Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
8exit

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#886 Příspěvek od 8exit »

Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
ondrej_heli

#887 Příspěvek od ondrej_heli »

Jinak jeste k tomu, ze se zde zminovalo zastavovani pri primem letu. Je to trochu magie, protoze nekdy to bez problemu preleti 30 metru v kuse, jindy se to po peti zastavi. Je to dany flybarem a taky co delas pred tim primym letem. Budu zkoumat a napisu.
schima

#888 Příspěvek od schima »

Jinak koukal jsem na to, že 8exit používá ocásek Extreme (jestli mě zrak nešálí) Vydrží to něco?
Pak druhá, našel se tu nějaký dobrodruh, který zkoušel odstranit Flybar? Mám chuť to vyzkoušet, ale mám obavy, že se pustím do holé kraviny
Naposledy upravil(a) schima dne čtv 26.04.2012 11:12, celkem upraveno 1 x.
8exit

#889 Příspěvek od 8exit »

Nemyslel jsi to mé foto na předešlé stránce? :) Ocásek je klasika, jen s extreme samolepkou. Koupil jsem tuhle kabinu - http://www.rcking.eu/cs/blade-msr/9322- ... treme.html a připadá mi nezničitelná, ale určitě je těžší než orig. U ní je právě spousta samolepek tak jsem vylepšil i ocásek - dva dny na to se mi ale urval konektor od zadního motorku a teď čekám na nový ocas. Zkoušel jsem připájet, ale nemám mikropájku takže nechytačka :)

Dál jsem objednal tu hlavu rotoru kovovou tak snad už se trochu omezí objednávání náhr. dílů, četl jsem tady i posty že má někdo skoro všechno původní tak to nechápu, já už toho objednával fakt hodně. Výhoda třeba rcking.eu - neplatíš poštovné nebo pak někde v blízkosti, jinak fakt ne :D

Teď mi ještě zbývá dořešit stabilizátor. Měl jsem extreme ale to nic moc, teď tam mám původní nezkrácený a nějak se mi do toho zkrácení nechce, ale asi mě to nemine. Měl jsem ještě jeden s uraženým závažím, tak jsem ho zkrátil a chtěl nasadit extreme závaží - to má ale o dost menší průměr otvoru než šířka původního stabilizátoru, brousil jsem to ale ještě jsem to nezkoušel, určitě se to brzo urve, jelikož se to musí zbrousit poměrně dost - jakou s tím máte zkušenost ?? :) Díky
SCOUT Pelikán
schima

#890 Příspěvek od schima »

Na kabinku kadí Lasie :D
Mě by pak zajímal kovová deska cykliky a kovové vodítko pro cykliku. Má to vůbec smysl, není to jenom zbytečná zátěž?
Moje vize je ustříhnout standartní stabilizátor na obou stranách v místě spojení tyček. Stalo by se z něj pouze defacto spojení těchto tyček. Slibuji si od toho větší "živost" vrťase. Samozřejmně pilotáž bude o dost náročnější
kolaCZek

#891 Příspěvek od kolaCZek »

schima: Kdyz fiknes flybar hned u tahylek k listum, tak udelas z kolibrika neovladatenej mixer. Nejspis se ti ani neporari vzletet. Leda by jsi nejak zajistil, aby se ten zbytek flybaru nekolibal ale drzel pevne v rotorove hlave. Tim by jsi vyradil stabilizaci flybarem. :wink: Ale to uz bude jednoduzsi dat ho pryc uplne a zalepit mixer napevno k listu.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
8exit

#892 Příspěvek od 8exit »

Asi půjdu cestou nejmenšího odporu a fiknu flybar uprostřed, zkrátím a spojím trubičkou z propisky :)
SCOUT Pelikán
RosecPav

#893 Příspěvek od RosecPav »

Ahoj, mám colibříka, a upadl mi jeden drátek od baterky a já to letovat neumim.. je to na mě moc maličkatý.. pujde mi to, když tu desku koupim novou? nebude problém s vysílačem?
kolaCZek

#894 Příspěvek od kolaCZek »

RosecPav: Problem to urcite nebude. Da se to sparovat... Ale proc kupovat za hroudu zlata desku, kdyz staci dat na pivo nekomu, kdo ma pajku a sikovny ruce? :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
RosecPav

#895 Příspěvek od RosecPav »

protože si myslim, že je po desce, protože když kablík přiložim na to místo, odkud je uprženej tak se ani nerozsvítí ta dioda.. tak si myslim, že se to někde dotklo a je po ní
8exit

#896 Příspěvek od 8exit »

Dneska jsem nainstaloval http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html a nečekaně se se zlepšily letové vlastnosti :) Kolibřík mi dříve při pomalém letu vpřed poklepával, teď to úplně zmizelo ( vymezení vůle pružinkou pod deskou cykliky jsem nedělal, mám strach že odpálím serva ) a řízení je o hodně přesnější - alespoň mi to tak přijde :D

Mám taky zkrácený flybar ( 11 cm - později zkrátím ještě asi víc, ale takhle mi to zatím stačí ), flybar od Extreme je k ničemu a nedá se s ním lítat, zkrácení původního je opravdu o hodně lepší.

Všem co momentálně řeší tuning Kolibříka doporučuji:

Lyžiny Extreme - to je základ :-)
Zkrácení flybaru
Kovovou hlavu rotoru - před tím jsem objednával už dvě plastové, uchycení listů rádo praská.

No a pak mám kabinu Extreme, tváří se zatím jako nezničitelná, ale zkusím porovnat čas letu této baterie vs originální. Taky mám Extreme listy, ale rozdíl nedokážu popsat už s nimi lítám dlouho.

Co by jste ještě doporučili za úpravu? :)
SCOUT Pelikán
ondrej_heli

#897 Příspěvek od ondrej_heli »

8exit píše:Dneska jsem nainstaloval http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html a nečekaně se se zlepšily letové vlastnosti :) Kolibřík mi dříve při pomalém letu vpřed poklepával, teď to úplně zmizelo ( vymezení vůle pružinkou pod deskou cykliky jsem nedělal, mám strach že odpálím serva ) a řízení je o hodně přesnější - alespoň mi to tak přijde :D

Mám taky zkrácený flybar ( 11 cm - později zkrátím ještě asi víc, ale takhle mi to zatím stačí ), flybar od Extreme je k ničemu a nedá se s ním lítat, zkrácení původního je opravdu o hodně lepší.

Nedam na flybar od Extrem dopustit. Velky zavazi na venkovni, oboje na vnitrni letani.
Kovova hlava je fajn urcite co do vydrze, a je mozny diky kvalitnimu zpracovani ze i na presnost.
8exit

#898 Příspěvek od 8exit »

Je pravda, že Extreme flybar jsem zkoušel venku jen s lehkým závažím, zkusím ještě jak píšeš :)
SCOUT Pelikán
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#899 Příspěvek od Pajavlk »

tak bráchuv kolibřík umřel, koupil jsem z netu ještě jednu baterku, nabil jsem ji ovladačem vložím ji do vrtulníku a jen se lehce roztočil hlavní a zadní rotor a baterka se začla strašně hřát a smrdět. Tak jsem ji vytrhnul koukám na ni multimetrem a ukazuje 5.8V, neuvěřitelný. Ale nedalo mi to, tak jsem ji vybil a znovu nabil ovladačem, dle multimetru měla 4.1V dal jsem ji do vrtulníku a jen to zasyčelo a zahulilo se, smrad jak svině a vrtulník mrtvej.

Zkusím reklamaci ale když to nevyjde, kde se dá nejlevněji sehnat celá ta řídící elektronika ? a jak se spáruje se starým ovladačem ?
ondrej_heli

#900 Příspěvek od ondrej_heli »

Pajavlk píše:tak bráchuv kolibřík umřel, koupil jsem z netu ještě jednu baterku, nabil jsem ji ovladačem vložím ji do vrtulníku a jen se lehce roztočil hlavní a zadní rotor a baterka se začla strašně hřát a smrdět. Tak jsem ji vytrhnul koukám na ni multimetrem a ukazuje 5.8V, neuvěřitelný. Ale nedalo mi to, tak jsem ji vybil a znovu nabil ovladačem, dle multimetru měla 4.1V dal jsem ji do vrtulníku a jen to zasyčelo a zahulilo se, smrad jak svině a vrtulník mrtvej.

Zkusím reklamaci ale když to nevyjde, kde se dá nejlevněji sehnat celá ta řídící elektronika ? a jak se spáruje se starým ovladačem ?

Ma to mit 3.7V. To byly original baterky? Asi uz to bylo nacaty z toho prvniho propaleni, kdovi kolik ta baterka mela ze zacatku.
Jinak elektronika lze sehnat bezne u nas i n HK. Sparovani se jednoduse provede podle navodu (je to nejaky zmacknuti packy pri zapnuti vysilace).
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“