hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
Re: hitec aurora vs. graupner mx-16 hott vs. futaba t8 fg
ahoj
Ještě jsem narazil na soupravu JR Propo DSX 9. V porovnání s futabou je na tom taky tak jako ostatní nebo je na stejné urovni jako futaba?
Ještě jsem narazil na soupravu JR Propo DSX 9. V porovnání s futabou je na tom taky tak jako ostatní nebo je na stejné urovni jako futaba?
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Homer.Simpson píše:
....preco by som sa mal starat o veci, ktore za mna spravy vysielacka?
Aby si neumrel sprosty.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
jak je teda natom JR Propo DSX9 v porovnání s futabou? Od tý futaby mě furt odrazuje ten vzhled ae tak pokud ani jr není srovnatelně na tom jako futaba tak ten vzhled hold zkousnu...
ahoj, sorry že to tu zase otevírám, ale ted jsem narazil na graupnera mx-20 hott asi o něm ještě moc info nebude, ale vypadá že celkem dobře. Co si o něm myslíte??
horpak píše:ahoj, sorry že to tu zase otevírám, ale ted jsem narazil na graupnera mx-20 hott asi o něm ještě moc info nebude, ale vypadá že celkem dobře. Co si o něm myslíte??
A představ si, že taky teď vylezla nová Eclipse a za chvilinku bude nový MPX
jeremi píše:horpak píše:ahoj, sorry že to tu zase otevírám, ale ted jsem narazil na graupnera mx-20 hott asi o něm ještě moc info nebude, ale vypadá že celkem dobře. Co si o něm myslíte??
A představ si, že taky teď vylezla nová Eclipse a za chvilinku bude nový MPX. Sorry, ale nedalo mi to
MX-20 podle mého zapadá do srovnání v trojici s Aurorou a 8FG lépe než MX-16, i když je (ne o moc) nejdražší. Řeší prakticky všechny nářky týkající se zbývajících rádií (absence telemetrie vs. poctivý FailSafe atd.) a přidává různé zajímavé možnosti - např. hlasový výstup. Největším nedostatkem je malý displej a poněkud ošizené kniply (to jsou věci na které jsem dosud přišel), jinak jsem zatím všechno, co potřebuji, nakonec objevil. Píšu nakonec, protože SW je, jak to říci, prostě německý, stejně tak manuál. Než se dozvíte tu jedinou podstatnou věc, musíte trpělivě nastudovat spoustu velmi pečlivě napsaného zbytečného textu. Aurora je v tomhle pro mě velmi intuitivní, dobrá je i T8. Ale kdo měl předtím nějaké vyšší rádio od Graupnera (já ne), bude doma hned.
díky moc, graupner se mi právě líbí i po designové stránce. Co myslíš tím že nemá kvalitní kniply??
horpak píše:Od tý futaby mě furt odrazuje ten vzhled ae tak pokud ani jr není srovnatelně na tom jako futaba tak ten vzhled hold zkousnu...
Ahoj, s tím vzhledem T8FG Tě chápu, já měl tehdy podobné pocity a úvahy, když jsem si po delší pauze vybíral "lepší rádio".
Původně mi taky přišla ta hladká zaoblená černostříbrná skořápka skoro jakoby nedůstojná té nejlepší světové značky a asi mě ten design T8 podvědomě i trochu odrazoval od pořízení této RC soupravy. Ale výrobce k tomu nejspíš měl své důvody - možná nechtěl sám sobě (konkrétně FX20 a dokonce i FX-30) zbytečně až tak moc konkurovat, kdo ví.
A slovy Adiny Mandlové, dneska už se tomu jako velmi spokojený uživatel Futaby T8FG jenom usmívám...
Vzhled je (alespoň pro mne) asi opravdu až to poslední - prioritní jsou úplně jiné, mnohem podstatnější věci...
horpak píše:díky moc, graupner se mi právě líbí i po designové stránce. Co myslíš tím že nemá kvalitní kniply??
Mám z kniplů pocit menší "solidnosti" (tou myslím tichý chod, žádné zadrhávání, nulové vůle). Nejsou v nich kuličková ložiska jako v Auroře. Pro dosažení plynulého chodu na plynu (používám hladký, "vrtulníkářský"), s konstantním odporem přes celou dráhu, jsem musel vyndat a trochu jinak vytvarovat přítlačnou pružinu. Ve finále to chodí v podstatě jak má, jen bych čekal, že to bude hned.
Ostatní dojmy jsou takové, že stále objevuji. Např. ještě nemám poslední vezi SW (ano, už i Graupner prodává "polotovary"), ale už vím, že obsahuje další funkce, např.: http://www.youtube.com/watch?v=7zNVcclY ... re=related
A ještě dodatek - pravděpodobně se budete muset rozloučit s pocitem německé solidnosti, a zatím je to důvod, proč bych váhal s doporučením ke koupi:
- vylepšení FW rádia jsou sice milá, ale dělat zásadní změny v prvních měsících prodeje je divné
- převodník USB-UART potřebný ke stahování dat a upgrade (u MX-20 je jeden přímo v rádiu, druhý, pro práci s přijímači a příslušenstvím, je v krabici) je noname krabička s third-party ovladačem
- PC software má slibné rysy (např. aktualizaci umí/bude umět u prakticky jakéhokoli zařízení - nejen rádia, ale i nabíječky atd.), ale dělá dojem, že na něm pracovalo více lidí, a moc spolu nemluvili
- PC software umí jen německy
- dokumenty s posledními informacemi o aktualizacích obsahují obludné množství chyb a nepřeloženin
- a poslední perlička nakonec - tohle jsem nezažil ani u Hitecu:
[album]769[/album]
ahoj,
taky jsem šel nakonec do mx-20. no menu asi úplně user friendly proti auroře nebude, ale i já jako člověk, co nerad studuje cokoliv a nezná k ničemu termíny jsem si s tím poradil. po nastavení 2 modelů už s tím nemám problém.
co se týká pák, tak tam jsou ty pružinky 2. jedna řeší jak moc ztuha půjde ta páčka a druhá jak moc to bude drhnout o ty zoubky. takže nebyl problém nastavit páčky tak, jak si popisoval - asi to máme každý v tom rádiu jinak.
soft na upgrade a další nastavení, tak ten je jedním slovem otřesný. jelikož dělám v IT, tak nebyl problém se s tím poprat, ale jinak je to sprasek největší. tak debilně napsanou aplikaci (nestabilní, rozpadlá grafika) jsem neviděl několik let. nicméně s tím ve finále uděláte co potřebujete.
to rádio se mě líbí a neměnil bych
luc
taky jsem šel nakonec do mx-20. no menu asi úplně user friendly proti auroře nebude, ale i já jako člověk, co nerad studuje cokoliv a nezná k ničemu termíny jsem si s tím poradil. po nastavení 2 modelů už s tím nemám problém.
co se týká pák, tak tam jsou ty pružinky 2. jedna řeší jak moc ztuha půjde ta páčka a druhá jak moc to bude drhnout o ty zoubky. takže nebyl problém nastavit páčky tak, jak si popisoval - asi to máme každý v tom rádiu jinak.
soft na upgrade a další nastavení, tak ten je jedním slovem otřesný. jelikož dělám v IT, tak nebyl problém se s tím poprat, ale jinak je to sprasek největší. tak debilně napsanou aplikaci (nestabilní, rozpadlá grafika) jsem neviděl několik let. nicméně s tím ve finále uděláte co potřebujete.
to rádio se mě líbí a neměnil bych
luc