Už asi vím, jsou přesně vyvážené.
Otázka, na kterou neznám odpověď
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Otázka, na kterou neznám odpověď
A co geostacionární družice, třeba Astra a podobné telekomunikační přístroje, ty snad visí nad určitým bodem planety. Tak jak se tam udrží?

F 104 je můj sen
volente píše:A co geostacionární družice, třeba Astra a podobné telekomunikační přístroje, ty snad visí nad určitým bodem planety.
Ani na tom není teoreticky nic složitého.
Obíhají okolo Země po geostacinární dráze - to znamená, že obíhají takovou rychlostí, takovým směrem a v takové výšce nad Zemí, že směr rotace je shodný se směrem rotace Země a jejich úhlová rychlost je stejná jako úhlová rychlost Země. Tím pádem zůstávají pro pozorovatele ze Země stále nad stejným místem...
Taková dráha je ovšem pouze nad rovníkem, proto jsou veškeré geostacionární družice "zavěšeny" nad rovníkem.
No... tu hybernaci jsem poznal, když spíš, tak se vzbudíš a víš že jsi něco prospal, ale když jsem se po 5-ti hodinách vzbudil po operaci, tak mě prostě těch 5 hodin chybělo a stále chybí, úplně něco jiného...
- JosefSvejk
Geostacionární družice nejsou oběžnice, ale tzv. padavice. Družice se vystřelí do velmi vysoké výšky a v přesně vypočteném místě se zažehne brzdící motor, který družici zastaví. Potom už družice pomalu (protože je hodně daleko od Země a je tam malá přitažlivost) padá jen kolmo dolů. Protože jsme pod ní, tak máme dojem, že stojí na místě. A protože je strašně vysoko, tak padá několik let, než spadne do atmosféry a ty větší až na zem. 
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne úte 31.01.2012 22:58, celkem upraveno 1 x.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
FlyBear píše:volente píše:A co geostacionární družice, třeba Astra a podobné telekomunikační přístroje, ty snad visí nad určitým bodem planety.
Ani na tom není teoreticky nic složitého.
Obíhají okolo Země po geostacinární dráze - to znamená, že obíhají takovou rychlostí, takovým směrem a v takové výšce nad Zemí, že směr rotace je shodný se směrem rotace Země a jejich úhlová rychlost je stejná jako úhlová rychlost Země. Tím pádem zůstávají pro pozorovatele ze Země stále nad stejným místem...
Taková dráha je ovšem pouze nad rovníkem, proto jsou veškeré geostacionární družice "zavěšeny" nad rovníkem.
a odstředivá síla je rovna gravitaci země
blesk píše:No... tu hybernaci jsem poznal, když spíš, tak se vzbudíš a víš že jsi něco prospal, ale když jsem se po 5-ti hodinách vzbudil po operaci, tak mě prostě těch 5 hodin chybělo a stále chybí, úplně něco jiného...
Buď rád, mě kuchali dvakrát a vždycky při vědomí. Raději bych aby mě ty 2-3 hodiny chyběly.
F 104 je můj sen
Ano to je pravda co píšete o těch geostacionárních družicích, ale přece je tam něco musí udržet po dlouhou dobu, tzn. na přesně dané výšce dráhy. A občas jim i palivo dojde.

F 104 je můj sen
No a nebýt Měsíce tak by vydržely mnohem déle. Jenže ten náš souputník dokáže pohnout oceánem na Zemi, tak taková družice je pro něj hračka.
F 104 je můj sen
volente píše:blesk píše:No... tu hybernaci jsem poznal, když spíš, tak se vzbudíš a víš že jsi něco prospal, ale když jsem se po 5-ti hodinách vzbudil po operaci, tak mě prostě těch 5 hodin chybělo a stále chybí, úplně něco jiného...
Buď rád, mě kuchali dvakrát a vždycky při vědomí. Raději bych aby mě ty 2-3 hodiny chyběly.
mě taky chtěli zaživa, ale když mi ukazovali ten 60cm vrták, tak jsem řekl NE! chci spát
Já si vybrat nemohl, je třeba komunikace. Dost nepříjemné být svázán do kozelce a nemoct se pohnout. Samo že bolest necítíš, je to jen psycho.
F 104 je můj sen
Mě to stačilo když mi štupovali prst na ruce, vidíš jak ti tam propichuje něco, co se nápadně podobá háčku na ryby a ty nic necítíš...
- Diskobarel
Me když prvně měli kuchat, měl jsem kýlu, tak jsem jim raději utekl, poslední co si z toho pomatuju je pigaro do zadku a pak probuzení, kdy jsem byl přivázaný k posteli 
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
Diskobarel píše:Me když prvně měli kuchat, měl jsem kýlu, tak jsem jim raději utekl, poslední co si z toho pomatuju je pigaro do zadku a pak probuzení, kdy jsem byl přivázaný k posteli
- Diskobarel
To si u mě mysleli taky bylo mi 5 a ta ohrada postýlky bylo asi o 20 čísel větší než já . Já měl kýlu a stejně jsem to prelezl, když se sestřička otočila...
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.