Někde jsem tu narazil na otázku prodlevy s vyřízením objednávky z Hobbykingu , viz.
viewtopic.php?t=35731&start=35Je to fakt, že tam vždy k prodlevě dojde, protože přímo ve skladu pracuje zaměstnanec HongKong post, který balík přijme k odeslání, dá mu číslo a uloží do kontejneru podle destinace přijetí. Tím pádem už má Tracing číslo, ale ještě není v pohybu. Kontejner se převeze na letitě, předá k dodání, a pak teprve jde trasovat. (info od Jasona z HK)
U nás jde trasovat, až balík Celní pobočka zaregistruje a předá České poště k dodání (nebo vyzve příjemce k "součinnosti" ).
Většinou je potřeba dobře počítat, např. teď potřebuji 6 ks velkých serv
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... 2_sec.html, než to posílat v jednom balíku, na to určitě vletěli , a vyšlo by mi i s DPH a celním zastoupením asi 541,- Kč. Tak to nechám poslat po jednom servu, a vyjde to na 482,-/ks.A ještě mi zbude místo v balíku na dvoudolarový vteřiňák. Nechám poslat dva balíky, a až to je shipped, objednám další dva, atd. jen ten pošťák, ten mne nemá moc rád, ale už si tykáme.
Pokud se to dělá s rozumem, není s tím problém. Jinak limit pro bezcelní řízení není vždy stejný, pro daný měsíc platí poměr Eur a USD z druhé středy předešlého měsíce podle oficiálního kurzu ČNB. Někdy se to liší až o 1 USD.