EvzEn píše:zkusím předělat ten originální ocas naten s tou uhlíkovou tyčkou, třeba to pomůže..
Počkej jakej jinej by měl být ocas?

I ten originální je přece uhlíkovej...
Já jsem dnes sundal hlavu a možná to máte ani o tom nevíte. Ta hlavní karbonová nebo chcete-li uhlíková hřídel byla nahoře od toho zajišťovacího vrutu v hlavě prasklá až nahoru. Cca 5mm. Prostě od dírky k čelu.
Ono to asi ničemu nevadí, protože ta hřídel je stažená v hlavě a nemá se to kam rozevírat. Přesto jsem to zakápnul prstolepem a i tu dírku na vrut také... Už jsem o tom psal. Zakápnul jsem i tu co drží aretační věneček hned nad horním ložiskem. Ono se to pak nežvejká...
Navíc mám opět ohnutou příčnou hřídelku

Ale to se lehce opraví...
Mám dva dotazy:
Když pootáčím hl. hřídelí když se mi hne v tom ozubeném kolečku tak držím ozub. kolečko v prsteh a točím za hlavu. Nebo to děláte jinak?(možná to i od toho prdlo

) Ale ta otázka. Proč v tom tak hrozně přeskakuje jako kdyby byl mezi ozub kolečkem a hl. hřídelkou tisícihran??? Myslel jsem že to je od motoru od magnetů, ale jak to držím prstama tak tam se to ani nehne. Nechápu odkud to jde?
Druhá věc
Přišel jsem na to že desku cykliky mám prasklou. Nebo to tam takhle má být? Je rozřízlá (prasklá?) úplně přesně mezi zadním zdvojeným-obráceným uchytem na kloub. Je mi divné že je úplně přesně uprostřed a ještě přes ty výstupky co drží ložisko.
Jako vůbec to ničemu nevadí a navíc to krásně pruží a při karambolu to ložisko vyskočí ven. To dříve nedělalo tak mám právě podezření že to je prasklina... Nebo jen jak jsem to namazal tak to víc klouže a vyskakuje to ven? Nevím.
Nicméně je to suprová deformační zóna. Teď ani nespadávají táhla ke gripům (když se s tím řízne) jen prostě vyskočí ložisko které se lehce namáčkne zpět.
Je to schválně nebo je to prasklé?