Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re: Align T-rex 500

#241 Příspěvek od prochel »

petrct píše:trex500 jsem mněl a vloni jsem ho prodal, váhal jsem prodat snipra nebo trexe, ale letové vlastnosti rozhodly,, nelital jsem protose, ale videl jsem jich dost lítat, Ale ruku na srdce znovu bych šel do SNIRA II :wink:
no jo ale kolega tady psal že má omezenej rozpočet to snaiper II je už jiná liga , to by musel trošku vic šporovat
jen si myslím ať si koupí resxe 500 esp nebo plasťáka nebo bezpádlo tak mu to na začátky bude stačit až až,
no a kdy bych to řešil já tak bych si koupil rexe s řemínkem a s pádlama
1.ubyde starost o kardan řemínek víc vydrží levnější provoz
2.pádla - míň nastavování a alespoň se naučí lítat
3. letu zdar :D
michalll
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od michalll »

Měl jsem pětistovku Rexe cca rok, teď mám zhruba půl roku Protose. Neříkám, že Rex byl špatný, ale s Protos je úplně jinde. Cenový rozdíl se začne postupně stírat s haváriemi. Protosácké díly jsou relativně levné. Navíc Rex je o dost těžší a při ráně má větší kinetickou energii. Pokud bych měl našponovaný rozpočet, já osobně bych raději koupil bazarové MSH, než nový Align.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
petrct
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od petrct »

prochel píše:
petrct píše:trex500 jsem mněl a vloni jsem ho prodal, váhal jsem prodat snipra nebo trexe, ale letové vlastnosti rozhodly,, nelital jsem protose, ale videl jsem jich dost lítat, Ale ruku na srdce znovu bych šel do SNIRA II :wink:
no jo ale kolega tady psal že má omezenej rozpočet to snaiper II je už jiná liga , to by musel trošku vic šporovat
jen si myslím ať si koupí resxe 500 esp nebo plasťáka nebo bezpádlo tak mu to na začátky bude stačit až až,
no a kdy bych to řešil já tak bych si koupil rexe s řemínkem a s pádlama

no ja jsem nemyslel že by rex byl špatná volba at řemen nebo jaká koliv sestava ja ho mnel od prvních z řemenem a plastové domečky . postupem jak jsem se vyvýjel v lítání tak přicházel tuning , a to už radeji nechci počítat, ve verzi jak jsem ho prodal byl moc dobrý vrtulník proto to váhání TREX a SNIPR, Právě že tam padla ta úvaha o SNIPRU tak jsem reagoval. Na Snipru je sice pořízení víc peněz a rána je nepatrně dražsí ale tam není co tuningovat. Jediný tuning na který jsem přišel je koupit si LA700 a to jsem i i udelal. Taky jsem váhal mezi TREX 600 pro a Fusiuon Otrage , trex byl jednoznačne nejlepší cena ale jak jsem ho spočetl co bych tam chtěl , tak už jsem byl na ceně Fusion. Každopádně koupí Trex 500 neudelá zasadní chybu pokud to nebude nejaký hybrid z hk. Já mám ješte trex 450pro a ten z domu snad nikdy nepujde, je to nejoblíbenejši a nejlétanější vrtas, cena dílů je nízká letový projev i z těma nedostatky co má velmi dobrý. Přeji štastné rozhodování , vždy je to pro kupujícího těžké :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od OPR »

prochel píše: ..... no a kdy bych to řešil já tak bych si koupil rexe s řemínkem a s pádlama

Souhlas. Řemínek na začátek je daleko lepší a dost citelně může peněžence ulevit. Pak až se naučí takovým stilem, že bude na cm přesně přistávat a usoudí, že je řemínek nějakým způsobem nevyhovující, může to přehodit.
peko.cz

#245 Příspěvek od peko.cz »

Lítám cca 2,5 roku Trex500 s řemenem a myslím, že to na "funkci rostlináře" nemá vůbec žádný vliv. Naopak, jak zde mnohokrát zaznělo, jsou levnější opravy ... Řemen jsem měnil myslím 2x, vždy po horší havárce se natrhl nebo úplně přetrhl o zlomenou trubku s ostrými hranami.

Ale co je důležitější, včera jsem nasadil TorsionBlades Solid 425 FBL "B", dnes jsem odlítal 6 baterek a je to mazec. Jsou lehoučké, snad o 20g lehčí než Edge a helina je s nimi taková obratnější, při stejném nastavení +/- 12st. Pořadí mojí preference je: 1. TB Solid, 2. Champion, 3. Edge, 4. Align. Takže tam už Solidy zůstanou. Narozdíl od kardanu x řemenu ten rozdíl poznám i já :lol:

!!! Toto není reklama --- všechen svůj materiál si kupuju za svoje !!!
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
OPR
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od OPR »

Víme, a jsme rádi že jsi spokojený.
Mne sice řemen za letu rupnul ale dodnes si myslím, že to bylo zprsenou údržbou. Ale to už se nedozvím. Rozhodně to pro mne neznamená, že o sezonu přestnu lítat s řemenem. Ne, ne.

PS: Mně váhově vychází pro porovnání TB SOLID s CY Radixy:

CY - 69,8g ( Flybar veze )
TB - 49,3g ( Flybar verze )

:D
gasolin

#247 Příspěvek od gasolin »

Diky vsem za rady...prave jsem se stal majitelem noveho Trex500ESP...ja mam radoooooost :lol:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od OPR »

Ať slouží a dělá radost. :D
gasolin

#249 Příspěvek od gasolin »

Jaké baterky poradíte do začátku pro Trex500ESP z těchto:
2x Turnigy 2200mAh 3S 35C
2x Turnigy 2650mAh 3S 30C
2x ZIPPY Flightmax 2650mAh 3S1P 30C

Baterie budou za 2-3 měsíce nahrazeny Hyperiony 6s. Důvod proč nyní tyto je, že zatím nemám nabíječku se zdrojem na 6s. Plánuji do budoucna koupit kvalitní nabíječku, zdroj a baterie cca za 7-8tis., ty momentálně na nákup nemám. Zato mám na HK cca 100doláču v bonusových bodech, které bych tímto utratil :wink:

Nyní nakoupené baterie budou použity do dalších modelů, takže se doma válet nebudou a zbytečně je tedy nekupuji.
peko.cz

#250 Příspěvek od peko.cz »

gasolin píše:Jaké baterky poradíte do začátku pro Trex500ESP z těchto:

2200 je málo
Zippy nebrat.
Takže Turnigy 2650 30C.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
gasolin

#251 Příspěvek od gasolin »

peko.cz píše:

2200 je málo
Zippy nebrat.
Takže Turnigy 2650 30C.

Díky za rychlou odpověď, přemýšlel jsem stejně, beru Turnigy 2650 30C.
Kenny McCormick

#252 Příspěvek od Kenny McCormick »

V pohon/akumlatory niekto daval svoje skusenosti s baterkami, a pisal to opacne:
Zippy lepsie ako tunigy, ktore sa skor nafuknu /nepisal o nano-tech/.
Podla mna je to aj o stasti na kus a tiez o pouzivani. Nakoniec Zippy je vyrobca jak Turnigy, tak Rhino baterii.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
gasolin

#253 Příspěvek od gasolin »

Kenny McCormick píše:V pohon/akumlatory niekto daval svoje skusenosti s baterkami, a pisal to opacne:
Zippy lepsie ako tunigy, ktore sa skor nafuknu /nepisal o nano-tech/.
Podla mna je to aj o stasti na kus a tiez o pouzivani. Nakoniec Zippy je vyrobca jak Turnigy, tak Rhino baterii.

HK uvadi kvalitu baterek takto od nejlepsich:
1. nano-tech
2. turnigy
3. zippy

Ale ver tomu :D Je to jak pises...od cinana kazdy kus original :D
marunka

#254 Příspěvek od marunka »

Baterie budou za 2-3 měsíce nahrazeny Hyperiony 6s. Důvod proč nyní tyto je, že zatím nemám nabíječku se zdrojem na 6s. Plánuji do budoucna koupit kvalitní nabíječku, zdroj a baterie cca za 7-8tis., ty momentálně na nákup nemám. Zato mám na HK cca 100doláču v bonusových bodech, které bych tímto utratil :wink:

Nyní nakoupené baterie budou použity do dalších modelů, takže se doma válet nebudou a zbytečně je tedy nekupuji.

Odletěl jsem jednu sezónu na 2 ks Turnigy 2650 mAh 6S 40C kupovaných v DE skladě a mohu doporučit. Na visení, přesuny, polohy fakt v pohodě. Takže ty 3S budou taky fajn, akorát si na nich dej blbuvzdorné konektory. Šel jsem do 4 mm s domečkem a teď to budu předělávat na XC60.
Spectrum DX8 | Phoenix 5.0 | Blade mCP X | T-REX 500 ESP | Fokker E.III | FOX 2300
gasolin

#255 Příspěvek od gasolin »

marunka píše:

Odletěl jsem jednu sezónu na 2 ks Turnigy 2650 mAh 6S 40C kupovaných v DE skladě a mohu doporučit. Na visení, přesuny, polohy fakt v pohodě. Takže ty 3S budou taky fajn, akorát si na nich dej blbuvzdorné konektory. Šel jsem do 4 mm s domečkem a teď to budu předělávat na XC60.

:wink: XC60 tam šli hned, včera jsem poprvé "poskočil", tak mě to stálo převody, ale dneska super, fičák strašněj, tak jsem to jen zavisel a šlo se dom...ale je to krááááásnýýý,srdíčko mi bušilo :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“