Graupner mc 32
Re: Graupner mc 32
Záměrně píši o servech, resp výstupech RX. Co vím, tak Graupner to řeší funkcemi a těm přiřazuje čísla výstupních kanálů, u Futaby to je řešené servy, resp výstupy. Proto jsem se ptal, jestli něcoo takového MC32 umí či umět bude a kdy.
TomasC píše:Nespletou se zde dva pojmy SERVA a FUNKCE ???
Někdy je vztah FUNKCE : SERVO 1:1, ale také někdy 1:4
Z tohoto pohledu jsou průběhy nastavitelné pro funkce. Neutrály a koncové polohy pak i pro každé servo zvlášť.
A jakým způsobem se přiřazují výstupy (serva) k funkcím?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ptáš se na MC-32 nebo obecně?? nebo futabově??
Pokud na MC-32, to zde prosím napiš,
pokud obecně, tak to záleží na konkrétním vysílači,
pokud futabově, tak polož otázku ve SPRÁVNÉM vláknu, tohle je o Graupner MC-32.
Díky.
Pokud na MC-32, to zde prosím napiš,
pokud obecně, tak to záleží na konkrétním vysílači,
pokud futabově, tak polož otázku ve SPRÁVNÉM vláknu, tohle je o Graupner MC-32.
Díky.
Ptal jsem se obecně, tj. zajímá mě i rozdíl mezi MC32 a FX30, jak to kdo řeší.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mohu to teď vyzkoušet na JETI DC16.
Modré je plně osazené letadlo: 4křidélka, 4 klapky, 4motory, dvě SOP a dvě VOP = 16kanál
Zelená je přiřazení serv tak, jak to přiřadí SW vysílače
Červená je přiřazení serv, tak jak jsem si to upravil, aby to šlo udělat na dva 6kanálové přijímače do jednotlivých polovin křídel a jeden 4kanál do ocasu.
Je to jen příklad, nechci zaplevelovat vlákno. Další dotazy k DC-16 v jejím vlákně.
Modré je plně osazené letadlo: 4křidélka, 4 klapky, 4motory, dvě SOP a dvě VOP = 16kanál
Zelená je přiřazení serv tak, jak to přiřadí SW vysílače
Červená je přiřazení serv, tak jak jsem si to upravil, aby to šlo udělat na dva 6kanálové přijímače do jednotlivých polovin křídel a jeden 4kanál do ocasu.
Je to jen příklad, nechci zaplevelovat vlákno. Další dotazy k DC-16 v jejím vlákně.
To mi ovšem fakt moc nepomohlo. Ptal sem se na Futabu a Graupnera. Ale jako reklama dobré.
creagel píše:Jj,nahravani vlastnich hlasek Graupner potvrdil i mne emailem. Ale nebavilo me cekat (a navic to byl vyzva) a uz si je dokazu nahraz svepomoci tedJen to radio neni
Je fakt, ze graupner se s podporou dost snazi.Pokud je problem, resi i o vikendu a upravy sw jsou hodne rychle - nehlede na ty rady. Na obecne dotazy odpovidaji nasledujici den (to se u Jeti rozhodne rict neda). Ale snad to po realnem zvedeni na trh zlepsi (pevne v to verim).
Musím s tebou souhlasit funguje to lépe než u Jeti!!!
Daji se v CR sehnat 2 a 3 polohove prepinace do kniplu? Koukal jsem na stranky Kostky a tam je nemuzu najit
Zajimala by me cena v CZK. Lindinger jsem je nasel, ale v CR ne 
Pelikan je má,nemusí byt vyobrazené na stránkách zkus jim zavolat.
Kamca píše:Pelikan je má,nemusí byt vyobrazené na stránkách zkus jim zavolat.
Jj, pelikan je ma, ale jeho cena mi pripada krapet ujeta a neberu ji jako vypovidajici
nikdo nemá ty originály za lepší než originální ceny, ty nové se projeví asi až se vyprodají zásoby. platí asi i o lindingerovi
Tak jsem objednal MC-32 vcetne prepinacu v kniplech (2 a 3 polohove) primo od Graupnera. Resil jsem s nima par veci a musim rict ze radost s nima komunikovat. Sobota, nedele, 22h vecer a v pohode odpovidali na maily
Kdyz pujde vse dobre a banka nepodela transfer, do vikendu snad bude doma.
Jinak mam hotovy program na vytvoreni vlastnich zvukovych hlasek do radia. Umi primo v aplikaci zvuky nahravat, pouzivat jiz nahrane zvuky (MP3, WAV, VOX), umi exportovat original zvuky z VDF souboru. Nove vygenerovany VDF soubor lze nahrat do radia bud pres PC Studio, nebo nahranim na SD kartu. Vse odzkouseno primo lidma z Graupnera, takze se nemusite bat umrtveni radia
Poprosil jsem TomaseC, aby sem aplikaci uploadnul, protoze ja nemuzu nahrat vetsi nez 1MB (program ma neco kolem 1,3MB). Pripominky uvitam
Edit TomasC: A soubor naleznete zde: www.rcmania.cz/ruzne/vdf_maker.zip
Jinak mam hotovy program na vytvoreni vlastnich zvukovych hlasek do radia. Umi primo v aplikaci zvuky nahravat, pouzivat jiz nahrane zvuky (MP3, WAV, VOX), umi exportovat original zvuky z VDF souboru. Nove vygenerovany VDF soubor lze nahrat do radia bud pres PC Studio, nebo nahranim na SD kartu. Vse odzkouseno primo lidma z Graupnera, takze se nemusite bat umrtveni radia
Poprosil jsem TomaseC, aby sem aplikaci uploadnul, protoze ja nemuzu nahrat vetsi nez 1MB (program ma neco kolem 1,3MB). Pripominky uvitam
Edit TomasC: A soubor naleznete zde: www.rcmania.cz/ruzne/vdf_maker.zip
To zni bajecne. Mam v tom ale trochu hokej. Muzes mi osvetlit jestli ty hlasky se daji nahrat jen do novych radii, nebo to jde i do stareho radia s Hott tx modulem?
koko píše:To zni bajecne. Mam v tom ale trochu hokej. Muzes mi osvetlit jestli ty hlasky se daji nahrat jen do novych radii, nebo to jde i do stareho radia s Hott tx modulem?
Jdou nahrat do radii, ktere hlasovy vystup maji. Jelikoz vysilaci Hott modul ma tusim jen pipani varia a stavu prijimace, tak tam to nepujde (SD karta je pouzivana pouze na zaznam telemetrie). Ono to ma i svou logiku - kde by se nastavovalo co a jak casto chces hlasit.