Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
morphix69

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#601 Příspěvek od morphix69 »

von v tom plastobvym uchyu jako rezonoval ze kdyz jsem ho prstama chytil poradne drzel tak nerezonoval..no nic kdyz se pokazi moturek tak stejne musim koupit cely ocas..takze jsem ho pomazal lepidlem celej moturek a zasunul..uz to nedela vubec..zas zvuk jak novej..to sem rad ze to prestalo byl to hroznej vrzak..
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
seltino

#602 Příspěvek od seltino »

teoreticky nemusíš kupovat nový ocas, pokud se ti dosere zadní motorek.
http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=8321
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tsisters

#603 Příspěvek od Tsisters »

to:seltino už mám ten motorek na cestě,jak dorazím odskouším a podám reference :-).Jinak dnes zase supr den,celé odpolko ve vzduchu :-)
Kluci o co přijdu když dám baterku jen s 15C,trošku v elektro plavu,origo bat.mají 25C
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
seltino

#604 Příspěvek od seltino »

baterka ti bude schopna dát menší proud, řekněmě že pokud budeš mít baterk 300MAh a 25 c, dá ti ta baterka produd 25x 300= 7,5A, pokud bude ta baterka mít 15c, dá ti baterka proud max 15x300= 4,5A
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od František Koudelka »

Zdravim mikroletce :D , tak dneska bylo nadherne pocasi, neodolal jsem, celou zimu jsem premetoval a visel rotorem dolu na simu, tak rikam nejdu dom dokud neudelam premet a nebo pokud to nerozbiju tak ze uz to nepoleti, no prvni baterku sem s tim mlatil o zem :lol:, ale vetsinou se stalo ze pri otocce se vrtulnik nekontrolovatelne roztocil kolem sve osy a s tim se nedalo nic udela, ale vzdy sem stihnul dat autorotaci, takze beze skod, tak sem prstama vic zkroutil tu zadni vrtulku, sel sem do vzduchu ale po pul minute sem sel k zemi, asi spatne nabita baterka....netusim....tak sem dal dalsi baterku a pro jistotu uplne odcvaknul to zadni kridelko, vylital si baterku jen tak, pohodicka a dalsi rikam ze uz to musim dat, no a dal, ze zacatku sem mel dost problem to po tom premetu ustat, ale spadl jsem uz jen jednou a posledni batreku uz sem udelal asi ctyri premety a celkem pekne a to sem tam zase vratil to zadni kridelko(mam v nem ale procvaknutou diru), je tam opravdu potreba pecliva prace s kolektivem, ale zvladl sem to, zaviset rotorem dolu jsem si ale netroufl

to roztoceni kolme osy asi bude zadnim motorkem, mam ho tam uz hodne dlouho, ted je ta verze dve, tam je pry jiny, pasuje to normalne na tu V1?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
seltino

#606 Příspěvek od seltino »

sniž si úhel náběhu listů, pak to bude OK, máš ho teď moc velký proto se to roztáčí kolem své osy, když za ten kolektiv necitlivě zatáneš doplna.. 8)
Tsisters

#607 Příspěvek od Tsisters »

No já mám už lehce vylítané baterky a tak přemet dělím :-) hodím prcka na záda,chvíli poletuju v invertu a pak šup spátky :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#608 Příspěvek od František Koudelka »

Vychylky mam 95procent, motor naplno, ten kolektiv, to bych i nechal, jestli je to jen o tom ze je moc velky tak to se da kompenzovat citem v rukou, proste netahat az do plna, co se presne stane, to gyro to nezvladne a vypne.....kdyz se to roztoci s tim teda uz nejde nic udelat nez autorotace?

ale na druhou stranu kdyz visim a prudce dam kolektiv do plna(uplne na doraz knipl) tak sice ocas malicko ustreli, ale jen nepatrne a neroztocilo se mi to nikdy
Indycz

#609 Příspěvek od Indycz »

Caute, potreboval bych poradit s jednou takovou zacatecnickou.
Rozhodil jsem si na mcpX delky tahel od serv k desce a ted to jaksi nemuzu dat dokupy. Poradil by mi nekdo jak na to? Ve vysilace mam vsechno v nule. Ma byt pri pulce plynove paky uhel listu 0 ? diky za radu
Blade mCP X, Blade 130X, T-Rex 500 ESP, Protos 500 Brain FBL
Spektrum DX8
morphix69

#610 Příspěvek od morphix69 »

jj myslim si ze ma
nakonec zalezi na tobe jak ti to vyhovuje
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#611 Příspěvek od František Koudelka »

No ja kdyz ted koukam na svoji mcpx tak mam serva veprostred, tahla mam v te uplne vrchni dirce(jsou tam tri)a kolektiv v nule, mysleno teda na oko, nemeril jsem zda jsou serva uplne presne veprostred

jak je to s tim zadnim motorkem pro V1 a V2? tam je jen jina vrtulka nebo i motorek? muzu koupit ocas pro V2 a dat si jej na V1? vim ze to tady asi nekde bude ale v tom tematu to najit je nemozne :?
morphix69

#612 Příspěvek od morphix69 »

s moturkem nvm kazdopadne kdyz koupis celej ocas tak by to melo jit urcite snad ty cerze nejsou tak odlisne
serva mas v poradku mam to stejne...mam V2
co je autorotace???
baui

#613 Příspěvek od baui »

V2 motor na V1 desce bude fungovat a podle vseho by mel behat i lip diky vylepsene vrtulce.
Autorotace je letovy rezim vrtulniku, kdy jsou listy roztaceny proudem prichazejiciho vzduchu namisto motoru. U velkych vrtulniku se pouziva k nouzovemu pristani v pripade vypadku motoru, u modelu se s tim daji delat i jine zazraky.
Autorotace je taky mylne ceske oznaceni throttle hold funkci radia, tedy volnobehu u benzinu a vypnuti motoru u elektriky.
Tom
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od František Koudelka »

Dekuju, koupim samozrejme celej ocas, tak sem chtel vedet jestli to ta deska zvladne, zeptam se jeste v obchode jak tam pojedu, jinak dneska foukalo, ale dal sem dve baterky a z asi sesti premetu se mi pet celkem povedlo, jednou jsem malem spadnul, ale nakonec jsem to ustal, takze pad ani jeden, no chce to cvik, ale dneska se mi to neroztocilo ani jednou, jinak hlavni motor mam asi 80letu a ten zadni ten ma vice, tak kolem 120 urcite a taky nejaky pady, koupim si do rezervy ten pro V2
prochel
Kontaktovat uživatele:

#615 Příspěvek od prochel »

František Koudelka píše:Dekuju, koupim samozrejme celej ocas, tak sem chtel vedet jestli to ta deska zvladne, zeptam se jeste v obchode jak tam pojedu, jinak dneska foukalo, ale dal sem dve baterky a z asi sesti premetu se mi pet celkem povedlo, jednou jsem malem spadnul, ale nakonec jsem to ustal, takze pad ani jeden, no chce to cvik, ale dneska se mi to neroztocilo ani jednou, jinak hlavni motor mam asi 80letu a ten zadni ten ma vice, tak kolem 120 urcite a taky nejaky pady, koupim si do rezervy ten pro V2
určitě kup ten na V2 je sice úplně stejnej jak ten V1 jen má jinou vrtulku -lepší , můžeš klidně kombinovat díly jak na V1 tak na V2 jsou úplně stejný no teda alespoň sem nezaznamenal rozdíl teda abych nekecal tak zadní vrtulka na V2 má větší náběh
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“