Vyhledávač ztraceného modelu?

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robinj
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhledávač straceného modelu?

#31 Příspěvek od robinj »

Hunger píše:Tak doufám, že tu neni nějakej udavač. Takový nemám rád. Robine omlouvám se ti, že jsem se tu do tebe tak pustil.

Jinak tohle by mělo na dohledání modelu bohatě stačit. Už jsem to se psal : http://www.kulda.mysteria.cz/index.php?page=rc_bzucak_ztrata_signalu.

Jinak si ymslim, že je to účinější než gps, poněvadž to nemůžeš rušit a jak tam píšou, když zahučíš do hustého porostu nebo někam vysoko do lesa, tak ti data s přesnotí na 8 metrů nemusí stačit.

mimochodem neuletělo mi letadlo s autopilotem to by se vrátilo .Uletělo mi starší letadlo bez autopilota který mělo Black Stork OSD se špatnou zásuvkou pro GPS ta asi vypadla.To se snad u FY stát nemůže tam je větší a bytelnější zásuvka pro GPS modul
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Drondys

#32 Příspěvek od Drondys »

robinj píše:www.autoalarmy-motoalarmy.cz/p/3692-GPS-lokator-typ-LMX-102-GPS-GSM-GPRS-lokator-tracker-vyhledani-vozidla/?kamid=307&prk=1
je to ono?

Ano je to ono, a viz tento odkaz co zde už uvedl valino jak jsem dříve zmínil to mají dokonce o cca 600 Kč levnější. :wink:
robinj
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od robinj »

Drondys píše:
Hunger píše:Tak doufám, že tu neni nějakej udavač. Takový nemám rád.

Hlavně při onom letu člověk nikdy neví jestli se nevyskytne nějaká alá Kelišová co si zlomyslně řekne "žalovat se sice nemá, ale hlásit se to musí" a už může mít dotyčný problémy. Takže v současné době je už potřeba počítat s tím, že i když nedojde k poškození majetku či zdraví tak mohou vzniknout pro pilota FPV problémy, protože za určitých zde zmíněných okolností už je to postižitelné.

Drondys díky za citace :) asi víš jak to vypadá když řídíš letadlo přes brýle?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Drondys

#34 Příspěvek od Drondys »

robinj píše:mimochodem neuletělo mi letadlo s autopilotem to by se vrátilo .Uletělo mi starší letadlo bez autopilota který mělo Black Stork OSD se špatnou zásuvkou pro GPS ta asi vypadla.To se snad u FY stát nemůže tam je větší a bytelnější zásuvka pro GPS modul

Pokud model autopilota neměl a jednalo se o FPV let např. pro rekreační účely pak je ustanovení o letu na přímý dohled jen doporučením.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od robinj »

Drondys píše:
robinj píše:www.autoalarmy-motoalarmy.cz/p/3692-GPS-lokator-typ-LMX-102-GPS-GSM-GPRS-lokator-tracker-vyhledani-vozidla/?kamid=307&prk=1
je to ono?

Ano je to ono, a viz tento odkaz co zde už uvedl valino jak jsem dříve zmínil to mají dokonce o cca 600 Kč levnější. :wink:

Ten od Valino je jinej je to Lokátor Tracker TK102-2 GSM/GPRS/GPS a co jsem našel já je GPS lokátor typ LMX 102 GPS/GSM/GPRS lokátor-tracker jaký je mezi nimi rozdíl?
Robbe FutabaFX 20
Drondys

#36 Příspěvek od Drondys »

robinj píše:Drondys díky za citace :) asi víš jak to vypadá když řídíš letadlo přes brýle?

Samozřejmě, že vím. Je to něco úplně jiného než když řídíš model na přímý dohled ze země. To podstatné je, že nevidíš okolí modelu a i když se třeba kamera otáči (viz headtracking) není to vůbec stejné jako vidět okolí modelu z blízké pozice pilota na zemi a tak hrozí větší nebezpečí, že dříve než si něčeho všimneš tak do tebe něco nalétne. Pokud budeš mít smůlu, ale ne zas moc tak to třeba nebude vrtulník apod. ale jenom nějaký dravec, který si hlídá teritorium a napadne tvůj model.
Drondys

#37 Příspěvek od Drondys »

robinj píše:Ten od Valino je jinej je to Lokátor Tracker TK102-2 GSM/GPRS/GPS a co jsem našel já je GPS lokátor typ LMX 102 GPS/GSM/GPRS lokátor-tracker jaký je mezi nimi rozdíl?

Kromě výrazného rozdílu v ceně je tam rozdíl v lepším aku a možná ve schopnostech firmware tj. SW, který je v tom dodáván, ale většinu z toho k danému účelu stejně vůbec nebudeš potřebovat. Na přesnější popis možností se poptej přímo u těch prodejců a porovnej si to.
Homer.Simpson

#38 Příspěvek od Homer.Simpson »

robinj píše:dej na něj odkaz :)

Odkaz tu bol, ale ja som ho bral podstatne lacnejsie cez Ebay :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Drondys

#39 Příspěvek od Drondys »

Homer.Simpson píše:ja som ho bral podstatne lacnejsie cez Ebay :wink:

V současnosti nejlevnější verze TK102 v přímém prodeji bez aukce je na eBay za cenu 47 USD viz tento odkaz. S případným DPH a poplatkem České pošty za proclení by to vyšlo zhruba na cca 1300 Kč. Pokud by měl kupující štěstí a prošlo by to bez DPH i bez výpalného České pošty, což se občas stává, tak by to vyšlo na cca 900 Kč.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od robinj »

Drondys píše:Samozřejmě, že vím. Je to něco úplně jiného než když řídíš model na přímý dohled ze země. To podstatné je, že nevidíš okolí modelu a i když se třeba kamera otáči (viz headtracking) není to vůbec stejné jako vidět okolí modelu z blízké pozice pilota na zemi a tak hrozí větší nebezpečí, že dříve než si něčeho všimneš tak do tebe něco nalétne. Pokud budeš mít smůlu, ale ne zas moc tak to třeba nebude vrtulník apod. ale jenom nějaký dravec, který si hlídá teritorium a napadne tvůj model.

S ptákama jsem se již střetl mají z letadla strach vadí jim zvuk motoru byla to sranda :lol:
Robbe FutabaFX 20
Drondys

#41 Příspěvek od Drondys »

robinj píše:S ptákama jsem se již střetl mají z letadla strach vadí jim zvuk motoru byla to sranda :lol:

U letadla jako je třeba EasyStar, který zmiňuješ v úvodním příspěvku elektromotor obvykle není moc hlasitý a zdaleka ne pořád je za letu v provozu. Nějaký ostřejší dravec by ho klidně slušně pocuchal na ocase a vůbec by se s ním nemazlil.

Zejména když letíš jenom na videobrýle tak ani nevíš, která bije když tě sejme přes ocas odněkud shora střemhlav letící dravec. :wink:
robinj
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od robinj »

Drondys píše:
robinj píše:S ptákama jsem se již střetl mají z letadla strach vadí jim zvuk motoru byla to sranda :lol:

U letadla jako je třeba EasyStar, který zmiňuješ v úvodním příspěvku elektromotor obvykle není moc hlasitý a zdaleka ne pořád je za letu v provozu. Nějaký ostřejší dravec by ho klidně slušně pocuchal na ocase a vůbec by se s ním nemazlil.

Zejména když letíš jenom na videobrýle tak ani nevíš, která bije když tě sejme přes ocas odněkud shora střemhlav letící dravec. :wink:

v Tom Easy Staru byl dost hlučnej střídák takže ho slyšeli dobře byl slyšet na 300 metrů ve vzduchu :)
Robbe FutabaFX 20
Semis

#43 Příspěvek od Semis »

Robinj:
Taky nechápu proč se vždycky po vznesení dotazu člověk hned dočká nesmyslných poznámek a narážek namísto odpovědi.... :?
Jak daleko jsi zhruba byl, že se ti nepodařilo ho najít?
Mě teď spadl model 400m daleko, lehce za horizont a taky jsem docela koukal že nevim kde je. A to jsem věděl i směr cca kde byl. Naštěstí to bylo v polích a model je velký a bílý.V nějakym těžkym terénu to asi vůbec neni sranda.
K tématu:
Bzučák se dá koupit za pár korun, ale jak zajistit, aby se například při nějakym tvrdším pádu nevytrhla baterie a tím pádem se neodpojil i bzučák? Další baterka je váha navíc, která se nikdy moc nehodí.
Drondys

#44 Příspěvek od Drondys »

Semis píše:Jak daleko jsi zhruba byl, že se ti nepodařilo ho najít?

Neměl přímý oční kontakt s modelem. Psal, že letěl FPV tj. předpokládám, že měl pohled jen z modelu a tudíž si nemusel být vůbec jistý přesným směrem kde zrovna vůči němu model byl v okamžiku výpadku a jakmile ztratil signál tak zřejmě po sundání videobrýlí model na obloze nenašel. Ono stačí i pár set metrů a model jako je EasyStar už nemusí být dobře vidět a když navíc není přímý oční kontakt s modelem a není jistota kde přesně ho na obloze hledat pak se klidně může stát, že se prostě po sundání videobrýlí na obloze nenajde.
Semis

#45 Příspěvek od Semis »

Drondys píše:
Semis píše:Jak daleko jsi zhruba byl, že se ti nepodařilo ho najít?

Neměl přímý oční kontakt s modelem. Psal, že letěl FPV tj. předpokládám, že měl pohled jen z modelu a tudíž si nemusel být vůbec jistý přesným směrem kde zrovna vůči němu model byl v okamžiku výpadku a jakmile ztratil signál tak zřejmě po sundání videobrýlí model na obloze nenašel. Ono stačí i pár set metrů a model jako je EasyStar už nemusí být dobře vidět a když navíc není přímý oční kontakt s modelem a není jistota kde přesně ho na obloze hledat pak se klidně může stát, že se prostě po sundání videobrýlí na obloze nenajde.

Já ho neviděl ani 400m od sebe, protože byl směrem proti slunci. :wink:
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“