Otázka, na kterou neznám odpověď

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzajs
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázka, na kterou neznám odpověď

#136 Příspěvek od honzajs »

V šesté třídě pomocí pomocí mocnin o základu deset?
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Karas
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Karas »

honzajs píše:V šesté třídě pomocí pomocí mocnin o základu deset?

Tak počítat do tří umíš. Stačí si psát nuly a posouvat desetinou čárku. V podstatě připisuješ trojici nul. Nevidím v tom nic tak složitýho. :) Jen vědět jak jdou po sobě jednotky.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od honzajs »

Ježíšmaria, mě je víc jak čtyřicet a problémy s tím mela dcera :-) :-)

6*10-18*10-9
12* 10-3/10-3*10-9 tohle byl zápis podle fyzikáře, ale oni neumí počítat se zlomkama a už vůbec ne s mocninami.
O tom, že to nejsou jednotky SI nemluvě, o smysluplnosti a praktické využitelnosti už vůbec nemluvě :-(
Karas
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Karas »

honzajs píše:Ježíšmaria, mě je víc jak čtyřicet a problémy s tím mela dcera :-) :-)

6*10-18*10-9
12* 10-3/10-3*10-9 tohle byl zápis podle fyzikáře, ale oni neumí počítat se zlomkama a už vůbec ne s mocninami.
O tom, že to nejsou jednotky SI nemluvě, o smysluplnosti a praktické využitelnosti už vůbec nemluvě :-(

Však já vím co jsi zač. Mám od tebe vysílajdu. :lol:
Byla v tom trocha ironie. Pokud po nich chce něco co neumí tak je potřeba se ozvat. Já si ze základky nepamatuju nic, tak už nevím co se kdy bralo, ale v šestý třídě by už zlomky brát mohli ne? :wink:
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od honzajs »

Jo,ale později, než to brali ve fyzice.
Tyhle operace s mocninami jsou tak možná v devitce. S tím fyzikářem to jaxi nemá cenu, bo jak jsme se ozvali na třídní schůzce, tak jim potom napálil písemku.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Karas »

Tak abych to zase trochu rozšířil. Našel jsem archivní video. Tenkrát jsem se pokoušel o tzv. Psychokinezi. V podstatě jde o manipulaci předmety myslí. Osobně si nemyslím, že to ma za následek mysl, ale nějak nemůžu přijít na nějaké seriózní vysvětlení. Viděl bych to na teplo, nebo statiku. No posuďte sami. :)
http://www.youtube.com/watch?v=NSfgEb7kn9A
horpak

#142 Příspěvek od horpak »

řekl bych že statika, možná jak tam dal ruku tak změnil elektrický pole a tím to rozrotoval ale je to jen moje domněnka...
robotmz

#143 Příspěvek od robotmz »

Neznám odpověď, - kde je momentálne "Jardátor", - či v "osvěžovne" alebo loví z komína svoju "čivavu". :mrgreen:
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od shrubber »

ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Karas
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Karas »

Myslel jsem si to. No tak záhada vysvětlena. Ovšem někdo to dokáže i skrze sklenici. :wink:
Mě se to teda nepodařilo.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Karas »

Je už sice dlouho, ale zkusím napadla mně taková myšlenka, nebo spíš filozofická úvaha s trochou dávky fyziky.
Jedná se o to, že podle mně modelařina popírá jeden z elementárních fyzikálních zákonů. Jedná se o princip Zachování energie. Ti co vědí oč jde, tak můžou číst dál, ostatní si to nastudují. Pro studenty sem dám značku, kde mohou pokračovat.
*
Vždy když stavím model, musím vydat spoustu energie, sežere to hodně času. Jenomže, když model rozbiju, tak kam se ztratí veškerá dodaná energie? Jedinné co mě napadá, že se přemění na energii, co mi pomůže vybílit peněženku. Nebo nějaké lepší návrhy? :wink:
horpak

#147 Příspěvek od horpak »

to je trošku jiná energie než o který je zákon o zachování energie. :D Ale pokud to chceš dát doslova, tak když utahuješ šroubek tak překonáváš tření a to se mění v teplo, a zbytek tvý enrgie co do toho při šroubování nandáš v mechanické napětí...
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od mikymik »

Modelarstvi spociva spise ve snizovani entropie ;)
zdekar

#149 Příspěvek od zdekar »

Karas píše:Vždy když stavím model, musím vydat spoustu energie, sežere to hodně času. Jenomže, když model rozbiju, tak kam se ztratí veškerá dodaná energie? Jedinné co mě napadá, že se přemění na energii, co mi pomůže vybílit peněženku. Nebo nějaké lepší návrhy? :wink:

Energie se přemění na kinetickou a vyhloubí díru do země, vyvolá otřesy a probudí krtka, který vlivem tohoto přenosu energie vykoná další práci v zběsilém vyhrabání nového únikového tunelu. :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
AR1
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od AR1 »

zdekar píše:
Karas píše:Vždy když stavím model, musím vydat spoustu energie, sežere to hodně času. Jenomže, když model rozbiju, tak kam se ztratí veškerá dodaná energie? Jedinné co mě napadá, že se přemění na energii, co mi pomůže vybílit peněženku. Nebo nějaké lepší návrhy? :wink:

Energie se přemění na kinetickou a vyhloubí díru do země, vyvolá otřesy a probudí krtka, který vlivem tohoto přenosu energie vykoná další práci v zběsilém vyhrabání nového únikového tunelu. :D

:D :D
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“