Bellanca od Va-models

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

Re: Bellanca od Va-models

#16 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

dík, to se někdy rád ozvu :-)
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Jardátor píše:
Luboš ZLÍN píše:Co by jste řekli na toto osazení Bellanky?
/nic doposud nemám a budu začínat od bodu "0"

baterka: G3 RAY Li-Pol 2200mAh/11,1 26/50C Air pack
motor: RAY C3530/14 outrunner brushless motor
regulátor: FOXY R-35B střídavý regulátor 35A air/heli
rádio: OPTIC 6 SPORT 2,4GHt (mode 1)
přijímač: Optima 7 / minima 6
nabíječka: Equilibrium 3.0 nabíječ (12V/230V)
serva: Hitec HS-55, Hitec HS-81

Celé je to u mě ještě o tom, že se rozhoduji mezi Bellancou a motorovým větroněm typu RTF: Sky Climber, Radian Pro, Gama 2100, Beta 1400 ... - líbí se mi totiž plachtění s možností vystoupání na motor. Nicméně Bellanca také prý obstojně zaplachtí a navíc je to průprava na další motorové akrobatické létání.

Tož, tolik můj příspěvek do diskuse.

S výběremti neporadím,sám hltám všechny rady,éro už jsem koupil osazené.Dokupoval jsem jen baterie/taky Ray G3/a úplně stejnou nabíječku.Kup Bellancu,asi bydlíme kousek od sebe,až ji budeš mít,přijedu ti ji omrknout a třeba ji koupím taky.Mám přislíbenou pomoc zkušenějšího kolegy,tak by nás mohl vzít do učení oba,ať se nerozčiluje jenom nade mnou.A poku mi dáš svůj email,přepošlu ti svoji konverzaci přímo s výrobcem,kde mám uvedeno vhodné osazení,srovnání s fun cubem atd.

dík, poslal jsem SZ
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

děkuji, toho na jaře rád využiju. :-)
Anthlon

#19 Příspěvek od Anthlon »

Zdravím, plánuju pro kamaráda taky bellancu na takové to první rozbíjení, bude to k Dx6i a simu Phoenix, tak v téhle kombinaci doufám že se mi ho společnými silami povede dostat do vzduchu, zezačátku určitě kabel, a pak nějaké to zkušenostní flákání o zem, ale to tady nechci řešit.
(počítám výbavu jako tady výše, maximálněnějaké lacné alternativy z HK které myslím na poprvé vyžijou)
Mám dotazy k bellance :
- čím to nejlépe lepit?
- lze vyztužit křídla uhl.pásnicemi?, popř-doporučuje se?
- nějaké další triky jak ji udělat začátečníku-vzdornou a nezničitelnější?
děkuju.
Spektrum Dx6i, Eflite Blade mSR,Esky Belt CPV2,Phoenix sim, MiniTitan E325, Zoom4U, MaxiSwift NF
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Anthlon píše:Zdravím, plánuju pro kamaráda taky bellancu na takové to první rozbíjení, bude to k Dx6i a simu Phoenix, tak v téhle kombinaci doufám že se mi ho společnými silami povede dostat do vzduchu, zezačátku určitě kabel, a pak nějaké to zkušenostní flákání o zem, ale to tady nechci řešit.
(počítám výbavu jako tady výše, maximálněnějaké lacné alternativy z HK které myslím na poprvé vyžijou)
Mám dotazy k bellance :
- čím to nejlépe lepit?
- lze vyztužit křídla uhl.pásnicemi?, popř-doporučuje se?
- nějaké další triky jak ji udělat začátečníku-vzdornou a nezničitelnější?
děkuju.

DOPORUČUJI ČERPAT PŘÍMO Z INFORMACÍ OD VÝROBCE:
http://www.va-models.com/eshop1/super-d ... -3603.html
... na této stránce dole je i odkaz na podrobný video manuál

Výztuha uhlíkem je možná, nicméně z pohledu funkčnosti zbytečná.
Vzletu, letu ZDAR :-)
Anthlon

#21 Příspěvek od Anthlon »

Luboš ZLÍN píše:
Anthlon píše:Zdravím, plánuju pro kamaráda ..
děkuju.

DOPORUČUJI ČERPAT PŘÍMO Z INFORMACÍ OD VÝROBCE:
http://www.va-models.com/eshop1/super-d ... -3603.html
... na této stránce dole je i odkaz na podrobný video manuál
Výztuha uhlíkem je možná, nicméně z pohledu funkčnosti zbytečná.
Vzletu, letu ZDAR :-)

už jsem to našel dole tak s CA si rozumím tak asi tak, materiál bude asi hodně podobný, né-li stejný jako maxiswift?? ty pásnice proto aby to vydrželo trošku víc otloukání, ty první kapky to dostane asi řádně, nicméně se s tím počítá takže nejde ani tak o prevenci škod jako o prodloužení životnosti, jinak děkuju za info.
Spektrum Dx6i, Eflite Blade mSR,Esky Belt CPV2,Phoenix sim, MiniTitan E325, Zoom4U, MaxiSwift NF
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od juraj.jurej »

Mal som ju super aero. Dorobil som jej klapky, ale nepotrebuje ich. Treba jej hneď vystužiť krídlo, ja som tam vlepil smrekový nosník. tie origo drôty sú slabé 2x my zatlieskala krídlami. osadil som ju motor turnigy Park 480 1320kv, aku 3S 2650 mah , servá: 4x 9g HXT 900, 2x HXT D-MG 16, REG. TURNIGY PLUSH 40A Bec 3A, vrtula 10x5
Letí kolmo hore!!! Motor studený.
FrSky Tandem X20
Anthlon

#23 Příspěvek od Anthlon »

dotaz k servům, vidím že používáte dva druhy, takže obecně které (rychlejší nebo silnější..)se hodí na co? nebo je to jedno a můžu mít 4 stejné (míněno všechny slabší, atd..).
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od juraj.jurej »

smerovka a výškovka tie kovové D mg 16 http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 18_8g.html
na krídilka niaké 9g
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
smerovka je spojená s ostruhou obyčajné prevody by to dlho nevydržali, tie D MG-16 sú super.
FrSky Tandem X20
Paul

#25 Příspěvek od Paul »

zdravím, právě jsem se vrátil z prvního "letu" Bellancy. Nejdřív jsem jen tak poskakoval po dráze (staré nepoužívané zemědělské letiště) a pak ji zvedl a pokoušel udělat kolečko a lehce ji položit do obilí, ale pak jsem si řekl že bych mohl přistát zpět na dráze a tím to skončilo, propadla se mi po křídle a koncem křídla sekla o asfalt. Křídlo povolilo v původním spoji v půlce a pak je prasklina na trupu, vše půjde opravit. Příště už ji výtahu do výšky a pak hezky do obilí.

Jen si nejsem jistý jaké lepidlo použít, na trup použiji sekunďák, ale to křídlo asi jak při sestavení Styrolep.
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#26 Příspěvek od rampa_mckvak »

Mě se osvědčilo styrolep a prokapat vteřiňákem.
Co neubrzdíš neukecáš.
Paul

#27 Příspěvek od Paul »

Styrolep jsem použil, po tom co jsem si přečetl hodnocení sek. lepidla od Pelikána co mám doma. Dnes jsem zkoušel letět a bylo to o hodně lepší. Musím potvrdit že Bellanca od VA models je hodně poslušná a jak krásně přistává, když ji tedy nezfoukne vítr jak mě dnes, ale škody jsou minimální jen povolil spoj na trupu co jsem lepil posledně. Tak jej zevnitř nějak zpevním a mohl by být klid.
Přílohy
prasklina na trupu
prasklina na trupu
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“