Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sandak

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#871 Příspěvek od Sandak »

Ahoj, jsem zde nový a hodlám si koupit COLIBRI V4.5 jak jste mi zde na fóru doporučili :-)
Chtěl bych se zeptat co by jste mi doporučili koupit do zásoby (jako náhradní díly) popřípadě nějaké díly, kterými se dá vrtulníček vylepšit aby létal co nejlépe...
Zatím jsem přemýšlel nad několika těmito baterkami (které jsou opravdu směšně levné):
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2010_.html
A popřípadě Xtreme:
http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html
Má cenu hned do zásoby dokoupit zadní motorek? Četl jsem tu, že velice často odchází :( A nechtěl bych po pár pokusech lítání, čekat měsíc na nový díl

Nějaké tipy a rady do začátku?

Rád bych koupil zde:
http://www.jino.cz/easycopter-v4-5-coli ... 3941.html#

Díky moc
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od Cadfael »

já už collibriho používám jen občas v kanceláři když mám moc velký absťák, ale když jsem s ním kdysi intenzivně nějakou dobu lítal, tak jsem oddělal jen podvozek. Ten je hrozně křehký, ale jinak je kolibřík dost odolný. Potřebuješ pár baterek, ale uvidíš sám, že nemá moc smysl do něho vrážet peníze a nějak ho vylepšovat. Jako první vrtulník na pohrání v základní podobě je to dobrá volba, ale brzo tě znudí a všechny tuningy jsou vyhozené peníze (podle mého názoru). Počítej taky s tím, že co baterka, to jiné trimování, aspoň můj lítá na každou baterku úplně jinak...
Inazuma

#873 Příspěvek od Inazuma »

A není lepší koupit rovnou set s kufříkem, nabíječnou a náhradním aku? Rozdíl v ceně sice je cca 600 Kč, ale toto příslušenství se vyplatí. Bez náhradního aku a nabíječky si to nedokážu moc představit. Odlítat 7 min a čekat na nabití. Nabíjet přes vysílačku jsem nezkoušel.

Jinak jsem na začátku zlomil stabilizátor a zadní vrtulku. Praskla mi i kabinka - tu ale neřeším. Podvozek kupodivu vydržel. Teď už tolik nebourám.
Čekám, kdy odejde zadní motorek....
Sandak

#874 Příspěvek od Sandak »

Nabíječku na baterie mám dobrou, baterie koupím z HK a kufřík nepotřebuji.. :-) Takže myslím, že ušetřených 600 se hodí potom na náhradní díly které rozsekám?
schima

#875 Příspěvek od schima »

Určitě bych doporučil:
1. zadní ocásky
2. podvozek Extreme hodně vydrží, ale teď se mi na něm odlomilo uchycení v předu
3. Buď origo a nebo větší baterky (Solo Pro II, tam je jediný problém a to že se hůře nandavají)
Inazuma

#876 Příspěvek od Inazuma »

Sandak píše:Nabíječku na baterie mám dobrou, baterie koupím z HK a kufřík nepotřebuji.. :-) Takže myslím, že ušetřených 600 se hodí potom na náhradní díly které rozsekám?

Tak je to OK.
Ale pokud někdo začíná bez ničeho, tak ten set se hodí.
8exit

#877 Příspěvek od 8exit »

Prosím pomoc, při subtrim modu se mi pravé servo zaseklo v horní pozici. Pokud ukončím subtrim mód, tak natrimuju, ale musím mít trim na maximu. Servo běhá jako dřív, jen prostě při subtrimu vyjede úplně nahoru a neudělám nic. Zkoušel jsem znovu spárovat ale nepomohlo. Pokud nikdo nic neporadí tak ho zítra beru do servisu ( kam si jdu pro nový MCPX 2 ) :D
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
clou

#878 Příspěvek od clou »

Zdavím,mám podobný problém,
nefunguje mi klopení dozadu,klopení dopředu funguje.Servo na trimr klopení nereaguje..Při použití subtrimru lze servo nastavit do jakékoli polohy.Servo klonění reaguje na knipl i na trimrování.Protože servo reaguje na pouze na subtrimr, mám podezření na vysílač.Existuje nějaký reset na tovární nastavení vysílače?Stalo se to asi při nastavování subtrimru tohoto serva.Mám problém,že při plné výchylce klopení dopředu se pohlo i servo klonění,při posunutí trimtu dozadu tento projev zmyzel.Chtěl jsem to vyřešit posunutím serva subtrimrem a změnou délky táhla.Myslel jsem,že jsem se dostal někam mimo krajní polohu,ale pokusy s nastavováním nikam nevedly.Ví někdo jak to dostat do původního stavu?Je problém ve vysílači, nebo v helině? Díky
clou

#879 Příspěvek od clou »

zdravm,dnes jsem ještě trochu laboroval a zjistil jsem,že v modu suptrimr reaguje pouze servo klopení a klonění nereaguje,pokud je vysílač v normálním provozu reaguje servo klopení pouze vpřed,a klonění je OK.Tak přád nevím jestli je problém v heli,nebo radiu.
8exit

#880 Příspěvek od 8exit »

Zdravím všechny a přidávám foto Kolibříka po tuningu :wink:

Nainstaloval jsem carbon flybar od Extremu a Kolibřík i na malé výchylky dost ožil, o víkendu otestuji vně příbytku a zašlu info :) Použil jsem to nejlehčí zaváží. Flybar se neprohýbá a proto už žádné bouchání do kabiny. Dál jsem přidal Extreme rotorové listy, lyžiny a kabinu. Nemám přesnou váhu, ale Kolibřík určitě o něco přibral a letový čas se zkrátil. Přesně jsem neměřil ale na Xtreme baterie 150mAh cca 5-6 minut.

Kabinka se tváří o dost pevnější a taky těžší. Musím pořídit přesnou váhu. Pokud by k tomu ještě někdo přidal třeba kovou desku cykliky popřípadě hlavu rotoru tak to už by asi jen měnil baterky :D
Přílohy
IMAG0135.jpg
SCOUT Pelikán
clou

#881 Příspěvek od clou »

Zdravím,
problém s klopením je v elektronice vrtulníku-vyzkoušeno s jiným vysílačem.takže nákup nová heli.
Jinak lyžiny Extremu jsou super, hnací kolo také,vahadlo se závažíčkama jsem zkoušel od extremu-nic moc,nevyhovaly ani pádla z Blade (můj názor).nelepší létání pro mně je se zkráceným původním. vahadlem a závažíčky.Ty jsem uřízl těsně za zkosením do kterého jsem vyvrtal přesnéu dírku a zalepil vteřinákem.Lítá to seper.
8exit

#882 Příspěvek od 8exit »

O kolik si tedy ještě flybar zkracoval po uříznutí vahadel jak píšeš? :) Flybar od Extremu opravdu není uplně ideální, dneska jsem zkoušel venku a originál byl lepší ( zatím jsem dal nejlehčí závaží ). Jen mám trochu obavu z vyvrtání té dírky u orig :D

Lyžiny extreme jsou parádní a ta kabinka taky, hodně toho vydrží. Dnes se mi už podruhé ulomilo uchycení rotorových listů z hlavy rotoru :-( uvažuju a nákupu http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/8 ... treme.html jen by to zas byly gramy navíc.

Jinak venku to není nic moc, stačí lehký vánek a mám plné ruce práce, zvlášť dneska s tím lehkým zavážím :) Teď jsem koupil mCP X 2 tak budu kolibříka trápit spíš už jen doma :lol:
SCOUT Pelikán
clou

#883 Příspěvek od clou »

O kolik jsem to zkracoval už nevím ,ale celková délka vahadla je po zkrácení 94mm.
ondrej_heli

#884 Příspěvek od ondrej_heli »

8exit píše:O kolik si tedy ještě flybar zkracoval po uříznutí vahadel jak píšeš? :) Flybar od Extremu opravdu není uplně ideální, dneska jsem zkoušel venku a originál byl lepší ( zatím jsem dal nejlehčí závaží ). Jen mám trochu obavu z vyvrtání té dírky u orig :D

Lyžiny extreme jsou parádní a ta kabinka taky, hodně toho vydrží. Dnes se mi už podruhé ulomilo uchycení rotorových listů z hlavy rotoru :-( uvažuju a nákupu http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/8 ... treme.html jen by to zas byly gramy navíc.

Jinak venku to není nic moc, stačí lehký vánek a mám plné ruce práce, zvlášť dneska s tím lehkým zavážím :) Teď jsem koupil mCP X 2 tak budu kolibříka trápit spíš už jen doma :lol:

Ted sem lital s flybarem od Extremu celkem dost, nakonec nechavam na venkovni litani ty vetsi zavazicka, na doma oboje (super, ze se to da menit). Ty maly jsou uz podle me moc slaby, sice je hrozne zivej, ale spatne se po nejaky divocine uklidnuje.

Ta rotorova hlava od Extremu je podle me super, mozna trochu tezsi, ale zase ta vydrz!

Nasel sem si idealni misto na litani s timhle prckem - udoli kde skoro vubec nefouka, jsem zhruba v pulce svahu a litam par metru nad urovni oci - kdyz se po divocejsim manevru vrtulnik propadne, tak se to staci vyrovnat nez se dostane na zem. Pecka!
8exit

#885 Příspěvek od 8exit »

A s jakou rotorovou hlavou tedy lítáš? :)

http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/8 ... treme.html

nebo

http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6 ... treme.html

nebo kolíček na prádlo a opravit původní :D

Díky
SCOUT Pelikán
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“