SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
- kulisek751
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Asi všichni řeší vadný regulátory 
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
... no jo regly ... dal jsem tam hned jiný a klid.
Zajímalo by mě spíše, zda někdo dělal nějaké vylepšení, úpravy ... psal jsem o tom na začátku tohoto vlákna.
?
Zajímalo by mě spíše, zda někdo dělal nějaké vylepšení, úpravy ... psal jsem o tom na začátku tohoto vlákna.
?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem udělal jediné-povrchovku (spodek trupu červeně, černé pruhy na spodku křídel) a olepení spodku trupu a náběžek páskou se skelmými vlákny.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope píše:Já jsem udělal jediné-povrchovku (spodek trupu červeně, černé pruhy na spodku křídel) a olepení spodku trupu a náběžek páskou se skelmými vlákny.
čau dodej fotky
- kulisek751
Bohužel jsem se ještě k ničemu nedostal ale mám v plánu vyztužit křídla a trup uklíkem, náběžku potáhnou vliesem, spodek trupu olaminovat a pak nějakou povrchovku.Samozřejmě dát nové bovdeny a silnější motor.
kulisek751 píše:Bohužel jsem se ještě k ničemu nedostal ale mám v plánu vyztužit křídla a trup uklíkem, náběžku potáhnou vliesem, spodek trupu olaminovat a pak nějakou povrchovku.Samozřejmě dát nové bovdeny a silnější motor.
Budeš prodávat ten originál?
- kulisek751
Prodávat motor nemám v plánu, určitě se mi ještě k něčemu hodí...
Docela hezké video. V hrubém náhledu ukazuje i upevnění kamery na horní část trupu a polepení náběžné hrany páskou.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sNjy5i2da6k[/youtube]
Přidávám ještě jedno reklamní od HK (celkem slušné letové záběry a pohledy na jednotlivé díly setu)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pBOf70hhmSU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sNjy5i2da6k[/youtube]
Přidávám ještě jedno reklamní od HK (celkem slušné letové záběry a pohledy na jednotlivé díly setu)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pBOf70hhmSU[/youtube]
Sky Climber RTF, 2.08m
No tak jsem se pokochal a už se těším až se udělá pěkně a já pujdu voprášit toho mého.Zatím se válí na skříni.
kulisek751 píše:Bohužel jsem se ještě k ničemu nedostal ale mám v plánu vyztužit křídla a trup uklíkem, náběžku potáhnou vliesem, spodek trupu olaminovat a pak nějakou povrchovku.Samozřejmě dát nové bovdeny a silnější motor.
To je řeč o Climberovi ? Nějak se mi to tu nechce celé pročítat .... ale - pokud skutečně hodláš takhle upravit Climbera - tak mi nějak uniká smysl těchto úprav (????) Kromě zbytečné práce , zničení materiálu i letadla .
Nejspíš mi ale unikl kontext - tak sorry . pokud je moje poznámka nemístná.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
- kulisek751
BOSS8 píše:kulisek751 píše:Bohužel jsem se ještě k ničemu nedostal ale mám v plánu vyztužit křídla a trup uklíkem, náběžku potáhnou vliesem, spodek trupu olaminovat a pak nějakou povrchovku.Samozřejmě dát nové bovdeny a silnější motor.
To je řeč o Climberovi ? Nějak se mi to tu nechce celé pročítat .... ale - pokud skutečně hodláš takhle upravit Climbera - tak mi nějak uniká smysl těchto úprav (????) Kromě zbytečné práce , zničení materiálu i letadla .
Mě se takováto úprava už celkem osvědčila na Betě a na EG, tak bych to samé chtěl udělat také tady. Už jenom kvůli tomu že to bude začátečnické letadlo pro dceru a takovou úpravou dost zpevním model-povrch. U dřívějších letadel jsem nezpozoroval ani žádné zhoršení letových vlastností.
Naposledy upravil(a) kulisek751 dne sob 03.03.2012 8:25, celkem upraveno 1 x.
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
BOSS8 píše:kulisek751 píše:Bohužel jsem se ještě k ničemu nedostal ale mám v plánu vyztužit křídla a trup uklíkem, náběžku potáhnou vliesem, spodek trupu olaminovat a pak nějakou povrchovku.Samozřejmě dát nové bovdeny a silnější motor.
kulisek751 píše:Mě se takováto úprava už celkem osvědčila na Betě a na ES, tak bych to samé chtěl udělat také tady. Už jenom kvůli tomu že to bude začátečnické letadlo pro dceru a takovou úpravou dost zpevním model-povrch. U dřívějších letadel jsem nezpozoroval ani žádné zhoršení letových vlastností.
Souhlas skoro se vším co psal Kulisek751:
[] vyztužit křídla - tam problém až tak nevidím - dodaná uhlíková trubka stačí.
[] vyztužit trup uhlíkem - to určitě. ale konec, tam je trup tak "měkký", že se při plném plynu třepotají VOP i SOP tak, že z toho může být flutter natotata.
[] náběžku potáhnout vliesem - taky souhlas, skleněná páska se sice zdá na první pohled ok, ale za chvíli se začne odlepovat a navíc nevypadá moc dobře - navíc se páska lepí na náběžku, kde je hladkost profilu nejdůležitější - jakékoliv "varhánky" či "vlnky" proudění neprospívají, zhoršují odpor atd.
[] spodek trupu olaminovat - páska by stačila, ale laminace je lepší - opět moje zkušenost z jiných modelů ... olaminovat, vybrousit a stříknout - výsledek super pevný povrch odolný proti otěru o zem. a taky to přežije nějakou tu "čumákovku".
[] nové bovdeny - naprostý souhlas. Přidám: a nové vidličky. Tak jak to dodal výrobce je vůle na VOP a SOP jak hrom ... a to je špatné. Navíc je vůle na křidélkách až 3mm - to je neakceptovatelné, nelze pořádně vytrimovat (nahradit uhlíkovými táhly s kulovými čepy).
[] a silnější motor - no to už je tunning. Někomu stačí dodaný motor k tomu, aby model vytáhl nahoru a klouzal. Nekdo holt potřebuje "hotlinera"
BOSS8 píše: "tak mi nějak uniká smysl těchto úprav (????) Kromě zbytečné práce , zničení materiálu i letadla".
Nemyslím, že uvedené opravy a vylepšení jsou zbytečné a že se model zničí. Naopak. Létat s vůlemi na řídících plochách a ohebným trupem je docela riziko - tedy až se pustíte do krkolomějších obratů a náročnějších prvků pilotáže, kde se tuhost trupu a přesnost ovládání projeví. Ale je to můj názor a ten se může od ostatních lišit. Je třeba si všechno zažít sám na vlastní kůži a pak se uvedené úpravy rozhodně lépe přijímají/zdůvodňují
Hmmm , asi jsem jinej
Za svou modelářskou kariéru jsem odlétal určitě dostatek stavebnic, na to abych věděl , že ....... pokud výrobce neudělal přímo a evidentně nějakou konstrukční chybu, lze model provozovat tak jak je. Samozřejmě s vědomím že model je spotřební materiál - tedy nevydrží věčně.
Odůvodnění výše uvedených úprav stejně nechápu - tak i tak se model dříve nebo později omačká během přepravy, po průletu roštím bude orvanej jak bulharská šlapka a pod. Při nějaký slušný ráně je jakákoliv laminace stejně k hov... , když už nepraskne sama o sobě , praskne to hned na jejím konci " zákon o zachování energie funguje ".
Úprava náběžky (?) je jen otázka času , než se do náběžky cosi zasekne - žádná úprava tady nepomůže, když už se to stane , je rozhodně příjemnější opravovat holé EPP , než když před opravou musím řešit jak z křídla odpreparovat mojí " skvělou vrstvu zlepšujícího materiálu "
Uhlíková táhla s kulovými čepy - na EPP ? - Fantazii se meze nekladou
Úpravy a zpevnění pro zlepšení letových vlastností , ... proč ? Pokud vám nevyhovuje letová obálka EPP větroně - proč ho máte ? Za podobnou cenu bych se poohlédl na modelbazaru po olétaném kompozitu , bude sice stařičký a ošklivý ,ale bude to kompozit s vysokou tuhostí komponentů a letovými vlastnostmi které kompozitu náleží - Olaminovaný a vyztužený EPPák bude vždycky lítat jako EPPák . (jen jeho opravy budou maličko komplikovanější
)
Na závěr : klidně si se svým modelem dělejte co chcete ( i ty úpravy jsou svým způsobem učení
)
Jednoho dne přijdete sami na souvztažnost "pevnosti a pružnosti "
O Climberovi si myslím že je prostě tak dobrý letec , že by spíše zasloužili úpravu někteří jeho piloti

Neberte si to nikdo osobně, nechci tu nikoho urazit , jen se snažím předat nějakou tu vlastní zkušenost, třeba to někomu bude užitečné.
Odůvodnění výše uvedených úprav stejně nechápu - tak i tak se model dříve nebo později omačká během přepravy, po průletu roštím bude orvanej jak bulharská šlapka a pod. Při nějaký slušný ráně je jakákoliv laminace stejně k hov... , když už nepraskne sama o sobě , praskne to hned na jejím konci " zákon o zachování energie funguje ".
Úprava náběžky (?) je jen otázka času , než se do náběžky cosi zasekne - žádná úprava tady nepomůže, když už se to stane , je rozhodně příjemnější opravovat holé EPP , než když před opravou musím řešit jak z křídla odpreparovat mojí " skvělou vrstvu zlepšujícího materiálu "
Uhlíková táhla s kulovými čepy - na EPP ? - Fantazii se meze nekladou
Úpravy a zpevnění pro zlepšení letových vlastností , ... proč ? Pokud vám nevyhovuje letová obálka EPP větroně - proč ho máte ? Za podobnou cenu bych se poohlédl na modelbazaru po olétaném kompozitu , bude sice stařičký a ošklivý ,ale bude to kompozit s vysokou tuhostí komponentů a letovými vlastnostmi které kompozitu náleží - Olaminovaný a vyztužený EPPák bude vždycky lítat jako EPPák . (jen jeho opravy budou maličko komplikovanější
Na závěr : klidně si se svým modelem dělejte co chcete ( i ty úpravy jsou svým způsobem učení
Jednoho dne přijdete sami na souvztažnost "pevnosti a pružnosti "
Neberte si to nikdo osobně, nechci tu nikoho urazit , jen se snažím předat nějakou tu vlastní zkušenost, třeba to někomu bude užitečné.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Já byl Climbera dneska zalítat - paráda ! Teda paráda to byla, když řídil RiMr, já se pak tak trochu potácel vzduchem a rychle jsem šel na přistání
- přeci jen, první model s křidélky. Ale zítra má být ještě menší vítr, než dnes, takže půjdu znovu.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- petr64
- Kontaktovat uživatele:
No, pochopil jsem, že dle BOSSe8 nemá cenu na koupeném modelu něco "dotáhnout/vylepšit". Když je to jednou EPP, tak se s modelem lítá, jak ho výrobce dodal a to stačí. Sice nevím co je souvztažnost "pevnosti a pružnosti", ale selský rozum mi říká, že s vůlemi na řídících plochách 3mm a jejich třepáním ve větru to není v pořádku.
Finální povzbuzení typu "že by spíše zasloužili úpravu někteří jeho piloti" následovaný ironickými smajlíky - no to už jasně hovoří o tom, jaký byl smysl celého příspěvku: "Pánové, až se naučíte lítat, tak si pak můžeme povídat".
Nováčky tento přístup úžasně motivuje ...
Finální povzbuzení typu "že by spíše zasloužili úpravu někteří jeho piloti" následovaný ironickými smajlíky - no to už jasně hovoří o tom, jaký byl smysl celého příspěvku: "Pánové, až se naučíte lítat, tak si pak můžeme povídat".
Nováčky tento přístup úžasně motivuje ...