Otázka, na kterou neznám odpověď

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
milost
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázka, na kterou neznám odpověď

#151 Příspěvek od milost »

Karas píše:Jenomže, když model rozbiju, tak kam se ztratí veškerá dodaná energie?

Mně teda vždycky polije strašný horko, takže tipuju přeměnu na tepelnou energii...
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
horpak

#152 Příspěvek od horpak »

milost píše:
Karas píše:Jenomže, když model rozbiju, tak kam se ztratí veškerá dodaná energie?

Mně teda vždycky polije strašný horko, takže tipuju přeměnu na tepelnou energii...

ve skutečnosti se přemění na energii potřebnou k deformaci a rozdělení dílů... :)
JosefSvejk

#153 Příspěvek od JosefSvejk »

milost píše:

Já mám zase vždycky strach, že se ta energie ve mně změní ve hmotu a ta ze mě vypadne. :o
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Karas »

Koukám, že každý dokáže onu "energii" využít jinak. Mě se občas stane, že dojde k termojaderné fůzy, slučuje se balza a hlína za vzniku akustického vlnění a horka, které mě poleje. :wink:
Diskobarel

#155 Příspěvek od Diskobarel »

Mě by zajimalo co řekl pilot Jardove tchýni po letu :D není tady náhodou ten pilot? :D.
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
miroop

#156 Příspěvek od miroop »

Mňa zase trápilo ako môže byť zároveň viac aj menej až kym som si neprečítal toto: Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra.
Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým
menej je syra.
Ale to už je na mňa moc. :0)
zdekar

#157 Příspěvek od zdekar »

miroop píše:Mňa zase trápilo ako môže byť zároveň viac aj menej až kym som si neprečítal toto: Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra.
Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým
menej je syra.
Ale to už je na mňa moc. :0)

No a když budeš mít nekonečně velký sýr, tak nebudeš mít žádnej :D

Karas píše:

Myslel jsem si to. No tak záhada vysvětlena. Ovšem někdo to dokáže i skrze sklenici. :wink:
Mě se to teda nepodařilo.

Mě se to skrz sklenici podařilo na půl otáčky. Jsou i videa, kde se to pod sklenicí točí stále, přičemž ten člověk má ruce docela daleko. Tak a teď to vyvraťte, že je to nesmysl :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od shrubber »

Můj názor je, že půl otočky ve sklenici ještě může být vyrovnání nějaké nestability systému. Třeba to na té jehle nebylo úplně vycentrované a po pár minutách se to sesmeklo, nebo došlo k neznatelnému otřesu stolu, nebo se ta sklenice nerovnoměrně zahřála od přiložené ruky a nějak se v ní utrhla termika. Setrvalé otáčení ve sklenici bude pravděpodobně podvod pomocí magnetu, neviditelného vlákna nebo jiného banálního triku.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
BUBI

#159 Příspěvek od BUBI »

Dávno tu nepadla žiadna otázka. Takže: Keď som mal asi 5 rokov, dal som mame takúto: Mami, keby si sa nebola vydala za nášho ocina ale za iného a bol by som sa narodil, bol by som to ja, alebo niekto iný? Jej odpoveď si nepamätám. Čo by ste odpovedali decku vy???
Jano Bubeník
horpak

#160 Příspěvek od horpak »

nebyl :D, kdo jsme určuje naše dna a z cca poloviny ji máme z otce....
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Zwobot »

Jak bych tomu dítěti odpověděl? To je těžké říct.
Ale asi bych mu řekl: Neptej se tak hloupě a pojď si raději zalítat :D
BUBI

#162 Příspěvek od BUBI »

horpak píše:nebyl :D, kdo jsme určuje naše dna a z cca poloviny ji máme z otce....

To je jasné. Ale mal som na mysli skôr vedomie vlastnej identity. A to je asi zložitejší problém než DNA.
Jano Bubeník
zdekar

#163 Příspěvek od zdekar »

horpak píše:nebyl :D, kdo jsme určuje naše dna a z cca poloviny ji máme z otce....

Fyzicky bys vypadal jinak, ale jde o to, jestli bys v tom těle byl pořád ty nebo někdo jiný (tedy jiná duše - za předpokladu její existence, možnosti reinkarnace a dalších záležitostí).

Pokud bys cestoval v čase zpět, aby jsi matku svedl na jinou cestu (pozor, aby ses nestal sám sobě otcem :) ), tak... no stejně bys nic nezjistil. Jelikož bys (jako tvá duše) již v té minulosti existoval, tak by ses nemohl zjevit i jako dítě (pokud neberem jako možnost klonování duší) :)

Takže bys potřeboval někoho, kdo by tu změnu minulosti provedl za tebe a pak porovnal spirituální DNA obouch tvých existencí. Problémem je, že obě ty existence by nebyly součástí stejné dimenze, ale jedna by byla v paralelní. Pak je otázka jestli je něco takového vůbec porovnatelné.

Takže odpověď matky:"To víš že jo, jen bys vypadal jinak".
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Drondys

#164 Příspěvek od Drondys »

BUBI píše:
horpak píše:nebyl :D, kdo jsme určuje naše dna a z cca poloviny ji máme z otce...

To je jasné. Ale mal som na mysli skôr vedomie vlastnej identity. A to je asi zložitejší problém než DNA.

Uvědomění si identity je uvědomění si sebe sama. Tuto schopnost mají i jiní lidé. Takže by si uvědomoval svoji identitu, ale byla by to identita zcela jiné osobnosti. Tudíž by to nebyl ten jedinec, který se na to ptá, ale jiná unikátní osobnost nejen vzhledem, ale i myslí tedy i s jinou osobní identitou tj. byl by to v takovém případě už někdo jiný.
BUBI

#165 Příspěvek od BUBI »

Odpoveď matky: Bol by si to ty, ale vypadal by si inak, sa mi pozdáva. Keď prijmeme reinkarnáciu ako pracovnú hypotézu, tak to sedí. Ale problém. Ak by som mal možnosť si vybrať do akej rodiny sa narodím v ďalšom živote, a mama by sa vydala za niekoho ' iného" tak by som si možno vybral úplne inú rodinu. A som v pr...rozpakoch.
Jano Bubeník
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“