Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
8exit

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#826 Příspěvek od 8exit »

Prosím o radu: mám klon Colibri - Solo pro V2 a po jednom menším pádu teď musím mít natrimovanou výškovku téměř v zadní pozici, jinak se vrtulník pořád pohybuje směrem dopředu :)

Můžete něco poradit :?: Dík
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
8exit

#827 Příspěvek od 8exit »

Tak zatím nic, po havárii prasklo upevnění rotorových listů tak musím objednat hlavní hřídel, jak se prosím demontuje flybar? - jak vysunout čep, ještě jsem to nedělal, dík :)
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
kolaCZek

#828 Příspěvek od kolaCZek »

Cep vytlacit treba spendlikem. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
keras

#829 Příspěvek od keras »

nejlepší je jak je každej línej si přečíst tenhle thread!!!
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Duffs

#830 Příspěvek od Duffs »

No teraz mam problém ,že nomarlne zapnem vysielač dam baterku do vrtulniku (spravna polarita) a roztoči sa mi zadna vrtulka a ovladač nereaguje. Aj ked je vysielač vypnuty a dam tam baterku tiez sa toci len zadna vrtulka. Ked vrtulku odpojím vrtulník reaguje normalne resp da sa ovladat hlavny rotor a ked tam zapojím zadnu vrtulu tak sa zase akoby trimre vypnu a roztoci sa zase ta zadna vrtulka ale nereaguje to na nič.
Zadnu časť som menil za novu takže je to asi v elektronike
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
keras

#831 Příspěvek od keras »

jestli je tu někdo podobnej kdo to řešil nebo řeší... Po čem jít z kolibříka nebo celkově po jednorotoru 4ch? Miluju menší vrťase. Takže přesně jak psal kolega mcpx nebo solopro 100? Nenadávejte prosím, že to řeším v kolibříkovi stejně to čeká každého :-)
Solo je za 3,5 s pěknou vysílajdou. Ovšem utíká mu prdel a celkové zpracování a tím i výdrž prý nic moc.
Blade je za 4,5, ovšem 4ch vysílajda v rtfku je dost k ničemu :( Takže spíš bnf a dx6i. Chápu, že spektrum mi zůstane ale to už jsme na 6,5 :evil: :evil: :evil:
Ale zase víc vydrží, chová se daleko lépe a na phoenixovi je přímo tenhle typ. JJ je to o penězích...
Co vy na to?
h4Wk

#832 Příspěvek od h4Wk »

Keras: Cau tady na foru jsem se nedavno docetl ze tenhle mesic ma prijit k nam na trh Solo Pro 125, coz je neco mezi 100 a 180 a měl by mit uz klasicka serva a ne ty co jsou v kolibriku a Pro 100...jinak s tim MCPX to je tak no je to fajn vrtas ale podle me preceneny kdyz k tomu potrebujes jeste trosku lepsi vysilacku vyjde to draho...ale kdyz litas vice modelu tak se to zase oplati...
ifin

#833 Příspěvek od ifin »

keras píše:Solo je za 3,5 s pěknou vysílajdou. Ovšem utíká mu prdel a celkové zpracování a tím i výdrž prý nic moc.
Co vy na to?

Kde jsi vzal, že nedrží zadek? Zpracování bude úplně stejné jako kolibřík, jedna fabrika. Osobně si ale myslím, že by to chtělo něco většího, tady u toho ztratíš přehled ani nevíš jak... Takže možná 180tku, ale u HK 450 taky občas hádám, jak je natočenej a to je podstatně větší.

http://www.youtube.com/watch?v=O0qVt2Z4 ... re=related
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
keras

#834 Příspěvek od keras »

kluci díky moc za názory...
Hele o tom ocasu je to tady:
http://rc-trebic.jb-technik.cz/nine-eag ... pro-100-3d

Není to moc dobré podle toho co tam píše...!!!
Ovšem baterky vyjdou oproti mcpx na HK na třetinu!
Nevím jestli čekat na solo pro 125 - o tom se pěje chvála. Nevím ale kolik tady bude 125ka stát... :(
Rozhodně u těhle modelů je paradoxně lepší ss motor protože klade větší odpor a rychlejc se zastaví vrtule. Při karambolu je to neocenitelné!!!
Jo koukal jsem na tu 180ku, nevypadá zle, ale dozadu má kardan což zásadně odmítám! To je peklo...
Buď řemen nebo klasickej motor...
Asi zkusím ten solo pro 100. Je za 3,5 což je dobrá cena. Co na to ostatní?
ifin

#835 Příspěvek od ifin »

keras, ne že by mě to nějak extra trápilo, ale skutečně by bylo lepší jít do většího. Pokud jsi nikdy nelétal s šestikanálovým vrtulníčkem, tak stoprocentně. Nějakou 450tku na kterou uvidíš a budeš mít nějaký čas na rozmyšlenou. U tak malýho hajzlíka, jakýho si hodláš pořídit, budeš mít tak maximálně čas na to říct "A kurva..." :-) Prostě si nemysli, že když zvládáš kolibříka, tak to půjde i s něčím srovnatelně velkým, ale s kolektivním řízením. Vsaď boty, že ne. Tady je postup obrácený, od větších k menším.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
keras

#836 Příspěvek od keras »

no máš pravdu...
Pokukuju po něčem. Ale 450 mi přijde už hodně velká. Rotor tak kolem 400mm by to chtělo.
6ch se učím na phoenixovi. Chce to tréning...
papcz

#837 Příspěvek od papcz »

tak dnes sem vzal colibříka ven,a musím říct že to je fakt nářez,a to foukal mírnej vítr,ale když se člověk naučí lítat po a proti větru tak fakt paráda,,akorát ten stabilizátor škrtá o tu kabinku,na to zkrácení já si netroufám,minulej tejden sem ho praskl a nepovedlo se mi ho ani slepit :?
RosecPav

#838 Příspěvek od RosecPav »

taky sem vzal kolibříka ven, kvuli větru sem vylítl tak 10 metrů vysoko, a aby nespadl k sousedům ke slepicím tak sem musel pustit plyn a když dopadl na zem tak sem zjistil, že sem rozlámal lyžiny od EXTREMU
h4Wk

#839 Příspěvek od h4Wk »

Jo ja ty lyziny tak polamal a to jsem s tim lital jen v pokoji 4x5m a vubec netusim jak se mohlo stat ze praskly ikdyz jsem s tim nijak nesvihnul...klasicke pady max ze 1,5m...
RosecPav

#840 Příspěvek od RosecPav »

j.. no tak já spadl na trávu, ale myslim, že kvuli teplotě to prdlo.. nebylo nejteplejc.. takže materiál byl křehkej
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“