milos3000 píše:akym sposobom mate zdvojene napajanie z reglu? Y kabel alebo odizolovat + - niekde v strede a napajkovat tam dalsie kable alebo priamo do reglu??
este by som potreboval poradit kam umiestnit to bezpadlo na trex 500, povodne som myslel ze ho dam na domcek trubky ale podla manualu je lepsie sa tomu vyhnut..
vdaka za kazdu radu! zacinam s heli a skusenosti ziadne..
Osobně bych nic nepájel a ani Y kabel tam nedával. To co popisuješ je pseudobezpečnost pokud máš kontronik(nebo jiný regl s dvěma vystupy) tak prostě použij oba vystupy co ma a zapoj je přímým kabelem pokud ne tak to nech na jednom. Jakékoli "bastlení" a napojování je potencionální zdroj problému. Pokud je to vélká heli tak je lepší si tam dat už pokud opravdu chceš zálohu sekundárni zdroj jen na udržení elektroniky.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2 FUTABA FX-30
No praveze mam len ten setovy regl RCE-BL60G s jednym vystupom. Slo by to tak, ze by som oddelil signal od napajania a dal signal do prijimaca a napajanie do bezpadla? Prijimac by bol vlastne napajany z bezpadla tym dodavanym zvazkom kablov.. ??
kolaCZek: vlastne mas pravdu, je tam napisane 'avoid tail booms containing transmission shafts' povodne som to bral ze sa tym mysli aj domcek. (pretoze mi neslo do hlavy, ze kto a jak by to montoval na trubku.. njn )
Dneska mě HC3SX poprvé vylekalo, nemám satelity a něco jako rušení tedy neočekávám.
Zkouším jednu lokalitu, která má pěkný prostor směr sever, ale mezi polem a asfaltovou cestou kde se startuje a sedne, jsou dřevěné sloupy s napětím vedeným silným kabelem. Kabel v osmi metrech, sloupy od sebe 20-30 metrů a mezi nima volno.
Při třetí baterce sebou 550 těsně před sednutím na asfalt škubla přesně ve vertikále nahoru a dolů ( okolo 30-40cm ), jako by se na zlomek vteřiny aktivovala záchrana .... ??? Ale byl to mžik takže jsem to neřešil. Další baterky byla horší. Trénuju inverty, vis a osmy a nehlídal jsem průběžně čas jako obvykle, takže po signalizaci jsem šel rychle sednout, ani jsem nepřepínal na nižší otáčky. Napřed nad pole, stoupnu si pod dráty abych měl kontrolu kde jsou, pak srovnat a pomalu metr nad zemí - s co největší rezervou pod těma drátama. To jediný se mi tam nelíbí a záhy jsem poznal proč.
Blížím se pomalu pod ně, lehce točím ocasem k sobě abych se rovnal nad asfalt. A najednou to zase prudce hupslo nahoru, tentokrát o něco víc, tak 60 až 70 čísel. Lekl jsem se že to třeba nepřestane a napálím ten kabel, takže jsem instinktivně ubral na kolektivu. Jenomže ono to přestalo takže jsem se sypal dolů. Zabral jsem rychle nahoru proti, ale tam jsou dráty .... Výsledek byly dvě tři korekce nahoru dolů, celkem prudký jak jsem se leknul..... Snažil jsem se hlavně nehrábnout do křidýlek nebo výškovky ale i tak se heli asi po větru posunula lehce směrem ke mě ! Nakonec jsem jí měl dva tři metry od sebe a z toho kraválu a vichru mi nebylo zrovna dobře. Záchrana k ničemu, to bych trefil nejspíš kabel nebo taky sebe, takže jsem rychle krok dva couvnul na asfalt s očima na heli. Jakmile jsem byl s 550 nad cestou, nastoupal jsem do deseti metrů a pak sednul. Okamžitě jsem to zabalil a odjel na jiné testovací stanoviště.
Nevím co to bylo, možná tam něco zarušilo, možná to vedení na sloupech, nebo něco pod zemí..... Příště start a sednutí z druhé strany, nic už nikdy nepodlítávám. Taky jsem si vybavil šerednou situaci, kterou zažil s HC3SX na svém TREX450 Insomnia. S 550 bych určitě dopadl šeredně, radši nedomýšlím .......
mam s hc3 sx podobny problem. prvych ca 20 letov ok, bezne ladenie - spokojnost s prejavom bezpadla, horizont zatial neaktivovany. dnes to zacalo prudkym kopancom do vyskovky /smer up/, sam sa aj okamzite zrovnal. par sekund na to prudky minus kolektivu, cca z 2 metrov vrtulnik prudko sadol na podvozok odrazil sa a pokojne zas zavisel a dal sa riadit. th hold som stale nezapol. nasledoval dalsi prudky minus, vrtulnik sadol opat prudko na podvozok a ostal prilepeny na zemi zapinam th hold a ten nefunguje /pouzivam satelit dsmx a kanal plynu vediem priamo cez hc3sx kvoli jednoduchosti a testovaniu tototo zapojenia/. Po cca 30sekundach s velkym minusom /pod otackami/ je vrtulnik prilepeny k zemi , cyklika povoli a aktivuje sa hold. na rakcie s vysielaca dovtedy ziadna reakcia potom zasa vsetko ok. th hold predtym viackrat uspesne otestovany.
skody na 450ke minimalne, satelit cely cas svietil /neblikal/ co naznacuje ze neslo o vypadok. rusenie tiez vylucujem, je to pole za mestom / bez stlpov s napatim atd./chodime tam pravidelne.
pri verzii 114 "kopalo" do serv aj v kludovom stave na stole / zapojenie futaba cez prijimac aj cez bus/ . po upgrade na 115 kopanie zmizlo a objavilo sa az teraz /20letov neskor/
Byl problém s občasným a náhodným kopnutím do signálu. Nebylo to časté, ale občas to bylo. Co nejrychleji vyšel firmware 115, který 99% problémů vyřešil. Ještě se ale sem tam problém zjevil. No a výsledek je firmware 116, který tento problém dle výrobce řeší finálně.
Osobně si myslím, že reakce výrobce byla velmi rychlá a hlavně vstřícná. Co nejrychleji se snažili pro většinu lidí zareagovat a finál je nyní a to je verze 116.
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Hlavne ze ked som pisal ze mi to este stale robi (omnoho menej) aj s 115 tak som bol pomaly za blba. To ze mi pribije vrtulnik na zem bez moznosti vypnut plyn ani nekomentujem. Su tu minimalne traja ludia ktori sa vdaka tomu dostali do velmi neprijemnych situacii, uvedomuju si vobec v Captrone ze to nie je sranda? A ako vzdy, na stranke ziadna zmienka o problemoch. Co tam samania? Ved nakodit rutinu pre vstupy pokial je vsetko v jednotke v poriadku nie je ziadne umenie ...
Přišlo se na chybu v případě připojení satelitů a S.BUS -> chvíli na to vyšel firmware 115, který měl vyřešit tento problém -> z nějakého důvodu se ještě našlo pár jedinců s tímto problémem -> velmi rychle vychází firmware 116, který tento problém zdá se vyřešil u všech
Já netuším jak jinak by měli reagovat, než že co nejrychleji odstranit problém. To podle mého soudu dělají, nebo snad ne? Co se týče informovanosti, tak tady na tomto fóru vás všechny informuji co nejlépe dovedu. Máš pocit, že ne?
Nejsem ani zaměstnanec Captronu, ani robbe a tak bych se tady na to mohl taky s klidem vy**** a nic vám něříct a nechat se v tom plácat. Místo toho tady dávám co nejčerstvější informace jaké o tomto systému mám ať už se jedná o nastavení, tuningu, tak i řešení problémů jako je to v tomto případě. Mohl bych informovat jen svoje zákazníky a měl bych po starostech.
Takže závěrem. Ano, v Captronu si vážnost situace velmi dobře uvědomují a dělají maximum pro to, aby se to co nejrychleji vyřešilo! Tímto tuto diskuzi uzavírám, protože dále není o čem diskutovat. Podle mojí informace je 116 definitivní.
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Jelikoz se tak trochu pohybuju v prostredi IT a programovani, tak musim rict, ze panove odvadeji dobrou praci. Co helina to individualni seskladani komponent a nastaveni. Neni to prdel vyladit vsechno tak, aby fungovalo vsude, se vsim a za vsech okolnosti. Budte radi, ze se nekdo stara a snazi se problem resit...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit Spektrum DX8, PhoenixRC
Problem s S-Busom a Satelitmi pretrvava u HC-3X dlhodobo. Keby sa ku tomu v Captrone postavili ako chlapi, tak napisu na stranku ze je s tym taky a taky problem, pouzivajte ine pripojenie (tak ako to vzdy robi a aj spravilo Mikado) a neriskuju ze sa nieco stane. Lenze Mikado fixlo S-Bus do dvoch dni a neplacalo sa s tym par mesiacov. Definitivna bola uz aj 115 ...
kolaCZek ty si robis srandu? Je to ich POVINNOST! Vsetko co potrebuju je implementovat vstup podla specifikacie od vyrobcu. Pokial mas v heli normalne komponenty (Futaba, Spektrum, ... ) tak to nie je ziadna zlatanina co si hocikto postavil na kolene ...
swalko: Problem bych videl v tom, ze ne uplne vzdy musi souhlasit specifikace vyrobce a co z prijmace opravdu leze... Kazdopadne to jejich povinost neni. Koupil jsi to s nejakou verzi FW jako finalni produkt. Vyrobce se nijak nezavazal, ze bude ve vyvoji FW pokracovat. To, ze by to byl velice spatnej tah nechat to smrdet s nefunkcnim FW je vec druha.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit Spektrum DX8, PhoenixRC