Easycopter V4.5 COLIBRI
Re: Easycopter V4.5 COLIBRI
No jasně, to je asi nejjednoduší způsob, no já jenom jestil třeba když to ušmiknu a dám ty závaží jak jsem posílal, tak jestli nebude mít lepší letové schopnosti..?
A když to ušmiknu, spojím trubičkou tak co to ovlivní? Hlavně mlácení do kabinky a ještě něco ? Děkuji
mě se rozlomil flybar a vypadlo mi z něj závaží, tak sem ten konec uštípl a kapku seřízl a namontoval tam ty závažíčka, který se daji koupit na solo pro II. Nevypadá to sice extra dobře, ale učel to plní velice dobře
Chtělo by to někoho kdo zkoušel obě verze a porovnat to
Ale kdoví jestli tu někdo takový je.
Vždyt je to jedno
Ten stabec se zavažim je tam z vyroby zkratte to a lítejte 
No.. já si hlavně myslim, že pro někoho, kdo se s tim učí a nebude s tim hned dělat takový obraty a kravinky tak zatim nemá cenu to upravovat.. mě se zatim nestalo, že by to ťuklo, ale nicméně sem byl nucenej to zkrátit, kvůli kolizi, kterou sem popisoval
A je potřeba udělat ještě nějaké úpravy? Lyžiny, stabilizátor..? Dneska jsem upravil serva do nulové polohy pomocí vysílače..
Easycopter V4.5 COLIBRI
RosecPav píše:No.. já si hlavně myslim, že pro někoho, kdo se s tim učí a nebude s tim hned dělat takový obraty a kravinky tak zatim nemá cenu to upravovat.. mě se zatim nestalo, že by to ťuklo, ale nicméně sem byl nucenej to zkrátit, kvůli kolizi, kterou sem popisoval
Tak to mě to do kabiny a ocásku mlátí docela dost (teda teď domlátilo... :/ nemáte někdo náhodou zbytečnou desku elektroniky? Klidně i vadnou, opravím si jí...
Mimochodem, taky vám lítá mnohem ochotněji dozadu, než dopředu?
Glegoo píše:A je potřeba udělat ještě nějaké úpravy? Lyžiny, stabilizátor..? Dneska jsem upravil serva do nulové polohy pomocí vysílače..
Tomu se říká "vytrimovat", upravit nulovou polohu serv tento vysílač neumí. Až rozbiješ ližiny (ano píše se to s měkkým i) tak kup nové, nebo si je udělej sám. Já je mám vyrobené z kancelářských sponek. Stabilizátor si zkrať na každé straně asi o 1 cm a je to.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Tomu co dělám já se říká "Dát serva do nulové polohy" nikoli vytrimovat..Musíš více zkoušet a zajímat se..
U mě to bylo přesně naopak.. Létal radši dopředu než dozadu, což je dobře
Zkus trošku poštelovat táhla, nebo subtrim mod 
Glegoo píše:Tomu co dělám já se říká "Dát serva do nulové polohy" nikoli vytrimovat..Musíš více zkoušet a zajímat se..
A jak si to prosím tě udělal na vysílači, který je u tohoto vrtulníčku? Tento setový vysílač má pouze trimy, kterými doladíš vrtulník tak, aby ti nikam neubíhal. Nulová poloha serva se nastaví pomocí subtrimu, nebo stejné, jen jinak nazvané funkce. Touto funkcí tento vysílač obdařen nebyl. Co se ještě dá udělat je nastavit (mechanicky) délku táhel, toť vše. Osobně doporučuji nastavit tak, aby vrtulník měl tendenci spíš letět dopředu, než stát na místě. Dá se s ním potom létat i ve větru (samozřejmě ne moc silném). Dále je třeba si ohlídat aby se jezdec na servu nedostával až ke kraji toho vodicího šneku, může se tam zaseknout a zůstat viset. Je to specifika tohoto vrtulníčku, respektive konstrukce serv která jsou integrovaná na desce. A protože tento vysílač nemá nastavení rozsahu serv, je potřeba si to ohlídat.
Jinak nulovou polohu serv já chápu např. u křidélek na letadle - v rovině s křídlem, u cykliky vrtulníku - všechny serva stejný úhel blížící se kolmici na osu hlavního rotoru (myslím tím cykliku kolektivní). Tady u toho se to prostě jen nastaví tak, aby to létalo a nikde se to nezasekávalo.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Je to v podstatě subtrim. Nastavíš tak aby ti to nikam neuhýbalo a neotáčelo se a máš trimy v neutrálu a když něco tak popřípadě třeba jedním ťuknutím doladíš.
*![>>(Vety)<<]!*
Malej dodatek, nevím jestli čtu správně.. Ale vysílač pro Colibriho má subtrim mod, dostanete se do něj pomocí tlačítka na zadní straně 
Ano, jak říká Vety, je to subtrim a dělá se to pomocí zadního tlačítka. Jak může létat po takovém tuningu ? http://www.youtube.com/watch?v=5JAGN7tr ... re=related
Zajímala by mě váha