bazarový t-rex - můj úplně první vrtulník

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
mosaic

bazarový t-rex - můj úplně první vrtulník

#1 Příspěvek od mosaic »

Ahoj,

Chtěl bych začít s rc vrtulníkem. Pročetl jsem slušnou část tohoto fóra a dost mě teda otrávilo, že si nepořídím hračku za pár šprdliků ~ 3000kč, jelikož bych si nezalétal. Tak, to vám pěkně děkuji :)
V threadu, upozornění pro začátečníky, spadám do třídy S2/P3 s tím, že P3 předpokládám je horizont vstupu a následně dělení ~ V4.

K věci, při pročítání jsem chtěl Honey Bee v2 (třeba mikelo, corona a nejen oni tento stroj označili, jako vhodný - byť třeba ze špatných alternativ), abych zjistil, že mě to vůbec bude bavit, nicméně tahle hračka se již neprodává. Tak mi nezbývá nic než nějaká třída 450, což ovšem sebou nese i minimálně 6-ti kanál.
Při mých neúspěšných pokusech o získání Honey Bee v2, jsem narazil v relativní blízkosti na eshop s kamennou základnou (modrá plechová bouda), na člověka, který mi nabídl (po nějaké výměně informací) místo HBv2, bazarového T-Rexe 450 (a pár jeho kopií) a abych se přišel podívat, což jsem udělal.

Nabídka zahrnuje (zajímal jsem se jen o originální T-Rex):
T-Rex 450 verze S (má zadní vrtuli hnanou řemenem), se vším všudy za 7000kč(bez TX RX) s tím, že to bude zalétané a seřízené (plus nějaké dřevěné listy a nějaké nářadí), vysílačku a přijímač nabídl za 3000kč (dx6i) - nicméně zde jsem přesvědčen, že bych chtěl novou svojí - což ale na věci nic nemění.
Dále jsem se s ním domluvil i na náhradních bateriích, nabíječce, měrka náběhu listů, kříž a podobnou 'kosmetiku'. (elektro vybavení, mi sice i jmenoval, Ali ovšem u mě již funguje, pamatuji si, že říkal, že je ve slušné výbavě - vím o tom stejně pendrek)
Výsledná cena by se pohybovala okolo (s novým RX TX) 13-14000kč.
(seřízení a zalétání neprovádí on sám, byť sám létá, má na toho nějakého zkušeného pilota)

Nabídka se mi celkem líbí, jelikož s bazarovým kouskem, se mohu věnovat orbě a neplánovým přistáním stejně dobře, jako s novým. Nebo se zde může vyskytovat nějaký háček?

Nemám vůbec žádné zkušenosti a to ani s koaxiálním vrtulníkem! (jsem si plně vědom, že simulátor bude nutností)

Zeptal bych se ještě, co když si například za rok budu chtít pořídit FBL hlavu, bude i mnou dnes zakoupený DX6i umět tříosý gyroskop, nebo si mám koupit rovnou jinou vysílačku? Takových otázek je i víc, ale určitě nejsem schopen zahrnout všechny aspekty(v rámci možností), proto jsem přišel sem a poprosil bych vás o nějaké rady, komentář.
Děkuji.

P.S. malé levné autíčko opravdu nechci :) finančně se hlídám a nerad vyhazuji peníze oknem, na druhou stranu, co je potřeba, je prostě potřeba.
HALÍŘ

Re: bazarový t-rex - můj úplně první vrtulník

#2 Příspěvek od HALÍŘ »

Ahoj
Bejt tebou poridim nejdriv sim a vysilajdu a trenuj.Cist nestaci :wink: .Az zvladnes zaklady tak pak premejslej o vetsim vrtulniku.Jinak se nedoplatis .To myslim vazne. Sam jsi napsal toto

(Nemám vůbec žádné zkušenosti a to ani s koaxiálním vrtulníkem! (jsem si plně vědom, že simulátor bude nutností)

Proste nejdriv sim a trenovat.David
Chybama se člověk učí .
Chase 360, logo 700xxtreme , logo 600sx. Vbar Control
geriatrix

#3 Příspěvek od geriatrix »

Pozor na bazarové věci, pokud chceš kupovat v bazaru, nech si to předvést v letu, jinak se z toho zblázníš. Cenu za kterou kupuješ neřeším to je tvoje věc, porovnej na jistém inzertním serveru.
Jestli jsi s něčím takovým nebo podobným nikdy nelétal, tak s tím napoprvé stejně pravděpodobně šlehneš a bude to hodně drahé.
Jak sám píšeš, nerad vyhazuješ peníze z okna,proto ti doporučím toto:

1. pořiď si simulátor a rc radio(vyber si jaké chceš podle svých finančních možností) hodně trénuj.Na vysílačce bych nešetřil, musím říct že třeba kuličková ložiska v kniplech jsou supr věc a na přesném ovládání je to znát.

2. chápu že člověk už chce do vzduchu a užívat si, na to si pořiď třeba MSR od eflite, je to gumové a vydrží hodně pádů a naučí tě oproti simu "reál řízení" páčkuje se to úplně stejně jako velká heli a co se na něm naučíš použiješ s přehledem u T-rexe.(tato fáze není nutná)

3. až to všechno budeš zvládat pořiď dražší heli (T-REXE ?) i tak ale doporučuji pro první let nějakého modelářského kamaráda, je jich tu dost ze všech možných koutů.

4.hodně čti, pochopit proč to létá je důležité , aspoň základy.

Přeji ti hodně štěstí a nevzdávej se :D
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pkotatko »

450s za 7tis. neni zrovna levna. Sel bych do neceho takoveho :
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/424200/vytisknout/
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
nostromo

#5 Příspěvek od nostromo »

pkotatko píše:450s za 7tis. neni zrovna levna. Sel bych do neceho takoveho :

Ten vrtulnik je na tom bazaru snad uz rok :lol: Mlc ma vydrz, ja bych uz sel s cenou dolu
Maco

#6 Příspěvek od Maco »

nostromo píše:
pkotatko píše:450s za 7tis. neni zrovna levna. Sel bych do neceho takoveho :

Ten vrtulnik je na tom bazaru snad uz rok :lol: Mlc ma vydrz, ja bych uz sel s cenou dolu

Nostromo, jistě nejsem takovej obchodník jako ty :-) ale nespěchám na to.
Kenny McCormick

#7 Příspěvek od Kenny McCormick »

mosaic píše:Nabídka zahrnuje (zajímal jsem se jen o originální T-Rex):
T-Rex 450 verze S (má zadní vrtuli hnanou řemenem), se vším všudy za 7000kč(bez TX RX) s tím, že to bude zalétané a seřízené (plus nějaké dřevěné listy a nějaké nářadí)
dost drahe.
Verzia S sa uz tiez nevyraba, cize casom to prestavias na nejaku inu verziu/najskor SE V2/.
Kup nejake bazarove PRO /ako radi pkotatko/, alebo nove za 10 litrov. Rozdiel 3000 pri kupe tej verzie "S" zmazes velmi rychlo a o nejaky kratky cas este aj preplatis. A dost.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Milan Nes »

nestoji nahodou nove superkombo cca 9000 ?

kamarad kupoval 500 s bezpadlem a acu packem
v 100% stavu asi za 11 ? jako bazarovku ... 7000 bych za litanou 450
nedal ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
mosaic

#9 Příspěvek od mosaic »

Děkuji za odpovědi,
jen bych podotknul raději ještě jednou, simulátor je nutností, této skutečnosti jsem si vědom, ani jsem o tom nepochyboval. Vedle simulátoru jsem našel docela i solidní a pěkně okomentované intro:
http://www.youtube.com/watch?v=w_gjGvjl ... E5&lf=plcp

Jinak k té verzi S, já rozlišoval jen verzi "pro" a "S" na základě toho, jak to má hnaný zadní rotor, takže to klidně může být SE. (jediné co ještě vím/pamatuji, že kostra byla stříbřitá)
Dám si pozor tedy na verzi, ikdyž si myslím, že to bude ta verze SE, jelikož říkal, že je to málo létané. Byť teda dost uvažuji jen o vysílačce + sim.
Další věc, že v mém okolí, tj. Český Brod, nevím naprosto o nikom :) takže budu sám.
Naposledy upravil(a) mosaic dne stř 21.03.2012 12:09, celkem upraveno 1 x.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pkotatko »

S mela dily rotoru a vrtulky cerne, castecne plast. SE je mela modre. Ale i tak, tyto verze jsou dost stare a novejsi Pro nebo Sport proste litaji lepe.
Pro v super combu obsahuje vsechno co ti nabizi ten obchodnik u Ska. Tzn. krome baterky a radia tam mas vse potrebne a v letuschopne kvalite.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
nostromo

#11 Příspěvek od nostromo »

Maco píše:
Nostromo, jistě nejsem takovej obchodník jako ty :-) ale nespěchám na to.

Ja jsem to myslel v dobrem. Nejsem dobry obchodnik, ale realista.
kolaCZek

#12 Příspěvek od kolaCZek »

Ja teda nevim, ale do slozeny bazarovky bych nesel. Buh vi, co s tim vyvadel predchozi majitel a co jak osulil, aby to vubec prodal. Neni nad to slozit, seridit a zalitat si to sam. Clovek pak presne vi, co jak udelal. Hromadu veci se nauci a pochopi co jak funguje. A pripadny opravy pak nejsou problem. Navic Rex v supercombu uz nevyjde o tolik draz... Samozrejme, jestli jsi zacatecnik, tak se serizenim a zalitnutim ti nejspis bude muset nekdo pomoct. Ale nebojim se, ze by jsi nejakeho ochotneho modelare nenasel. :wink:

To, ze nemas zadne zkusenosti ze 4 kanalu a koaxu muze byt i vyhoda. Clovek nenachyta spatne navyky, jako treba stahnout packu dolu, kdyz jde do tuhyho. Ze zacatky bych urcite doporucil poridit i simulator. Jak neco bravurne zvladnes na simulatoru, tak si to pujdes opatrne zkusit ven. V realu se k tomu prida trocha stresu a strachu o model a bude to o hooodne horsi. Ale ten pocit, kdyz se ti povede zvednout vrtas ze zeme a nenadelat z nej hromadku srotu je k nezaplaceni. :D

EDIT: A vypln si bydliste. Pak se bude zkuseny modelar hledat lip. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Sander

#13 Příspěvek od Sander »

Ja som tiez zaciatocnik a rc lietaniu sa venujem asi 3 mesiace, ale poviem ti ze zbytocne kupis toho rexa ked si do teraz s nicim inym nelietal lebo po par sekundach je na maderu, to mi ver a bude ta to set sakramensky mrziet....Zacni s malymi lacnejsimi 4-kanalmi a potom prejdi na 6-kanal, lebo ta tato zaluba financne zrujnuje viem o com vravim...
Tsisters

#14 Příspěvek od Tsisters »

No a nebyl by lepší Mcpx než nějaký malý 4CH?
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
johnyyyyyyyyyy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od johnyyyyyyyyyy »

taky souhlasim s mcpx.Aspon se naucis packovat a kdyz stim trisknes tak se ti nerozzseka tak jako 450ka.kup si uz nejakou 6 kanalovou vysilajdu a tu pak vyuzijes i u jinych vrtasu(treba ten T-rex)napr. DX6i,je sice obycejnesi ale na zacatek bohate staci a stim mcpckem ji v pohode sparujes.
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“