Onores píše::lol: A žě vůbec řešíte takoveto koniny
Jsou věci mezi zemí a nebem
A co takhle kecat o tom kde končí vesmír
1,5 kg.zdekar píše:...hermeticky uzavřenou krabici o váze 1 kg a v ní levituje ocelová kulička o váze 0,5kg. ...Jakou hmotnost bude váha ukazovat?
..
corona píše:1,5 kg.zdekar píše:...hermeticky uzavřenou krabici o váze 1 kg a v ní levituje ocelová kulička o váze 0,5kg. ...Jakou hmotnost bude váha ukazovat?
..
MaxKin píše: 1KG a nehadej se
corona píše:MaxKin píše: 1KG a nehadej se
Chtělo by to asi upřesnit zadání.
Pokud bude škatule s magnetama, co drží kuličku v luftě, vážit 1 kg a koule 0,5 kg, pak je celková váha 1,5 kg.
A pokud bude škatule otevřená shora, tedy bez víka, kulička se bude vznášet nad magnetama, pak opět 1,5 kg. Je jedno, zda je použito hermetický utěsnění.
zdekar píše:Tak položím další "koninu"![]()
Mám hermeticky uzavřenou krabici o váze 1 kg a v ní levituje ocelová kulička o váze 0,5kg. Tato soustava je položena na váze. Jakou hmotnost bude váha ukazovat?
Ptáte-li se jak to, že kulička levituje, tak si třeba představte že na ni ze 4 stran krabice působí magnetické pole.
Maximo píše:zdekar píše:Tak položím další "koninu"![]()
Mám hermeticky uzavřenou krabici o váze 1 kg a v ní levituje ocelová kulička o váze 0,5kg. Tato soustava je položena na váze. Jakou hmotnost bude váha ukazovat?
Ptáte-li se jak to, že kulička levituje, tak si třeba představte že na ni ze 4 stran krabice působí magnetické pole.
...ale ona levituje díky magnetismu té krabice....tudíž 1,5kg
MaxKin píše:Můj strejda Einstain kecal neco o tom že svetlo utíká rychlostí 300 000km/s(strejda ma pravcdu)
ale když beží dvě světla proti sobě tak je jejich sočet rychlostí zase 300 000km/s
a to vím že když jedu 50km/h a čelně se potkam s jiným autem s 80km/h je to 130km /h .
Tak mám divnej pocit že stejda byl velikej kecal!!!![]()
![]()
![]()