Optic6,MX-12,Futaba FX-18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
MH
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od MH »

1-Kridelka (vpravo), 2-Vyskovka (vlevo), 3-Motor (vpravo), 4-Smerovka (vlevo)
Miki
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Miki »

HobaoPirate píše:sry ne 4kanal ale 4modovou :wink:

Pokud se chceš teda naučit ovládat model s výškovkou+směrovkou na levém kniplu a křidílka+motor na pravém, tak můžeš mít i toho Optica, kterého jsi zmiňoval na začátku. To by jsi mohl použít mod 1.
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
rohe
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od rohe »

HobaoPirate píše:takze spravne bych to mel mit na levem kniplu vyskovku a smerovku a na pravym plyn a kridelka ? :wink: ...a poridim si nejakou 4kanal jak rikate :wink:

Přesně takto, já ani vlastně moc SOP nepoužívám a ani nevím proč. :roll:
HobaoPirate

#19 Příspěvek od HobaoPirate »

presne tak to bude super plyn a kridelka na pravo. :wink:
easystar kridelka nema ten ma jen smerovku tak to by mozna nejak slo. takze optic bude asi good
X-twin sport -> crash :-D
EasyStar RC ex. :-(
HobaoPirate 1:10 3.5ccm ex. :-(
m2
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od m2 »

HobaoPirate píše:... u easystaru a me obyc vysilacky 3-kanal mam vyskovku na levo, smerovku na pravo ... takze spravne bych to mel mit na levem kniplu vyskovku a smerovku a na pravym plyn a kridelka ?

Presne tak. A nemusis sa nic preucat a zvyknes si na najstandardnejsi mod, ktory sa pouziva.

Asi Ta zmiatol prechod z lietadla ovladaneho primarne smerovkou na lietadlo s primarnym ovladanim kridelkami - aj ked budes mat viac lietadiel - s kridelkami i bez nich, vzdy budes mat primarne ovladanie na tom istom mieste.
HobaoPirate

#21 Příspěvek od HobaoPirate »

m2: ja mam tedka toho easystar a pak bych chtel prejit na letadlo 4kanal. tak jestyl ten Optic 6tohle zvladne tak bych do nej sel.
http://www.rcmodel.cz/katalog.php?text= ... etail=3364 tady jsem ho videl za 3150kč i s akumulatorem. 35mhz. jinak easystar ma vsechnu elektroniku od zebry 35mhz tak jesly to ten prijimac vezme. krystal mam 67kanal.
HobaoPirate

#22 Příspěvek od HobaoPirate »

m2: jo trosku jsi me zmatnul :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hoki »

HobaoPirate píše:takze spravne bych to mel mit na levem kniplu vyskovku a smerovku a na pravym plyn a kridelka ? :wink: ...a poridim si nejakou 4kanal jak rikate :wink:

Je to tak lepší. Protože ať už směrovkoou či později křidélky, vždy budeš směr modelu řídit pravou rukou a levo výšku. Motor máš na pravé ruce a směrovku později vlevo, stejně se moc nepoužívá. Pokud nelítáš akrobaty či velké větroně, kde je směrovka spřažena s křidélky. V podstatě to je jednodušší, řízený prvek tahat v jedné rovině než kdybys směr a výšku měl na jedné ruce a při letu tím mýchal jak guláš v kastrolu. :P :P :P Ale to je můj názor a zkušenost 8)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Abu »

Hoki píše: V podstatě to je jednodušší, řízený prvek tahat v jedné rovině než kdybys směr a výšku měl na jedné ruce a při letu tím mýchal jak guláš v kastrolu. :P :P :P Ale to je můj názor a zkušenost 8)

No a ja zrovna micham pravou rukou ten gulas :D , mam mod 2 (u nas sice mene casty, ale prej v Americe naopak nejoblibenejsi), takze kridelka+vyskovka vpravo. Ani nevim jak jsem k tomu prisel, proste mi to prislo prirozene, jako ve skutecnem letadle (ktery jsem ovsem ridil vsehovsudy 2 minuty...). Pravda ze nekdy mi to prijde zvlastni, treba pri svahovym kombatu, kdy kvedlam pravou jak silenej a druhou rukou se muzu stourat v uchu... ale uz jsem si zvyknul.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hoki »

Abu píše:
Hoki píše: V podstatě to je jednodušší, řízený prvek tahat v jedné rovině než kdybys směr a výšku měl na jedné ruce a při letu tím mýchal jak guláš v kastrolu. :P :P :P Ale to je můj názor a zkušenost 8)

No a ja zrovna micham pravou rukou ten gulas :D , mam mod 2 (u nas sice mene casty, ale prej v Americe naopak nejoblibenejsi), takze kridelka+vyskovka vpravo. Ani nevim jak jsem k tomu prisel, proste mi to prislo prirozene, jako ve skutecnem letadle (ktery jsem ovsem ridil vsehovsudy 2 minuty...). Pravda ze nekdy mi to prijde zvlastni, treba pri svahovym kombatu, kdy kvedlam pravou jak silenej a druhou rukou se muzu stourat v uchu... ale uz jsem si zvyknul.

Co v práci máme skutečné piloty, tyk lítaj zrovna tak. Ale taky znám jednoho, co lítá F-3A a při složitějších obratech má s rukama honičku. Zkoušel se to přeučit, ale bezvýsledně. Jinak jsem si zkoušel letět 20min se Zlínkem a návyky z modelů mi nevadili.
pp
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pp »

ano, takhle se normalne leta v Evrope
HobaoPirate

#27 Příspěvek od HobaoPirate »

ok
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“