Z-37 Čmelák
-
kren
- Kontaktovat uživatele:
Z-37 Čmelák
Ahoj nemáte nekdo plánek na konstrukcniho cmeláka?Aby mel rozpeti kolem 1500mm a vic? mam planek ale ma jen 1100 a to mi nestaci
díky
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
-
kren
- Kontaktovat uživatele:
JSEM z usti nad orlici.no kridla to ma normalka konstrukcni na smrkovej nosnik se davaj zebra.....ma to takovy maly torsky a prvni 4 zebra u stredu kridel sou z preklizky je to puvodne konstruovany jako volnej model na 1cm3 ale sou tam uz i narysovany kridylka klapky atd na RC no a trup to ma zase klasika přepážky z překlizky spojeny nosnikama a potahly balzou.....proc to chces vedet?
kren píše:jo a o pohonu jeste premyslim bud strikak nakejch 250W nebo spalovak 1,5-2.0....co byste tam daly vy?
Záleží jaké máš vybavení, ale takhle malý spalovák bude spíš k vzteku. Osobně mám letadla na obojí, ale pod 3,5 je to podle mě dost obtížné na seřízení.
Čmelákovy by taky víc slušel jiný zvuk než jekot vysokootáčkového spalováku. Elektrika sice taky není maketová, ale brum vrtule se tomu podobá víc.
Koukni se tady: http://www.model-hobby.cz/CZ/magazin/plany.asp?k=6
Plánek č.80. Jinak jsem se ptal proto, že kdybys stavěl podle předělávaného plánku, tak Ti do SZ napíšu kam co za materiál dát. Například překližková žebra u tak malého modelu je zbytečnost. Atd., atd.
Plánek č.80. Jinak jsem se ptal proto, že kdybys stavěl podle předělávaného plánku, tak Ti do SZ napíšu kam co za materiál dát. Například překližková žebra u tak malého modelu je zbytečnost. Atd., atd.
Ty shanis plán na čmelaka 1500mm a vice chces do toho dat 1,5-2ccm motor nebo střídak z čeho to chces stavet?? mám trup na čmelaka o rozpětí 2 metry a to je docela bedna.Sice to mam z balsy 4mm ale i tak je to velky a težký. A čmelak o rozpětí 1500 nebude zase až takovy rozdil.V model hobby najdeš plan je to rozpětí 1440mm motor 3,5-6,5ccm.Cena 200kč
Záleží z jakeho materialu to uděláš.
Pietro píše:Ty shanis plán na čmelaka 1500mm a vice chces do toho dat 1,5-2ccm motor nebo střídak z čeho to chces stavet?? mám trup na čmelaka o rozpětí 2 metry a to je docela bedna.Sice to mam z balsy 4mm ale i tak je to velky a težký. A čmelak o rozpětí 1500 nebude zase až takovy rozdil.V model hobby najdeš plan je to rozpětí 1440mm motor 3,5-6,5ccm.Cena 200kč
To je ten plánek č.80, na který jsem ho odkazoval s tou 3,5ccm.