Jak držíte páčky?
Snad jenom doplnim, vzdy je vyhodnejsi zacit s palcovkou, kterou muzes bez dalsi investice vyzkouset jako pultovku tim ze si ji povesis za reminek a povysroubujes paky. Potom teprv muzes pripadne koupit neco jako MC 19 atd. Ja zacinal s FX 18, pak jsem dokoupil pult a pak jsem presel na MC 19. Nedavno jsem letel s kamosovou Futabou palcovkou a nemohl jsem si zvyknout jak ma ty pidipacky hrozne blizko u sebe. Uz jsem proste zvyklej na poradnej kram na brise...A ty baterky vevnitr - 3000mA 15 hodin provozu ! To si myslim v palcovce nenajdes, ale nevim to jiste. Jeste pripominam nevyhodu palcovky v pultu - antena vetsinou nema kloub a smeruje primo pred tebe a jeste dolu, takze nejenom ze muzes nekoho propichnout, ale je to i nevyhodny smerovani anten. (Teda krome 2,4 Ghz)
m2 píše:Hoki píše:... když chtějí odstartovat elektru, tak knipl motoru spouštějí pusou. To se mi u pultu nemůže stát.
no a čo - aj papagáj sa šplhá zobákom a je pri tom vcelku obratný. Mimochodom, nos je tiež vcelku použiteľný...
Já něnisom papagáj. Prostě každý způsob má své zastánce i oponenty. Jak už tu zaznělo - na tohle nemůže být dána jednoznačná odpověď. Je třeba si to vyzkoušet a vybrat pro "mě" ten nejvhodnější způsob.
Já jsem měl jako první rádio Robbe Futaba Skysport 4, což je klasická palcovka. v pultu jsem tehdy neviděl žádnou výhodu. Pak jsem měl FF7, což je taky palcák, už jsem na to byl zvyklý. a když už i ta přestávala stačit, tak jsem si po rok a půl šetření koupil MX 22, což je taky palec, a pak ji ještě půl roku doplácel mamče
. Takže na palce jsem zvyklej, a dá se tak lítat jak velmi velmi přesně, tak i 3D a freestyle sestavy. Ale neříkám, že s pultem to nejde, například Danův kolega Bruckmann lítá pultově (křidélka-plyn v levo, vop sop v pravo
) a že by mu nešlo rychle máchat ze strany na stranu se říct nedá...
Na druhou stranu... když se bráška učil lítat, tak mu to nesedělo, až mu Pete půjčil pult a dlouhé páky... a tak jsem z skysporta udělal pultovku
Takže nakonec je asi lepší lítat tak, jak to komu vyhovuje, ne tak, jak lítá kolega, nějaká mediální vězda...
Na druhou stranu... když se bráška učil lítat, tak mu to nesedělo, až mu Pete půjčil pult a dlouhé páky... a tak jsem z skysporta udělal pultovku
Takže nakonec je asi lepší lítat tak, jak to komu vyhovuje, ne tak, jak lítá kolega, nějaká mediální vězda...
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
většinou jaký rádio se nám dostane jako první do ruky, tak to pak lítáme.
Viděl jsem profíky jak lítali s pultem a jiní s palcema.. Je to věc tréninku, abys získal cit v daným způsobu řízení a pak už člověk nepřemýšlí o tom jak páčky drží. Já lítal obojí, prvně palce, ale protože jsem pak chtěl lepší rádio a velkou kapacitou baterií, tak jsem přešel na pult a vyhovuje mě to.
Viděl jsem profíky jak lítali s pultem a jiní s palcema.. Je to věc tréninku, abys získal cit v daným způsobu řízení a pak už člověk nepřemýšlí o tom jak páčky drží. Já lítal obojí, prvně palce, ale protože jsem pak chtěl lepší rádio a velkou kapacitou baterií, tak jsem přešel na pult a vyhovuje mě to.
HonzaS píše:Já jsem měl jako první rádio Robbe Futaba Skysport 4, což je klasická palcovka. v pultu jsem tehdy neviděl žádnou výhodu. Pak jsem měl FF7, což je taky palcák, už jsem na to byl zvyklý. a když už i ta přestávala stačit, tak jsem si po rok a půl šetření koupil MX 22, což je taky palec, a pak ji ještě půl roku doplácel mamče. Takže na palce jsem zvyklej, a dá se tak lítat jak velmi velmi přesně, tak i 3D a freestyle sestavy. Ale neříkám, že s pultem to nejde, například Danův kolega Bruckmann lítá pultově (křidélka-plyn v levo, vop sop v pravo
) a že by mu nešlo rychle máchat ze strany na stranu se říct nedá...
Na druhou stranu... když se bráška učil lítat, tak mu to nesedělo, až mu Pete půjčil pult a dlouhé páky... a tak jsem z skysporta udělal pultovku![]()
Já mam taky Robbe Futaba Skysport 4 (klasická palcovka) a mam to taky předělaný na pultovku a jsem stim dost spokojen, (ikdyž se mi u toho klepou ruce, ale to je věcí jinou = nervy).
A stejně jako už tu někdo psal, tak si myslím, že je to věc zvyku a toho, co kumu víc vyhovuje, a že to neni o tom, že jedno by bylo horší a druhe lepší, to rozhodně ne.... zkrátka jak kdo chce.....
Eclipse visí na krku, kniply mám vyšroubované až na doraz a držím je palcem a ukazováčkem. (A teď si nedokážu uvědomit jestli si ruce o Eclipsu opírám nebo ne...) ... asi ano, fakt nevím... Já to takhle nějak přirozeně chytnul od začátku a už mi to zůstalo...
Palcema jsem zkoušel řídit jednou EPPáka a nešlo mi to, vůbec jsem neměl cit - nedokázal jsem vycítit polohu kniplu... řekl bych že se tedy počítám mezi pultaře ikdyž mám palcovku
Palcema jsem zkoušel řídit jednou EPPáka a nešlo mi to, vůbec jsem neměl cit - nedokázal jsem vycítit polohu kniplu... řekl bych že se tedy počítám mezi pultaře ikdyž mám palcovku
Dan hrachovecbyl u kamarada -kolegy- vedle ve vesnici na tyden na prazdninach, a lital s jeho(p.Vrána) FC-19 tuším, klasicky palcově, a když dělal blbinky s mojí funtanou ( když se chtěl odreagovat od Toplina, nebo elektrovětroně ta) tak lital palcově na Hitec Laser 4.... no. je to asi o zvyku ale jde to i tak i tak, jk jsem videl... Mav
- seafire19
- Kontaktovat uživatele:
Maverick píše:Dan hrachovecbyl u kamarada -kolegy- vedle ve vesnici na tyden na prazdninach, a lital s jeho(p.Vrána) FC-19 tuším, klasicky palcově, a když dělal blbinky s mojí funtanou ( když se chtěl odreagovat od Toplina, nebo elektrovětroně ta) tak lital palcově na Hitec Laser 4.... no. je to asi o zvyku ale jde to i tak i tak, jk jsem videl... Mav
Já to taky občas prostřídám, ale ukazováčkem a palcem si zatim moc netroufám na odvážnější prvky. Spíš na klasiku. S těma palcema jsem začal,a tak se to táhne do teď. Já mám Hitec Optic 6 - vyšitej palčák, ale uvažuju o MC 19 - ta už je vlastně pulťák. Třeba mám ještě MC 10 a s tou se dá taky krásně palcema, právě, že má kniply dost daleko od sebe a tim se mi to i líp drží. Třeba palcema umim přistát o hodně líp, něž s pultem.
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Ja zacinal na lacine pultovce od GWS a pak Flash 5 . od zacatku palce vyhovuje mi to, takze novy radio jsem si kupoval automaticky palcovy.
Litam zatim kombaty ESA a zda se mi to i lepsi, ted chci zacit akrobacii a 3D akrobacii a mam trochu strach ze budu mit problemy hlavne v regulaci plynu mi palce delaji trochu problemy-snad si zvyknu. Pult u me nehrozi to bych to letadlo rozmlatil.
Litam zatim kombaty ESA a zda se mi to i lepsi, ted chci zacit akrobacii a 3D akrobacii a mam trochu strach ze budu mit problemy hlavne v regulaci plynu mi palce delaji trochu problemy-snad si zvyknu. Pult u me nehrozi to bych to letadlo rozmlatil.