prvy konstrukcny model

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
abros

prvy konstrukcny model

#1 Příspěvek od abros »

cauko,
pomaly by som chcel v dielni zacat stavat vlastny rc model nie len polystyren. Co by ste mi odporucili na zaciatok aby to malo co najjednoduchsiu stavu?
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

Re: prvy konstrukcny model

#2 Příspěvek od fiser.modely »

No ono taky dost záleží co bys rád?? Hornoplocha-Větroně- atd.A jako první konstrukční model bych sel radši cestou stavebnice v rozsypu.
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vojc29 »

Pokud vyloženě netoužíš po vlastní konstrukci tak bych volil určitě stavebnici dneska je toho plnej trh.
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pajas »

Tohle je taková stavebnice, říkají tam, že pro začátečníky, ale nemám s tím zkušenost. http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=39003 . Se stavebnicema SIG jsou dobré zkušenosti.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Otázka je velmi vágní. Zeptám se já tebe: chci koupit motorku, řekni mi jakou? Sám určitě víš, kolik je kategorií, kubatur a dalších kritérií.
Má tvoje první konstrukční éro být na čmouďáka, elektriku, spíše větrák, nebo motorák, pohodalet, akro, 3D chaos, jeho přibližná velikost atd.? Až tohle zodpovíš, budeme se bavit o volbě stavebnice.
Hitec Aurora 9X
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pajas »

Pravděpodobně chce něco, co by v začátku vůbec postavil.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

To jsem pochopil, ale může si koupit nějaké prcka počínaje Guillowem přes HERRy - malé Pipery, Pittse, Rascaly atd., dál přes různé Four Stary, Kadety Senior, až po stavebky od Great Planesů. Ty jsou už ale pro zkušené stavitele. Rascal i Kadet Senior vypadají, že jsou celkem jednoduše postavitelné. A jsou to dva velikostí rozdílné modely s volitelným pohonem. Ale v obou případech půjde spíše o rekreační létání a jednoduchou akrobačku. Určitě bych mu nedoporučil jako první polomaketu třeba i takového Piperu od SIGu, nebo Hog Bipe. Je to postavitelné, ale už to chce mít něco málo za sebou. Ne že by to šikovný začátečník nepostavil, ale není to typicky začátečnický model. Ono stavět příhradový trup a mít ho rovný není snadné, musíš vědět jak. Proto jsem se tak ptal. Je to o předpokládané velikosti, pohonu, vybavení, velikosti a hloubce kapsy, kterou bude při koupi otevírat a případně dalších bodech volby.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Dílna“