Chtěl bych začít s rc vrtulníkem. Pročetl jsem slušnou část tohoto fóra a dost mě teda otrávilo, že si nepořídím hračku za pár šprdliků ~ 3000kč, jelikož bych si nezalétal. Tak, to vám pěkně děkuji
V threadu, upozornění pro začátečníky, spadám do třídy S2/P3 s tím, že P3 předpokládám je horizont vstupu a následně dělení ~ V4.
K věci, při pročítání jsem chtěl Honey Bee v2 (třeba mikelo, corona a nejen oni tento stroj označili, jako vhodný - byť třeba ze špatných alternativ), abych zjistil, že mě to vůbec bude bavit, nicméně tahle hračka se již neprodává. Tak mi nezbývá nic než nějaká třída 450, což ovšem sebou nese i minimálně 6-ti kanál.
Při mých neúspěšných pokusech o získání Honey Bee v2, jsem narazil v relativní blízkosti na eshop s kamennou základnou (modrá plechová bouda), na člověka, který mi nabídl (po nějaké výměně informací) místo HBv2, bazarového T-Rexe 450 (a pár jeho kopií) a abych se přišel podívat, což jsem udělal.
Nabídka zahrnuje (zajímal jsem se jen o originální T-Rex):
T-Rex 450 verze S (má zadní vrtuli hnanou řemenem), se vším všudy za 7000kč(bez TX RX) s tím, že to bude zalétané a seřízené (plus nějaké dřevěné listy a nějaké nářadí), vysílačku a přijímač nabídl za 3000kč (dx6i) - nicméně zde jsem přesvědčen, že bych chtěl novou svojí - což ale na věci nic nemění.
Dále jsem se s ním domluvil i na náhradních bateriích, nabíječce, měrka náběhu listů, kříž a podobnou 'kosmetiku'. (elektro vybavení, mi sice i jmenoval, Ali ovšem u mě již funguje, pamatuji si, že říkal, že je ve slušné výbavě - vím o tom stejně pendrek)
Výsledná cena by se pohybovala okolo (s novým RX TX) 13-14000kč.
(seřízení a zalétání neprovádí on sám, byť sám létá, má na toho nějakého zkušeného pilota)
Nabídka se mi celkem líbí, jelikož s bazarovým kouskem, se mohu věnovat orbě a neplánovým přistáním stejně dobře, jako s novým. Nebo se zde může vyskytovat nějaký háček?
Nemám vůbec žádné zkušenosti a to ani s koaxiálním vrtulníkem! (jsem si plně vědom, že simulátor bude nutností)
Zeptal bych se ještě, co když si například za rok budu chtít pořídit FBL hlavu, bude i mnou dnes zakoupený DX6i umět tříosý gyroskop, nebo si mám koupit rovnou jinou vysílačku? Takových otázek je i víc, ale určitě nejsem schopen zahrnout všechny aspekty(v rámci možností), proto jsem přišel sem a poprosil bych vás o nějaké rady, komentář.
Děkuji.
P.S. malé levné autíčko opravdu nechci