To je normální vlastnost. Je přestabilizovanej, aby hezky visel. Pokud chceš letět trvale dlouho dopředu, nusíš umět správně kvrdlat s plynem.Tax píše:...
... při stabilním visení a pohnutí páčky dopředu se vrtulník rozjede živě dopředu. Postupně ale začne zpomalovat až zastaví a začne klesat k zemi. A přitom pořád mám plnou výchylku páčky. Když páčku pustím, tak začne couvat nebo se rozkýve a spadne k zemi. Jediná možnost jak ho přinutit ke stálému letu vpřed je stálé přidávání a ubírání plynu. Když jsem se díval z boku Tak při začátku se čumák nahne dolů a začne se hýbat dopředu, postupně se ale potom vrtulník vyrovná a letí dopředu rovnoběžně se zemí, což si myslím, že by dělat neměl a měl letět pořád mírně nahnutý. Nebo se mýlím? Zajímalo by mě jestli máte podobnou zkušenost?
Bohužel nevím jestli to dělá od začátku nebo je to způsobeno necitlivým zacházením.
Dělal jsem různý úpravy - např. jsem měl zkrácený stabilizátor. Byl potom trochu míň stabilní a potřeboval trochu korigovat při visení, ale neměl takovou tendenci se sám vyrovnávat při dopředným letu.
Doporučuju spíš ale jinou úpravu - udělal delší vodící trny táhel od cykliky k dolnímu rotoru a využít delší čepyna desce cykliky. Takto zvětšený výchylky se projeví celkem hodně...