Sklopná - tlačná vrtule, maxiswift
Sklopná - tlačná vrtule, maxiswift
Zdravím, prosím poraďte, chtěl bych se seznámit se sklopnou vrtulí v praxi, a i přesto že se tam příliš nehodí, tak bych ji dočasně chtěl vyzkoušet na maxiswifta. čert vem všechna negativa (kameny odložit),
co potřebuju za radu. - Kterou? a co s ní případně pak (úpravy).
Motor mám 4mm hřídel, výkonu že neví co s ním (NTM Prop Drive Series 35-36B 1400Kv / 495W), lítám na 3S, chtěl bych nahradit vrtuli 8x8. (Limituje spíš prostor ve véčku delty, kde je motor)
Děkuju.
co potřebuju za radu. - Kterou? a co s ní případně pak (úpravy).
Motor mám 4mm hřídel, výkonu že neví co s ním (NTM Prop Drive Series 35-36B 1400Kv / 495W), lítám na 3S, chtěl bych nahradit vrtuli 8x8. (Limituje spíš prostor ve véčku delty, kde je motor)
Děkuju.
Spektrum Dx6i, Eflite Blade mSR,Esky Belt CPV2,Phoenix sim, MiniTitan E325, Zoom4U, MaxiSwift NF
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sklopná - tlačná vrtule, maxiswift
Aeronaut 8x7, dát pouze na Hčko. Místo kuželu namontovat zarážku, aby se vrtule sklopila max 90st.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Já se zeptam ještě takhle. K té pevné 8/8 si došel laborací s několika jinými vrtulemi a připadá Ti ta 8/8 jako nejlepší? Respektive zkoušel si jiné vrtule (jaké a s jakým výsledkem)? Ptám se proto, že osobně mi tahle vrtule na daný model a pohon moc vhodná nepřijde. Kolik ten Swift hmotí?
Maxiswifta mám na FPV. Čtvercovou vrtuli jsem také zkoušel a to z důvodu potřeby většího tahu při malém průměru. Rozhodně nedoporučuji. Letadlo má tlustý profil a takovou vrtuli vůbec nevyužije. Létalo lépe s 10x6 než s 10x10 a podstatně méně žralo. Nakonec jsem vyřezal EPP kolem a mám tam 12x6 myslím (teď z hlavy si nejsem jistý). Jinak je to super stroj na FPV
Vigo
Vigo
Doktor píše:Já se zeptam ještě takhle. K té pevné 8/8 si došel laborací s několika jinými vrtulemi a připadá Ti ta 8/8 jako nejlepší? Respektive zkoušel si jiné vrtule (jaké a s jakým výsledkem)? Ptám se proto, že osobně mi tahle vrtule na daný model a pohon moc vhodná nepřijde. Kolik ten Swift hmotí?
Popravdě ten se kterym jsem lital nějakou dobu byl kamaraduv (dva ruzne) a vzhledem k motoru který měl ještě slabší, tak ty jine vrutle byly až příliš kanálné, tedy se jednalo o raketu s křidélky, takže se ubralo na vrtuli a zvyšil se prostor mezi vrtuli a křidélky, i tak to jede skoro kolmo, hmotnost ti ted hned neřeknu. Pro sebe ted chci krom této zkusit i tu zklopku na vyblbnutí, a pak tam dam normalni dvojlist.
Vigo:
Právě tomu výřezu se chci vyhnout, mám připravenu 2650ku a neplánuju nějaké delší letové doby, alespon né prozatím. ted řeším teda to háčko a zarážku, resp jak na ni. Jinak děkuju za rady, jsem na půl cesty.
Spektrum Dx6i, Eflite Blade mSR,Esky Belt CPV2,Phoenix sim, MiniTitan E325, Zoom4U, MaxiSwift NF
Vyrezat ze sklotexitu tenhle tvar: =O= a nasadit ho jako podlozku pod matku unasece.
Postrani fousy priprav delsi, potom je zbrousis tak, aby se o ne koren vrtule zastavil ve spravne chvili.
Ty rozumela reci muj kmen?
Postrani fousy priprav delsi, potom je zbrousis tak, aby se o ne koren vrtule zastavil ve spravne chvili.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
milost píše:Vyrezat ze sklotexitu tenhle tvar: =O= a nasadit ho jako podlozku pod matku unasece.
Jaja, uctiva poctivec , klanim se.
výsledně
tak jsem teda dohromady dal tyhle dvě, závěrem - pasuje to? (nepoužiju kužel, ale tu zarážku pod šroub jak bylo řečeno)
"Sklopné listy 8x7 Cam-carb" (Šířka kořenu 8 mm)"
(http://www.jino.cz/sklopne-listy-8x7-cam-carb-1487.html)
+
"Unašeč sklopný 40/4 š 8 4741"
- dural. s plast. kuželem
- průměr kužele 40 mm
- kleština 4 mm
- rozteč čepu 40 mm
- kořen listu 8mm
(http://www.jino.cz/unasec-sklopny-40-4-s-8-4741-802.html)
možno?
"Sklopné listy 8x7 Cam-carb" (Šířka kořenu 8 mm)"
(http://www.jino.cz/sklopne-listy-8x7-cam-carb-1487.html)
+
"Unašeč sklopný 40/4 š 8 4741"
- dural. s plast. kuželem
- průměr kužele 40 mm
- kleština 4 mm
- rozteč čepu 40 mm
- kořen listu 8mm
(http://www.jino.cz/unasec-sklopny-40-4-s-8-4741-802.html)
možno?
Móžno.
/deset znaků minimum/
/deset znaků minimum/
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Zdravím,
nechci zakládat nové téma. Chtěl bych se jenom dozvědět, zda je u sklopné vrtule nutné použít ten gumový kroužek nebo ne. Nikde jsem na toto nenašel žádnou zmíňku. Z fotek jde jenom těžce rozpoznat, zda ji na sklopkách používáte.
Děkuji předem za odpověď.
nechci zakládat nové téma. Chtěl bych se jenom dozvědět, zda je u sklopné vrtule nutné použít ten gumový kroužek nebo ne. Nikde jsem na toto nenašel žádnou zmíňku. Z fotek jde jenom těžce rozpoznat, zda ji na sklopkách používáte.
Děkuji předem za odpověď.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus