Mikrovrtulník Efly Sport RTF
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrovrtulník Efly Sport RTF
Tu ho mas vratane free postovneho:
http://www.banggood.com/Wholesale-New-W ... 36779.html
na Myrcmart vyjde postovne do CZ 28$.
Ci pri dvoch helinach usetris moc na postovnom neviem, bude to vazit viac a tym padom asi drahsie postovne ...
http://www.banggood.com/Wholesale-New-W ... 36779.html
na Myrcmart vyjde postovne do CZ 28$.
Ci pri dvoch helinach usetris moc na postovnom neviem, bude to vazit viac a tym padom asi drahsie postovne ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
hoši mám dotaz , jako vždy
mám mode 2 a když zmáčknu, zatlačím, páčku plynu , tak vysílačka pípne ,ale nezjistil jsem k čemu to je, nebo jestli se něco změní .
EX heli jsem poreklamoval a dostal úplně novou , bohužel při přebírání nepřekontroloval
a doma zjistil že je prasklý podvozek
. Od té doby jsem létal jen 2 baterky a postupně se učím.
Jinak musím přiznat že když jsem poprvé vrta rozdělal , byl jsem na pochybách . Mám profi pak Colibříka a to je přeci jen na oko jiná liga. Vysílačka s displejem Mode 1-2 , nabíječka 230V atd. . Colibříka mám Mode1 a Efli je Mode2. Byl jsem zvědavý a i po krátké zkušenosti my Mode 2 vyhovuje daleko lépe. A s Efli se mi také lépe vede v učení.
Jo a poslání z USA jsem odložil a v každém případě velice děkuji za rady ddano007 . Počet jsem si o posílání a jsem zas o kousek chytřejší
EX heli jsem poreklamoval a dostal úplně novou , bohužel při přebírání nepřekontroloval
Jinak musím přiznat že když jsem poprvé vrta rozdělal , byl jsem na pochybách . Mám profi pak Colibříka a to je přeci jen na oko jiná liga. Vysílačka s displejem Mode 1-2 , nabíječka 230V atd. . Colibříka mám Mode1 a Efli je Mode2. Byl jsem zvědavý a i po krátké zkušenosti my Mode 2 vyhovuje daleko lépe. A s Efli se mi také lépe vede v učení.
Jo a poslání z USA jsem odložil a v každém případě velice děkuji za rady ddano007 . Počet jsem si o posílání a jsem zas o kousek chytřejší
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
S tym plynom sa nastavuju velke - male vychylky, aspon na mojej HK190ke...
tak jsem to odhadoval správně Díky jen jsem to nepoznal . Je fakt že to pak bylo fturánu jinde a byla rána 
Naposledy upravil(a) Michalx24 dne čtv 02.02.2012 8:00, celkem upraveno 1 x.
ahoj, hezký jak se téma rozrostlo 
já objednával na myrcmart
hlavně kvůli náhradním dílům za dolar
Kvůli nečekanýmu stěhování jsem tu dlouho nebyl:(
(takže se i omlouvám komu jsem neodepsal na vzkazy)
já objednával na myrcmart
Kód: Vybrat vše
http://www.myrcmart.com/gw-great-wall-xieda-9958-24ghz-4ch-rc-mini-indoor-helicopter-black-p-3759.htmlhlavně kvůli náhradním dílům za dolar
Kvůli nečekanýmu stěhování jsem tu dlouho nebyl:(
(takže se i omlouvám komu jsem neodepsal na vzkazy)
Michalx24 píše:Mám profi pak Colibříka a to je přeci jen na oko jiná liga. Vysílačka s displejem Mode 1-2 , nabíječka 230V atd.
Vysílačka od Kolibříka vypadá mnohem líp a možnost změny módu je určitě výhoda, ale ta od 190ky líp sedne do rukou.
U Pelikána se dá koupit kufřík ke koaxiálnímu Kolibříkovi pod 300,- s malými úpravami v něm 190ka sedí a ještě se tam vejde normální malá modelářská nabíječka i se zdrojem.. a můžeš mít taky profipak
Zvyk na mód je individuální věc, ale reálně 190ka lítá líp, a nemusíš po každých 4 hodinách letu měnit shořelý zadní motorek.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
no já to bral z ciziny ze dvou důvodů- za 1 zvědavost- můj první balík z Hongkongu 
a za druhé že jsem si mohl koupit díly po dolaru co stojí v ČR stovku, jen každym gramem za baterku a podobně narůstá váha a tedy i poštovný
takže to nejde jednoduše odhadnout co se vypalí, kdybych objednával 2 vrtulníky je poštovný skoro dvojnásobek.
ještě ke clu- vyclívací pošta měla balík asi 20 dní
Tak je to 180Kč - Slušby celní deklarace,
Přes net jsem si stáhl formuláře s plnou mocí, oskenoval a poslal přes emai, k tomu připojil pdf s cenou objednávky.
helikoptéra stála 566 kč
pak jsem nakoupil "náhradní díly
(baterka za 32Kč nekupte to;-), servo za 56 kč, flybar za 19, atd)
celý balík i s helikoptérou tedy za 922 kč
poštovné 422 kč
za CLO je 0 (ze základu 922)
a dan je 20% - 302 Kč
ale ze základu! (922+422poštovné + celní náklady těch 180) Kč
takže mě to vyšlo na 1816 Kč
a za druhé že jsem si mohl koupit díly po dolaru co stojí v ČR stovku, jen každym gramem za baterku a podobně narůstá váha a tedy i poštovný
ještě ke clu- vyclívací pošta měla balík asi 20 dní
Tak je to 180Kč - Slušby celní deklarace,
Přes net jsem si stáhl formuláře s plnou mocí, oskenoval a poslal přes emai, k tomu připojil pdf s cenou objednávky.
helikoptéra stála 566 kč
pak jsem nakoupil "náhradní díly
(baterka za 32Kč nekupte to;-), servo za 56 kč, flybar za 19, atd)
celý balík i s helikoptérou tedy za 922 kč
poštovné 422 kč
za CLO je 0 (ze základu 922)
a dan je 20% - 302 Kč
ale ze základu! (922+422poštovné + celní náklady těch 180) Kč
takže mě to vyšlo na 1816 Kč
zatim asi jen 20 letů...
Je to moje "druhá" helikoptéra (ta první hračka z Tesca za 200,- s koax a zadní vodorovnou vrtulkou se nedá snad ani počítat:-D
Vysílačka mě trochu zklamala- u Colibriho vypadá lépe......,
trimrování je příšerný-pip pip,
(ja jsem zvyklej na "mechanickou" klasiku -doma mam starej 4kanál na letadla Futabu)
Je to normální že "serva" nejsou plynulá, ja čekal v týhle miniaturizace plynulej pohyb po desetinách milimetru, ale je to spíš cukání po milimetrech... asi chci od tý hračky moc.
Zajímalo by mě srovnání třeba s Blade msr
Trochu mě trápí, že když mam určitou výšku a lehce rotuji- tak vrtulníček trochu poklesne nebo naopak stoupá,
neměl by tohle právě řešit mix?
PS: vim že osa rotoru je nakloněná, někde jsem to četl...jen nevim už kde
Všechny 1 rotor 4 kanály to tak mají?
Prosil bych vysvětlit (stačí odkaz) proč to tak je?
6 kanál tohle přece mít nemusí ne?
díky za reakce a rady
ještě k nabíječce- ta sítová mně ani nechybí- nabíjim přes tu USB nabíječku z počítače - asi 45minut
Je dobrý třeba něčim promazat plastový převody? nebo lepší nechat "nasucho"
Je to moje "druhá" helikoptéra (ta první hračka z Tesca za 200,- s koax a zadní vodorovnou vrtulkou se nedá snad ani počítat:-D
Vysílačka mě trochu zklamala- u Colibriho vypadá lépe......,
trimrování je příšerný-pip pip,
(ja jsem zvyklej na "mechanickou" klasiku -doma mam starej 4kanál na letadla Futabu)
Je to normální že "serva" nejsou plynulá, ja čekal v týhle miniaturizace plynulej pohyb po desetinách milimetru, ale je to spíš cukání po milimetrech... asi chci od tý hračky moc.
Zajímalo by mě srovnání třeba s Blade msr
Trochu mě trápí, že když mam určitou výšku a lehce rotuji- tak vrtulníček trochu poklesne nebo naopak stoupá,
neměl by tohle právě řešit mix?
PS: vim že osa rotoru je nakloněná, někde jsem to četl...jen nevim už kde
Prosil bych vysvětlit (stačí odkaz) proč to tak je?
6 kanál tohle přece mít nemusí ne?
díky za reakce a rady
ještě k nabíječce- ta sítová mně ani nechybí- nabíjim přes tu USB nabíječku z počítače - asi 45minut
Je dobrý třeba něčim promazat plastový převody? nebo lepší nechat "nasucho"
Zvyk na mód je individuální věc, ale reálně 190ka lítá líp, a nemusíš po každých 4 hodinách letu měnit shořelý zadní motorek.[/quote]
No tak zrovna já měl na ten motorek pech
. Asi po cca 4-5 baterkách se odporoučel . A vrtulník docela razantně s ním , k zemi . Takže po 24 h vlastnictví jsem šel reklamovat. Teď mám druhou . Potom co se ke mě dostal nazpět Colibri , předělal jsem si mode na 2 a začal zase zkoušet létat , tak musím přiznat že colibřík zatím vede. Je to jen co se týká mě. Prostě z něj mám lepší pocit. Prvně jsem to zkoušel doma a to už mi je dnes jasný že na učení je blbý. Málo prostoru. Teď ho mám víc a je to daleko lepší . Taky už konečně nadešel posun. Sice pořád padám ale už to nejsou takové katastrofy
.
No 190 dopadla špatně a rozhodl jsem se že jí dám pryč. Má prasklé sáně a k ocasní vrtulce jsem musel vést drátky venkem. je se zárukou a měsíc stará. Létá.
půjdu pokoupit díly dokud jsou
kdyby zas někdo učenej spadl z nebe
ať se daří a létá to
No tak zrovna já měl na ten motorek pech
No 190 dopadla špatně a rozhodl jsem se že jí dám pryč. Má prasklé sáně a k ocasní vrtulce jsem musel vést drátky venkem. je se zárukou a měsíc stará. Létá.
půjdu pokoupit díly dokud jsou
ať se daří a létá to
Mám mSP-190 z HobbyKing (35 EUR aj s poštovným a náhradnou baterkou). ND som kupoval z Focalprice. Tam je to freeshiping a niektoré sú cca 3 za cenu dvoch.
Ešte predtým ako mi odtial prišli ND, kúpil som v slovenskom e-shope z Blade mCX listy (EFLH 2220) , hlavu (EFLH 2217) a flybar (EFLH 3011) z Blade mSR. Tie z Blade vydržia ovela viac ako originál (ale sú 3x drahšie).
Ešte predtým ako mi odtial prišli ND, kúpil som v slovenskom e-shope z Blade mCX listy (EFLH 2220) , hlavu (EFLH 2217) a flybar (EFLH 3011) z Blade mSR. Tie z Blade vydržia ovela viac ako originál (ale sú 3x drahšie).
Pokukuji po vrtulnicku na doma a padl mi do oka "Efly Sport".Jiri píše:...Ale funguje k tomu i normální vysílač Turnigy9x, kde mód přehazovat lze, a lze toho nastavit i mnohem víc.
Chtel bych se zeptat, jestli musi byt pro uspesne sparovani v te T9X modul FrSky, ci staci puvodni T9X V2 ? Tipuji, ze bude stacit "klasika" T9X V2.
Jak se, prosim, provadi parovani?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Viem odpovedat na prvu cast tvojej otazky, musi tam byt povodny 9x modul, s FrSky ho nesparujes. Ako sa sparuje, netusim, ale skus pohladat, bolo nejake video, kde to bolo ukazane. Skus hladat Xieda 9958/ HK190/ mSP 190 atd, vsetku su to tie iste vrtasy, len pod inym nazvom
ddano007 píše:Ako sa sparuje, netusim, ale skus pohladat, bolo nejake video, kde to bolo ukazane. Skus hladat Xieda 9958/ HK190/ mSP 190 atd, vsetku su to tie iste vrtasy, len pod inym nazvom
... ahhh. So here we go ... http://www.youtube.com/watch?v=6DvUKjugjxE
ukázka předvádí kompletní nastavení T9X pro tato "prťata" a nakonec i spárování
http://www.youtube.com/watch?feature=iv ... P9xEkgAjcw
Jde to spárovat i s dx6?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Nie, len s Turnigy 9x.