občas je měřím a naměřím např. 3,75 V jednotlivě na všech článcích s rozdílem max. 0,02 V, což je snad dobré, když přihlédnu k tomu, že jsem za jednu baterku dal na netu cca 350 Kč.
F/A-18 Hornet, Extra 300, AX-1, JAK 55 SP
- Toman
- Kontaktovat uživatele:
Kamarád včera napojil svou baterkU 3S, 1300Mah, od Dualsky na novej motorek do svýho EPP Pipera, a zkoušel novej motorek, tak říkajíc zaběhnutí. A Baterka sem u mírně nafoukla, to je taky normálníě teorek je dělanej na 2-3S Lipo.
Tak co s tím jako je? Vůbec nevím,
Tak co s tím jako je? Vůbec nevím,
Sky Lady III,Tulix,VT-116 Orlík,VSO-10,L-33 Solo
Aurora-Duplex
http://tomanh.rajce.idnes.cz
Aurora-Duplex
http://tomanh.rajce.idnes.cz
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Čau.
Mám problém s li polkou.Je to Turnigy 3S 2200mAh.
Neni nafouklá, má normální napětí na článcích, ale trochu
je cítit jakoby acetonem.Nebo něčim takovim.
Jahody to určitě nejsou.
Mám se jí radši zbavit?
Mám problém s li polkou.Je to Turnigy 3S 2200mAh.
Neni nafouklá, má normální napětí na článcích, ale trochu
je cítit jakoby acetonem.Nebo něčim takovim.
Jahody to určitě nejsou.
Mám se jí radši zbavit?