Heli do 2000kč na relax lítání a blbnutí - Colibri V4.5 ?
Re: Heli do 2000kč na relax lítání a blbnutí - Colibri V4.5
Moje hodnocení: (klady a zápory)
Solo Pro (Colibri 4.5)
+ přesné ovládání i v zatáčkách, vhodné i na doma, stabilně visí
+ dobrá rychlost a obratnost, vhodné i na ven (za bezvětří nebo velmi slabého vánku)
+ dobrá vysílačka, jen na 4 tužkovky, lcd displej, digitální trimy, možnost změny módu
+ dostupnost náhradních dílů, levné baterky z HK
+ možnosti upgrade
+ teď dobrá cena (1300kč v čr)
- slyšel jsem o problémech s přijímačem
- ceny náhradních dílů, nestandartní konektor na baterku
- při rychlejším lítání a prudších obratech narazí závaží flybaru do těla heli a následuje pád
HK190 (Great Wall Xieda 9958)
+ velmi velká rychlost
+ zvládá i nějaký ten větřík
+ velmi levné náhradní díly, velmi levné baterky z HK
+ dlouhá výdrž na baterku 160mAh
+ stabilně visí
+ systém FlySky = možnost ovládat pomocí Turnigy 9x nebo HK T6V2
+ možnosti upgrade
+ dobrá jednoduchá konstrukce, nedochází ke kontaktu flybaru s tělem vrtulníčku
+ levné baterky, standartní konektory
- ovládání není tak snadné, zatáčky jsou jako na ledě, je to výzva
- celkem nevhodné na doma, jedině do velkých místností
- jednoduchá vysílačka na 6 baterek, hrubé nepřesné ovládání (po skocích)
- můj kus neletěl z krabice, byl problém na desce přijímače, musel jsem ji opravovat pájením a všechno promazat
- špatný systém uchycení rotorových listů, plastová tyčinka lehce praskne, to je nejslabší místo
- nepřesný pohyb serv, velké vůle v ovládání, souhra hrubého ovládání ze setové vysílačky, nepřesný pohyb serv serv, vůle v táhlech i na rotorové hlavě
- bez pořádné nabíječky (pouze z vysílače)
WL Toys V911 (nemám vlastní zkušenost, pouze z doslechu) EDIT: už mám vlastní
+ stabilní, přesné ovládání, vhodné i na doma
+ vysílač s displejem
+ v setu i s nabíječkou na dvě baterky
- malá rychlost EDIT: není pravda, rychlý je až, až
- méně vhodné na venkovní lítání EDIT: není pravda, venku lítá výborně
- vyšší cena baterek
- zatím žádný upgrade
- nestandartní konektory, dražší baterky
Walkera CB100D metal
+ stabilní, precizní ovládání, vhodné na doma i na ven
+ velmi pěkný vzhled
+ kovová mechanika
+ kvalitní provedení, samostatné komponenty
+ klasická serva (walkera)
+ pěkná vysílačka ve standartní modelářské velikosti s podsvíceným displejem
+ možnost připojení k simulátoru
+ střídavé motory
+ samostatné regulátory
+ dobrá nabíječka
+ headlock gyro
+- dvojnásobná hmotnost
- vyšší cena
- výrazně vyšší ceny náhradních dílů
- vzhledem k větší hmotnosti, větší riziko poškození při pádu
- velmi křehká kabinka
- křehký a těžký ocas
EDIT:
koupil jsem si taky V911 a musím upravit to hodnocení: Rychlost je lepší než jsem čekal, srovnatelná s HK190, ovládání je velmi precizní, lítám s ním hlavně venku i za překvapivě silného větru. Za 20 dolarů i s poštovným to nemá chybu
Solo Pro (Colibri 4.5)
+ přesné ovládání i v zatáčkách, vhodné i na doma, stabilně visí
+ dobrá rychlost a obratnost, vhodné i na ven (za bezvětří nebo velmi slabého vánku)
+ dobrá vysílačka, jen na 4 tužkovky, lcd displej, digitální trimy, možnost změny módu
+ dostupnost náhradních dílů, levné baterky z HK
+ možnosti upgrade
+ teď dobrá cena (1300kč v čr)
- slyšel jsem o problémech s přijímačem
- ceny náhradních dílů, nestandartní konektor na baterku
- při rychlejším lítání a prudších obratech narazí závaží flybaru do těla heli a následuje pád
HK190 (Great Wall Xieda 9958)
+ velmi velká rychlost
+ zvládá i nějaký ten větřík
+ velmi levné náhradní díly, velmi levné baterky z HK
+ dlouhá výdrž na baterku 160mAh
+ stabilně visí
+ možnosti upgrade
+ dobrá jednoduchá konstrukce, nedochází ke kontaktu flybaru s tělem vrtulníčku
+ levné baterky, standartní konektory
- ovládání není tak snadné, zatáčky jsou jako na ledě, je to výzva
- celkem nevhodné na doma, jedině do velkých místností
- jednoduchá vysílačka na 6 baterek, hrubé nepřesné ovládání (po skocích)
- můj kus neletěl z krabice, byl problém na desce přijímače, musel jsem ji opravovat pájením a všechno promazat
- špatný systém uchycení rotorových listů, plastová tyčinka lehce praskne, to je nejslabší místo
- nepřesný pohyb serv, velké vůle v ovládání, souhra hrubého ovládání ze setové vysílačky, nepřesný pohyb serv serv, vůle v táhlech i na rotorové hlavě
- bez pořádné nabíječky (pouze z vysílače)
WL Toys V911 (nemám vlastní zkušenost, pouze z doslechu) EDIT: už mám vlastní
+ stabilní, přesné ovládání, vhodné i na doma
+ vysílač s displejem
+ v setu i s nabíječkou na dvě baterky
- malá rychlost EDIT: není pravda, rychlý je až, až
- méně vhodné na venkovní lítání EDIT: není pravda, venku lítá výborně
- vyšší cena baterek
- zatím žádný upgrade
- nestandartní konektory, dražší baterky
Walkera CB100D metal
+ stabilní, precizní ovládání, vhodné na doma i na ven
+ velmi pěkný vzhled
+ kovová mechanika
+ kvalitní provedení, samostatné komponenty
+ klasická serva (walkera)
+ pěkná vysílačka ve standartní modelářské velikosti s podsvíceným displejem
+ možnost připojení k simulátoru
+ střídavé motory
+ samostatné regulátory
+ dobrá nabíječka
+ headlock gyro
+- dvojnásobná hmotnost
- vyšší cena
- výrazně vyšší ceny náhradních dílů
- vzhledem k větší hmotnosti, větší riziko poškození při pádu
- velmi křehká kabinka
- křehký a těžký ocas
EDIT:
koupil jsem si taky V911 a musím upravit to hodnocení: Rychlost je lepší než jsem čekal, srovnatelná s HK190, ovládání je velmi precizní, lítám s ním hlavně venku i za překvapivě silného větru. Za 20 dolarů i s poštovným to nemá chybu
Naposledy upravil(a) Burys dne úte 17.07.2012 10:09, celkem upraveno 1 x.
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
doplní k tomu někdo Blade msr?
Heli: CopterX 450, HCP100S
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Z tebou vymenovanych mam HK190 a V911, Colibri ma kamarad. Z tych troch je u mna najlepsia V911ka, ma najpreciznejsie riadenie a dobru odolnost. HK190 horsia preciznost riadenia, dobra odolnost. Colibri horsia preciznost riadenia, mizerna odolnost. Vhodnost na lietanie vonku neviem posudit, tam lietam s mCP X...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Jak už jsem tady někde na fóru četl, u Colibriho je poměr vložené peníze/zábava opravdu hodně příznivý
navíc za něco málo přes dva tisíce se dá pořídit v kufříku s nabíječem a dvěma bateriemi. Sám jsem tohle pořídil a nelituju, teď jsem koupil nějaké tuning díly, ale i v základu se s ním lítat dá. Momentálně mě trápí jen subtrim, při které vyjede jedno servo do horní pozice a nedá se s ním hnout. Můžu ale pak vytrimovat takže je to spíš jen pocitové a časem to vezmu do servisu jestli něco vymyslí.
Bouchání flybaru do kabinky se dá vyřešit pomocí http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html a nemusíš nic vrtat a lepit pokud se ti nechce
Jinak venku opravdu jen za bezvětří nebo hodně mírného vánku, minule mi trochu fouklo a dost jsem se prošel.
Bouchání flybaru do kabinky se dá vyřešit pomocí http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html a nemusíš nic vrtat a lepit pokud se ti nechce
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
mám HK-190 a WL -v911. v911 je lepšie ovládatelné. Cena v911 aj s dopravou (bez TX) 25USD.
Párovanie s FS9x obidvoch heli bolo bez problémov, akurát na v911 bolo potrebné skorigovať plyn. Včera som lietal vonku s v911 pri miernom vánku to išlo. Potom začalo trochu viac fúkať a heli skončila o štyri domy ďalej, narazila na plechovú strechu. Celkové škody - stratená baterka, a jedno závažie z flybaru (chcel som vybrať aj druhé ale to nejde) inak nič. Je odolnejšia ako HK-190 pretože toto nebola prvá havária. Na 190ke som už musel meniť listy (2x), hlavu aj flybar.
Párovanie s FS9x obidvoch heli bolo bez problémov, akurát na v911 bolo potrebné skorigovať plyn. Včera som lietal vonku s v911 pri miernom vánku to išlo. Potom začalo trochu viac fúkať a heli skončila o štyri domy ďalej, narazila na plechovú strechu. Celkové škody - stratená baterka, a jedno závažie z flybaru (chcel som vybrať aj druhé ale to nejde) inak nič. Je odolnejšia ako HK-190 pretože toto nebola prvá havária. Na 190ke som už musel meniť listy (2x), hlavu aj flybar.
kolaCZek píše:ksanddy: Jenze je to koax. A ten docela brzo omrzi. A k tomu jeste 3 kanal, ktery se nuti litat dopredu/dozadu vrtulkou na ocasku. Je to hodne nepresne a neohrabane ovladani... A uz vuuuubec nehrozi vzit si to ven za barak.
klidně to vem za barák, ale foukne vítr a máš to před barákem:)
Miri60 píše:mám HK-190 a WL -v911. v911 je lepšie ovládatelné. Cena v911 aj s dopravou (bez TX) 25USD.
chci se zeptat..., taky mám doma hk 190, na jednu stranu se točí pěkně podle osy, ale na druhou stranu tak nějak sudovitě...
Ahoj všem.
Mám doma několik let vrtulníček V4.5. Nikdy neletěl. Napoprvé jsem do něj bohužel nacpal aku opačně a shořelo něco na desce. Bylo mi to líto vyhodit a ani jsem se to nepokoušel prodat. Rovnou jsem k tomu bral i náhradní díly jako hlavní hřídel, závaží k listům, celej ocas i s motorem, zadní vrtulku a ještě by se možná něco našlo. Vysílačku jsem plánoval použít z V4, který se mi válí doma ve skříni o nějaký čas déle.
Chtěl jsem se zeptat jestli někomu naopak zbyl v šuplíku nějaký, ze kterého by se dala použít ta deska? Zajímalo by mě jestli to létá a pořád je mi líto to vyhodit.
Tomáš
Mám doma několik let vrtulníček V4.5. Nikdy neletěl. Napoprvé jsem do něj bohužel nacpal aku opačně a shořelo něco na desce. Bylo mi to líto vyhodit a ani jsem se to nepokoušel prodat. Rovnou jsem k tomu bral i náhradní díly jako hlavní hřídel, závaží k listům, celej ocas i s motorem, zadní vrtulku a ještě by se možná něco našlo. Vysílačku jsem plánoval použít z V4, který se mi válí doma ve skříni o nějaký čas déle.
Chtěl jsem se zeptat jestli někomu naopak zbyl v šuplíku nějaký, ze kterého by se dala použít ta deska? Zajímalo by mě jestli to létá a pořád je mi líto to vyhodit.
Tomáš
No jednu desku bych měl mít. Můžem se domluvit přes SZ. Měl jsem komplet jeden na náhradní díly.
Colibri pro V4.5, Blade msr, Blade 400 3D, Blade nano cp x Spektrum DX6i
Taky jsem kutil že koupím něco ve stylu colibry na to domácí lítání.Náhodou jsem narazil na tohle http://pvmodel.cz/product.php?id_product=7446 je to zase něco jiného,létá super,umí nějaký ten přemet po přepnutí vychylek,je rychlí a když člověk chce tak i hodně stabilní.Kdybych to neviděl na vlastní oči v akci tak o to asi ani nezavadím,mrkněte na videa
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, vyuziji tohle tema, znamy by chtel vrtulnicek, na letani doma, za bezvetri venku, leta letadla, ale ma 35MHz, takze neco RTF, rozpocet tak kolem 2500, ty 3tis strop, chce aby to bylo 2.4G jinak letal s blade msr, neco takoveho by se mu libilo, premyslim o blade msrx pak jste tu psali ten colibri...to neznam...s msrx jsem ale taky neletel....a jeste me napadl Trex 100...ten tu nikde neni
http://www.align-trex.co.uk/t-rex-100s- ... -1759.html
a nebo
http://www.align-trex.co.uk/t-rex-100x- ... -3435.html
nevim jaky je rozdil mezi Trex 100s a Trex 100x
a nebo
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka píše:Zdravim, vyuziji tohle tema, znamy by chtel vrtulnicek, na letani doma, za bezvetri venku, leta letadla, ale ma 35MHz, takze neco RTF, rozpocet tak kolem 2500, ty 3tis strop, chce aby to bylo 2.4G jinak letal s blade msr, neco takoveho by se mu libilo, premyslim o blade msrx pak jste tu psali ten colibri...to neznam...s msrx jsem ale taky neletel....a jeste me napadl Trex 100...ten tu nikde neni
a nebo
Myslíš tady nikde? http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=104&t=49294 http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=20&t=33345
Rozdíl je myslím ten, že tu dražší verzi můžeš ovládat přes Iphone.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tady na foru vim ze jsou temeta pro Trexe 100 ale myslel jsem ze neni tady v tomhle tematu, jako dalsi mozna volba, cenove to taky je kolem 2tisic, ovladani pres iphone by asi ozelel
Naposledy upravil(a) František Koudelka dne pát 16.11.2012 22:58, celkem upraveno 1 x.
Aha tak to jsem to špatně pochopil stím"ten tu nikde není". Viděl jsem Rexe 100 a Colibri 4.5 jsem měl a asi bych spíš dnes volil Rexe.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
DX9
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem si s kolegou chvili psal a ten rex by se mu zamlouval, ma nekdo srovnani treba oproti klasicke msr s padlem, s tim uz letal a ja sem ji taky mel....ale jeste si projdu temata Trex 100, ...jinak v Anglii me vychazi cenove asi 2000kc coz je dobry, to je akorat, to i blade msr stoji vic a vysilacka teda rozhodne budi lepsi dojem od rexe...