Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Glegoo

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#736 Příspěvek od Glegoo »

Asi nikdo nevíte co ?
keras

#737 Příspěvek od keras »

No jak? Úplně stejně akorát baterka vydrží o dost méně :lol:
Ohledně toho flybaru jak jste tu psali nečekejte, že se Vám zlepší letové vlastnosti. Pokud nejste v jednorotorech zběhlí v ovládání, nechejte si ten flybar původní!!! Na zkrácení máte času dost. Po zkrácení je vrťas daleko živější (samozř. záleží jak velké zátěže dáte nakonec) a pilotování musíte již umět... :wink:

Pro Fakira:
Mě zase létá daleko lépe a ochotněji dopředu. Zkus změnit polohu táhla klopení jestli Ti při letu dopředu nezastavuje o konec serva...

Edit:
A ještě dotaz na všechny:
Mažete kolibříka? Ložiska? Serva? Kulové čepy? Nebo na to prdíte? Pokud ano tak čím a kde???
Díky
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
kolaCZek

#738 Příspěvek od kolaCZek »

Klibrika jsem jednou maznul Balistolem. Jenom zavitky servicek a ozubeny kola.
Po namazani zadna zmena. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
keras

#739 Příspěvek od keras »

díky za reakci...
Já se chystám koupit samotný heli... Můj starej už je vážně dobitej. Dokonce praskly i extrém ližiny!!! Desku mám komplet přepájenou -studeňáky-stejně když se s ní zakroutí má tendenci sjíždět jedno servo až dolů -nevím asi to bude trimr vše ostatní propájeno..., danej novej mosfet tranzistor k servu kterej vyhořel, dráty k zadnímu motoru přelomené oba dva až v plastu u kartáčků - opraveno pájením a zajoštěné sekunďákem, veškerá táhla na kulákách spadávají - velké vůle-dá se na čas částečně opravit mirným scvaknuím táhla kleštěma,
a tisíce dalších věcí...
Ale opravdu jsem si s ním zalétal. To co jsem s ním dělal za psí kusy to se všichni okolo divili a smáli!!! A tím jsem se samozřejmě i naučil si myslím docela dobře létat... Pořád mě to svádí jít už do 6ti kanálu což je ovládání zase úplně o něčem jiném. Kolibřík se musí nutit létat, má flybar kterej ho okamžité na fleku zastaví. Je to taková dětská hračka. Ale dobrá a hrozně moc vydrží. 6ti kanál kopnete naklopením dopředu, přidáte plyn a musíte ho furt rovnat... Je to jiné, tisíckrát těžší, zábavnější... Ale 6 tisíc je opravdu už dost peněz. Dělají třeba blejda mcp x, ten je za čtyřku, ale je to taková divná mixomatóza, jenom 4ch ovladač... Plus další baterky atd...
Na kolibříka mám z HB 6 baterek za hubičku, tak přemýšlím že ho koupím zase... Kámoš teď kopil profipak kterýho teď zlevnili na 1836. To jde!!!
Proto jsem se ptal jestli kolibříka mažete, a kde a čím. Zase se trochu bojím jestli ty vůle na kulákách třeba neudělal ten olej co jsem tam dával. Je to přeci jen obyčejnej plast...
No nic mějte se a piště postřehy.

P.S. Také jsem zkoušel z kolibříka udělat bezpádláka!!! :)
Sundal jsem flybar a táhla od cykliky napevno spojil s listama -. ty ledvinky na listech jsem tam nechal a nití pevně spojil s listama. Tím cyklika hejbala přímo s listama jak u dospělích heli. Jasně tříosé gyro to nemá...
No heleďte byla to sranda. Klonění šlo celkem OK. Ovšem klopení bylo velice velice citlivé a jen mírné kopnutí dopředu/dozadu už způsovovalo kolizi. Jenom kloněním se ve vzduchu udržet dal. Pokud by šla měnít křivka výškovky (nastavit minimální výchylky) dalo by se s vrťasem létat. Na naučení na 6ti kanály by to bylo super. Jasně mám fényxe, ale to není nikdy ono... Nakonec jsem to vrátil zase do verzi flybar, ale bylo to fakt zajímavé. Jediný problém jak říkám byl v příliš velkých výchylkách (i když byli poloviční) na výškovce a dál řešit už se mi to nechtělo...
Tak zdar
ifin

#740 Příspěvek od ifin »

pro kerase: tady máš odkaz na samotné heli
http://pvmodel.cz/product.php?id_product=1134
nemám s tím obchodem žádné zkušenosti, ale koukal jsem, že zasílají i na dobírku.

K tomu zbytku, já mám Walkeru CB 180, nine eagles solo pro (alias colibri V4.5), HK 450, a tři různá letadla. Pokud to vezmu na poměr vložené peníze, čas ve vzduchu a "faktor srandy", tak solo pro vítězí... Koupil jsem ho za tisíc korun českých, takže za pár peněz spousta legrace. Od Walkery bych si už nekoupil ani házedlo (kdyby ho vyráběli), HK 450 je celkem slušný (a velmi levný) vrtulník této třídy do začátku.

K mazání, rozhodně nemazat a to nic! A kuláky ze všeho nejmíň.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
keras

#741 Příspěvek od keras »

opět děkuji za reakci...
No já koupil celej profipak za pětikilo. Trochu naprasklá kabinka, jinak vše OK. Měl jsem štěstí... :lol:
Létal jsem s ním ještě několik měsíců... :wink: Ale už to chce novej...
Právě zvažuju jestli opět tuhle dětskou hračku nebo jít vejš... Ale když vidím kolegu s 6ch za 6 litrů (má walkeru což podle diskuse údajně není nic moc - nevím, neznám) tak zatím furt něco opravuje, řeší a kloudně nelétá. To s kolibříkem jsem ve vzduchu furt a nebojím se blbnout... On jí má vysněnou a i pěknou no, ale ta cena :roll: Navíc rádio z té jeho walkery je celkem málo použitelné pro menší strojky na indoor.
Podle mě když to teď víc sleduji je lepší koupit DX6i a k tomu kdyžtak něco. Ale furt je to dražší a těžší než kolibřík. A co je těžší to víc trpí!!!
Jasně kolibřík je posranej 4 kanál, ale to co jsem s ním už nalítal je paráda. To se bojím, že s žádnou jinou heli už nepůjde :)

K mazání:
taky jsem si říkal jestli ten olej právě na sebe třeba nenalepí prach a bordel a pak je to spíš jako abrazivo než mazadlo a je to ještě horší... Nebo olej může naleptat či naboptnat ten plast? Nebo kvůli váze? Nevím no...
Ifine (nebo ostatní) můžeš to prosím Tě rozvést proč nemazat? Je o tom někde psáno proč tyhle plasťáky nemazat nebo mazat???
díky moc, ahoj
Pavel77

#742 Příspěvek od Pavel77 »

To jsem rád, že má někdo zkušenost s výměnou mosfet tranzistoru k servu. Mě se nedaří odpovídající tranzistor sehnat. Můžeš mi prosím poradit?
Jinak já měl nejprve T-Rex 450 a k tomu jsem si po delším čase koupil použitý Colibry, protože se dá v podstatě kdykoliv využít. Ten 6-ti kanál je úplně o jiných penězích. Chce to aspoň 10tis za komplet použitou výbavu, aby to trošku stálo za to.
ifin

#743 Příspěvek od ifin »

keras: v podstatě sis odpověděl sám, řekl bych že je to hlavně kvůli tomu, že se na mazivo lepí prach a pak to vytváří jemnou brusnou pastu, která zvětšuje vůle. Možná leda použít nějaké "suché" mazivo, někdo o tom tuším tady na rcmanii psal.

Jinak jsem se rozhodl, že než shánět náhradní díly na svůj olétaný Solo pro, tak si koupím nový Bravo SX. Je to to samé, ale ve slušivém kabátku... Stojí okolo 1.600,- Kč. Bohužel ho nemají samostatně bez vysílače, ale co se dá dělat.

Ještě k těm subtrimům: nepřišel jsem na to, jak se do toho podmenu dá dostat. Jediný čudlík, který mám zezadu na vysílači, mění mod 1 a mod 2, jinak nic. Podotýkám, že mám NE Solo Pro, ale dosud jsem si myslel, že je naprosto identický s colobri V4.5. Mimochodem myslím si to stále, skoro bych se vsadil, že na základní desce máte nápis nine eagles...
gal11

#744 Příspěvek od gal11 »

Subtrim se zapne stačením právě toho tlačítka pod anténou. Musíš mýt mod 2 a dvakrát v intervalu cca 1s zmačkmout, po dokončení stačí jednou nebo on-off vysílače.
Colibri V4.5, Blade 450 3D + Dx6i
Phoenix
keras

#745 Příspěvek od keras »

supr Ifin... Díkes. Mazat nebudu nic a hotovo :wink: Ono to svádí mazat mazat, ale u dalšího strojku raději polknu a nechám to tak. Uvidím jak to bude po čase vypadat oproti mému starému který jsem mazal...
Proč právě bravo sx? Nepřemýšlel jsi o samotném colibri v4.5 (poze heli)??? Stojí 1275,- Kč. Vysílač máš ne? Na colibri by měl jít. Nebo se Ti právě líbí ten kabátek u brava?
Já když si ale vezmu každou chvíli nějaká oprava tak pořád sundavat ten plast z brava :roll:
Nebo za 1800 a nějaký drobný máš colibri profipak - dvě baterie + síť. nabíječka!!!

Spuštění subtrimu mi fungovalo i na mode 1...
Většinou se mi to ale nepovedlo na 2 rychlé zmáčknutí, ale spíš tak na tři rychlé zmáčknutí :wink:

Pavel77:
mosfet jsem jinej bohužel v náhradách nenašel... Měl jsem starou desku na součástky. Navíc je to SMD a má to 6 nožiček. Když se mrkneš o pár stránek nazpět tak tam to popisuji. Těžko říct jestli je to tranzistor, možná darlington, nevím... Každopádně to chce mikroskop a mikrohrot na pájce. Ale dělal jsem to normální trafačkou a v pohodě... Povedlo se :wink:
Hodně zdaru
ifin

#746 Příspěvek od ifin »

keras píše:supr Ifin... Díkes. Mazat nebudu nic a hotovo :wink: Ono to svádí mazat mazat, ale u dalšího strojku raději polknu a nechám to tak. Uvidím jak to bude po čase vypadat oproti mému starému který jsem mazal...
Proč právě bravo sx? Nepřemýšlel jsi o samotném colibri v4.5 (poze heli)??? Stojí 1275,- Kč. Vysílač máš ne? Na colibri by měl jít. Nebo se Ti právě líbí ten kabátek u brava?
Já když si ale vezmu každou chvíli nějaká oprava tak pořád sundavat ten plast z brava :roll:
Nebo za 1800 a nějaký drobný máš colibri profipak - dvě baterie + síť. nabíječka!!!

:wink:
Hodně zdaru

Právě že se mi líbí v té kapotáži. Ano, kolibřík je o tři stovky levnější, ale to mě nezabije. To moje Solo Pro je už na hranici životnosti a když si spočítám, že bych měl koupit nové motory, vrtulku, hlavní rotor, podvozek, kabinku, plus to, že už jsou na všem taky vůle, tak asi koupím úplně nový stroj. Jsou to všechno deseti až stokorunové záležitosti, ale když se to sečte...
Nabíječku nepotřebuju, mám svoji s redukcí na tyhle baterky (tu redukci jsem vyrobil z rozlámaného podvozku), baterie mám čtyři a zatím drží (jeden originál a tři z HK za dolar a půl, nebo tak nějak), kufřík jsem viděl za tři sta, ale přijde mi zbytečný.
keras

#747 Příspěvek od keras »

zdar, no colibri (pouze heli) je úplně nový stroj za 1275,-
A ze starého Ti navíc zbyde deska, a nějaké ty náhradní díly co jdou použít znova...
Ale jasně, je to jinej tvar vrťase. I když asi vevnitř je to stejné. Ale asi nepůjde vysílačka z colibry na bravo. Baterky možná jo...
ifin

#748 Příspěvek od ifin »

keras: Ano, bravo je uvnitř patrně úplně stejné jako Solo Pro, Colibri V4.5, Scorpio 1 11 a nevím co ještě... I ta vysílačka se dá použít, ale prodávají jen set. Easycopter je jen obchodní jméno, fabrika je nineeagles pro tyhle malé potvory, Walkera pro ty větší... Scorpio, Colco, Mad Hawk, Carson, to jsou jen názvy pro různé regiony. U nás se to z neznámého důvodu mísí, takže "kolibříka" vyrábí a prodává Nineeagles, prodává pod svým názvem Easycopter a Scorpio. A světe div se, za různé ceny. Teď to začal vyrábět i Jingcheng, nebo jak se to píše, a je to stejné až na serva, která jsou už údajně samostatná, a podvozek, který je kvalitnější.

edit: tak ne Jingcheng ale Jiuchong :oops: , těsně vedle...
http://www.helipal.com/jc-9c002-mini-he ... ition.html
Vety
Kontaktovat uživatele:

#749 Příspěvek od Vety »

Ahoj, prosím vás neposlal by jste mi někdo fotku hřídele? Vyndaval jsem ji a když jsem ji tam nandal, tak nevím v jaké má být poloze atd. Nevím jak na koukat ze zdola a jestli má být ten kroužek pod cyklikou nasazen až na rám. Poraďte prosím. Děkuji
*![>>(Vety)<<]!*
ifin

#750 Příspěvek od ifin »

Tak Bravo SX (kolibřík v kabátku Hudges MD 500) je doma. Létá úplně stejně jako kolibřík, jen mi přijde slabší výdrž a to přes to, že má údajně stejnou váhu. Myslím, že tak trochu lžou. Vypadá perfektně, zatím po třech nárazech kapotka drží. Má dokonce LED osvětlení, jednu ledku bílou dopředu a jednu modrou blikačku dole. Výdrž na originál baterii 150 mAh je cca 5 a půl minuty. Flybar zatím originál, nikde to do ničeho netluče. Mechanika stejná až na držák baterie, zasouvá se patkou napřed. Opravdu hezká záležitost, obzvláště v modré. http://www.helipal.com/nine-eagles-brav ... ition.html
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“