Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
keras

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1036 Příspěvek od keras »

a ještě tady:
Přílohy
P4220256.JPG
P4220250.JPG
P4220249.JPG
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
keras

#1037 Příspěvek od keras »

Ano je to ten původní konektor jako na fotkách na HK!!!
Povrch konektoru kde je to tavné lepidlo jsem zdrsnil ostrou špičkou a drží to perfektně. Pro lepší manipulaci je označana červeně příslušná strana konektoru. (centrofix)
Konektor je pěkně dlouhý takže je i za co držet. :wink:
Naposledy upravil(a) keras dne ned 22.04.2012 13:50, celkem upraveno 1 x.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1038 Příspěvek od prochel »

keras píše:jo cena o tom to je.
Ten prochy je velká škoda! Rád bych je porovnal když se tu tak o nich básnilo. A cena je také velmi dobrá!!!
.
no pánové snad konečně příští týden dorazí , tak mě to pěkně štve že to tomu dovozci tak dlouho trvá asi nečekal takový zájem
keras

#1039 Příspěvek od keras »

dobrá zpráva. Jestli Tě můžu poprosit tak dej prosím nějak vědět nebo jestli je můžu rovnou zamluvit tak si zatím dvě vezmu.
edit: Jo koukal jsem že bereš předobjednávky tak to rovnou objednám.
Minibalíček za pade!!! Hochu to je na pusu :lol: Asi jich vezmu rovnou víc.
baui

#1040 Příspěvek od baui »

keras píše:...

Neboj, nehádám se ;) Raději lítám daleko za dvoustým cyklem a baterky jsou pořád tvrdé :mrgreen:
Tom
keras

#1041 Příspěvek od keras »

Však jo. V poho. Jediný rozdíl mezi námi je v tom, že Ty už sis tímhle vším prošel. :lol:
Tak třeba taky dospěju (jem). :oops:

Teď jak mi časo vypadává ložisko z desky tak mám strach aby to neudělalo i při nějakém prudkém manévru. Stane se to nebo to drží dost????
Přeci jen ty výsupky už jsou asi trochu ometené :( Zase to má výhodu že už téměř nikdy nespadávají táhla.
A druhá otázka Jak je to u kovové cykliky? Taky vyskočí ložisko nebo tam už ne???
baui

#1042 Příspěvek od baui »

Hihi, tak nějak :lol:

Kovová cyklika (aspoň RKH, nevím jak MH) drží pohromadě. Po pravdě bych ji doporučil každému bez ohledu na styl letu, pokročilost nebo vážnost, s jakou mcpx bere. Je to opravdu funkční upgrade a nestojí nijak moc ;) Navíc vypadá fikulínsky :mrgreen:
Tom
keras

#1043 Příspěvek od keras »

dík za odpověď...
Na vzhled celkem prdím. Jde mi o to, že dokud nyvyskakovalo ložisko tak padali táhla. Proto jsem na vidličky dolepoval nit (vlasec) aby se tolik neztráceli. Ale i ta nit se občas přetrhla a táhlo bylo v čudu.
Od té doby co jsem promazal ložisko olejem (je to blbost chce to vazelínku!!!) tak se promastilo i to uchycení plastové cykliky a začalo vyskakovat při pádech celé ložisko. Nosím dvě pinzetky a dá se to v pohodě namáčknout z5. A táhla od gripů už z 95% zůstávají na kloubech což je super. To by u kovové asi nehrozilo :(
Takže teď jsem s plastovou tak nějak spokojen. Uvidíme co to bude dělat časem no...
keras

#1044 Příspěvek od keras »

ahoj, prosím s radou s motorem od serva...
Jedno servo začlo blbnout (chvíli jezdí pak přestane...) když se s ním pootočí opět chviličku jde...
Pevná a odporová dráha vyčištěna a jsou nevydřeny, kontakt dobrý, má nalétano jen pár hodin.
Zjistil jsem, že snímáním polohy to není. Dělá to motor.
Pokud se jen minimálně strčí do pastorku od motorku (axiálně - zasune) tak to funguje. Pokud se drží pastorek např. pinzetou zasunutý, funguje.
Podezřívám komutátor. Ale tenhle motorek je tak malej a ačkoliv mám prohlížecí mikroskop je to i tak hodně malé...
Setkal jste se s tím někdo? Dá se motor opravit bez rozebírání popř. jde vůbec rozebrat??? Díky za nápady.
8exit

#1045 Příspěvek od 8exit »

Zdravím všechny :)

Po vzoru ostatních jsem také vyrobil pouzdro 2v1, finance za případný nákup originálního kufříku se dají určitě investovat lépe :D

Zatím s prckem visím ( pokuším se viset :D ) s napípanou kachnou na terase a docela to jde. Čekám teď ještě na tři hyperionky a pak hurá na letiště. Před tím jsem měl Kolibříka a tohle je úplně někde jinde ( i úplně jinde než simu :D ). Kolibříka si ale stejně nechám na blbnutí doma.

Mám už pročtené skoro všechno co na foru o mcpx je a chci se zeptat kde nejlépe momentálně pořídit kovovou cykliku a jakou doporučíte pokud budu lítat se setovým motorem. U té orig se mi to totiž asi při druhém pokusu o start odlomil jeden čep z té horní části desky cykliky ( sry za výrazivo ) takže jsem táhla přehodil na druhé dva, ale tuším že se to určitě stane znovu. Neplánuji zatím žádný větší tuning, ale tu cykliku bych rád pořídil s předstihem. Díky moc :)
Přílohy
IMAG0152.jpg
IMAG0151.jpg
IMAG0149.jpg
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
Tsisters

#1046 Příspěvek od Tsisters »

AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
8exit

#1047 Příspěvek od 8exit »

Podle videa to vypadá ok, hlavně ta váha jen 0,1g navíc, to je paráda :) Budu platit clo? Už jsem dlouho nic ze zahr neobjednával. Jinak se to tváří, že shipping zdarma a dá se platit kartou :)
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
baui

#1048 Příspěvek od baui »

Doprava zdarma a clo platit nebudes, to je az nad ekvivalent 22EUR ;) Jen doporucuju kartou platit pres PayPal (bud s registraci nebo PP pouzit jen jako platebni portal). Prece jen je to Vietnam :wink:
Tom
morphix69

#1049 Příspěvek od morphix69 »

taky budu objednavat RHK dnes jsem totiz utrh kloub na pohyblive casti desky od Xtreme
chci se zeptat jestli mam k RHK objednat i nahradni cepy kdyz na obchode jsou..ulomil se nekomu?
koukal jsem ze tam jsou zavity i krizem jako u plastove..dobre kdyz by se nepovedlo vysroubovat ulomeny zavit..
ma nekdo zkusenost ze utrh kloubek na RHK? jak pisu dneska se mi utrh kloubek na Extrem a teda za 6 kil sem doufaml ze bude pevna kdyz uz mela mensi vule...a jako nova byla na hrodely moc tesna musel jsem opilovat kulatym pilnikem plastovej prstinyk co je uvnitr..jinak se deska na hrideli ani nehla a serva jenom bzucela...to byla teda koupe..rozhodne nikdy nekupujte u nas desky co maj..
kazdy doporucuje tu RHK
chci se zeptatjestli i na ni se nekomu cep ulomil a jestli nebyl problem vysroubovat zbyly zavit..
diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
baui

#1050 Příspěvek od baui »

Me RKH cyklika prezila mesice provozu bez jedineho mechanickeho problemu :wink:
Tom
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“