Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Posta z honkongu z HC

#1276 Příspěvek od jyrry »

koulinek píše:.... od tej doby co rozšířili sledování aj na doporučené dopisy? ......

no koukam ze mam pekne mezery ve vedomostech... kdy to udelali? Neni to az tak dlouho co jsem se rozciloval, ze doporuceny dopis tam nevidim...
no, i kdyz ty 2 roky to byt muzou ... nejak to leti...
jyrry.webnode.cz
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#1277 Příspěvek od Kissman »

prubeh celniho rizeni mam i u registered ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Drondys

#1278 Příspěvek od Drondys »

Teď to u AirMail Registered funguje a vidím i zpětně staré zásilky z prosince 2011, ale loni i předloni když jsme to mnohokrát opakovaně zkoušel to skutečně nefungovalo a zobrazovala se mi tam vždy i u doručených zásilek jen zpráva, že pro tento druh zásilky Česká pošta informace neposkytuje. Takže se v tomto ohledu skutečně něco muselo změnit.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1279 Příspěvek od koulinek »

Drondys píše:Takže se v tomto ohledu skutečně něco muselo změnit.

Na webu pošty mají právě tohle: "Od 15. 11. 2011 můžete ve zkušebním provozu sledovat i Doporučené zásilky - jejich podání a dodání (zobrazovány jsou zásilky podané po 15. 11. 2011 včetně)."
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
fatman

#1280 Příspěvek od fatman »

Takže : odesílání přes Swiss post je vždy, když tam jsou li-polky, z bezpečnostních důvodů ( 11.září) to jinak nedodávají, ale zase ze Swissu to málokdy jde přes celní poštu, většinou mi to přide " Bez CLA",
To trasování funguje fakt dobře, podle čísla z HK nebo Dealu , ale až když se to objeví v záznamech naší pošty. Než to dali veřejně, tak mi to známá sledovala v interní stránce Č. Pošty, a fungovalo to taky, ale normálně se tyto informace neposkytovaly.Asi se báli,že jim to zahltí server.

Do doby, než se dostane zásilka k nám, se zobrazuje :

Informace o zásilce RT122......88HK:
Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje.

Jak to přijede k nám, objeví se :

Informace o zásilce RA4.......344CN:

Zásilka podána.
Zásilka připravována na dodací poště 736 01 - Havířov 1 k doručení.
Zásilka doručována dne 01.02.2012 poštou 736 01 - Havířov 1.
Zásilka dodána dne 01.02.2012 poštou 736 01 - Havířov 1.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1281 Příspěvek od JirkaA »

fatman píše:z bezpečnostních důvodů ( 11.září) to jinak nedodávají,

Hoši, nehledejte za vším teroristy, kde jsi přišel na souvislost s 11. září?? Čínská pošta začala prudit s leteckou přepravou lipolek tak rok, možná dva zpátky, od té doby chodily zásilky s lipolkama přes Singapurskou pobočku Swisspost.
OK2WY
fatman

#1282 Příspěvek od fatman »

Necucám si nic z prstu, ani nedělám chytrého. Je to přímá odpověď Byrona, product managera HK, pokud máš Eliteclub member, není problém se ho přímo zeptat. Jde o celosvětové zpřísnění bezpečnostních opatření , HongkongPost omezila přepravu těchto baterií, proto byla uzavřena smlouva se Swisspost. Přes ChinaPost věci z HK nechodí.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1283 Příspěvek od kratas »

No ja ti nevim, ale vsechny obstrukce zacay pred olympiadou. Jinak jestli to bylo kvuli 11. zari, to meli spoustu let zpozdeni, nez jim to doslo.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
fatman

#1284 Příspěvek od fatman »

Ono jim asi došlo, že na té olympiadě by mohl být nějaký průser, a tak si asi vzali to USA jako důvod k obstrukcím.
Jinak spousta zpřísnění režimů na letištích se dělá až v posledních letech, když zjistili , že to fakt není žádná sranda.
A ještě k Olympiádě, slyšel jsem, že díky ní vznikla elektronická cigareta, aby Číňani mohlo kouřit v halách.
Takže de facto, nebýt Olympiáda v Číně, nepřestal bych kouřit (teda apoň ty klasické ).
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#1285 Příspěvek od Kissman »

swisspost tracking funguje ok (registered air mail) ;) vcera prijato z HK, dnes odeslano do EU...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
fatman

#1286 Příspěvek od fatman »

Někde jsem tu narazil na otázku prodlevy s vyřízením objednávky z Hobbykingu , viz. viewtopic.php?t=35731&start=35
Je to fakt, že tam vždy k prodlevě dojde, protože přímo ve skladu pracuje zaměstnanec HongKong post, který balík přijme k odeslání, dá mu číslo a uloží do kontejneru podle destinace přijetí. Tím pádem už má Tracing číslo, ale ještě není v pohybu. Kontejner se převeze na letitě, předá k dodání, a pak teprve jde trasovat. (info od Jasona z HK)
U nás jde trasovat, až balík Celní pobočka zaregistruje a předá České poště k dodání (nebo vyzve příjemce k "součinnosti" ).
Většinou je potřeba dobře počítat, např. teď potřebuji 6 ks velkých serv http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... 2_sec.html, než to posílat v jednom balíku, na to určitě vletěli , a vyšlo by mi i s DPH a celním zastoupením asi 541,- Kč. Tak to nechám poslat po jednom servu, a vyjde to na 482,-/ks.A ještě mi zbude místo v balíku na dvoudolarový vteřiňák. Nechám poslat dva balíky, a až to je shipped, objednám další dva, atd. jen ten pošťák, ten mne nemá moc rád, ale už si tykáme.
Pokud se to dělá s rozumem, není s tím problém. Jinak limit pro bezcelní řízení není vždy stejný, pro daný měsíc platí poměr Eur a USD z druhé středy předešlého měsíce podle oficiálního kurzu ČNB. Někdy se to liší až o 1 USD.
Drondys

#1287 Příspěvek od Drondys »

I když je zásilka pod limitem DPH tak se může stát, že si Česká pošta vyžádá dokumenty k zásilce a i když podle nich bude zásilka propuštěna bez DPH a bez CLA tak stejně může Česká pošta účtovat výpalné 96 Kč a také to v řadě případů i dělá.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1288 Příspěvek od jyrry »

fatman píše:.... jen ten pošťák, ten mne nemá moc rád, ......

delam to prakticky stejne (teda krome falsovani ceny...) a postacky na poste uz mne vsechny znaji a od dveri vi, pro co jdu, jednou mi balicek vydaly i pri jejich poledni pauze

Ted u nas (nevim jak jinde) zavedli zuper feature - Rakovnicka posta II ma do peti, ridici maji ted posunutou rozvazkovou dobu a tak kdyz najdu v kasliku listek, ze tam mam balicek, uz si ho nemuzu vyzvednout ten samy den, ale az den nasledujici. V patek je to velmi mile, neb v sobotu maji zavreno.... BRAVO, Ceska Posta ....
jyrry.webnode.cz
fatman

#1289 Příspěvek od fatman »

stejně může Česká pošta účtovat výpalné 96 Kč a také to v řadě případů i dělá.

Jo, to je fakt, je potřeba to dělat, jak jsem psal, v rozumné míře.

Jinak s balíky to řeším tak, že jedna hodná sousedka má vyřízenou plnou moc k přebírání mé pošty. Čas od času jí koupím kafe, a mám to spolehlivě doma, nemusím jezdit na poštu.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#1290 Příspěvek od kratas »

No u nás to pro změnu funguje tak, že se pokoušejí doručit balíček. Když se jim to nepovede, tak lístek přinesou až druhý den. Takže v pátek mi doručovali motor mvvs, v pondělí ráno si pro něj zajdu a v pondělí odpoledne mi pošťačka přinese lístek, že si mám motor vyzvednou na poště ;). Mají to prostě vymakaný.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“