creagel píše:Porad trochu bojuju, ze ac mam odtokovku na celem kridle v 0, tak Energic zataci mirne na pravou stranu - s tim musim jeste neco udelat
Pri rychlem letu to dela take? Vyvazeni polovin kridla jsi zkousel?
creagel píše:Porad trochu bojuju, ze ac mam odtokovku na celem kridle v 0, tak Energic zataci mirne na pravou stranu - s tim musim jeste neco udelat
klingon77 píše:creagel píše:Porad trochu bojuju, ze ac mam odtokovku na celem kridle v 0, tak Energic zataci mirne na pravou stranu - s tim musim jeste neco udelat
Pri rychlem letu to dela take? Vyvazeni polovin kridla jsi zkousel?
creagel píše:Pri rychlem letu si to nevybavuju, ale pri stoupani pod plnym motorem se to "toci" na pravou stranu taky. Ted jsem ale prevazil kridla:
461g - leve
472g - prave
A jelikoz to zataci na pravou stranu, tak je to asi jasne. To prave je s tim opravenym zavetrovanim. Kdyz si vezmu, kolik je 10g, tak to snad nemohla cinit ta oprava zavetrovani,ne? Nebo je 10g rozdilu malo na to, aby to takhle zatacelo?
Zkousel jsem i vyvazeni jednotlivych pulek kridla a jejich teziste vychazi +- stejne.
Dzordzik píše:10g ti neudělá takové zatáčení, spíš je něco zkrouceného, ale k tomu asi řekne víc Dalibor.
Jinka k těm grafům, zajímavé, ale málo vypovídající. Kolem 8 už je slunko vylezené a s házedlem není problém létat v termice. Pokud bys chtěl měřit opadání, tak tak před šestou než vyleze slunce. Někteří vstávají po čtvrté a testují od 5 do 7max. A moc nevěřím, že by Energic měl opadání jenom 0,3m. To nemají ani vyladěná 3m F3B. Byť je Energic takové menší F3B, tak si nemyslím, že by dal na prdel 3m.
klingon77 píše:creagel píše:Pri rychlem letu si to nevybavuju, ale pri stoupani pod plnym motorem se to "toci" na pravou stranu taky. Ted jsem ale prevazil kridla:
461g - leve
472g - prave
A jelikoz to zataci na pravou stranu, tak je to asi jasne. To prave je s tim opravenym zavetrovanim. Kdyz si vezmu, kolik je 10g, tak to snad nemohla cinit ta oprava zavetrovani,ne? Nebo je 10g rozdilu malo na to, aby to takhle zatacelo?
Zkousel jsem i vyvazeni jednotlivych pulek kridla a jejich teziste vychazi +- stejne.
Vazeni polovin kridla je zbytecne, je potreba pricne vyvazit letadlo jako celek. Podeprit v ose trupu a zavazizko na konec "lehciho" kridla. Nevyvazena kridla se projevuji hlavne v pomalem letu, na vetsich rychlostech je toto zanedbatelne.
Zkontroluj serva a nahony kridelek a klapek, jestli nezustava neco "viset" ve vychylce.
creagel píše:klingon77 píše:Nic viset nezustava - Dalibor to udelal fobre (jak jinak). Zitra zkusim to pricne vyvazeni.
Ciste teoreticky - pokud by se dovazovalo, kam a jak u kompozitoveho kridla zavazicko pridelat? Spojka je pomerne kratka a si by to zavazi bylo zbytecne tezke,ne?
Dzordzik píše:Zadlabal bych to do konce křídla, z vnitřní strany, od křidélka. Do křidélka rozhodně ne.
graup15 píše:re..Creagel
Otevři krytku u křidélkového serva a závažíčko nalep do prostoru serva.